ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ: ΤΟ ΜΙΚΡΟ… ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ 180 ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Η ποδοσφαιρική «αντίσταση» της Λάρισας

Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ Α’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2014 12:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:26

 Του Κ. Γκιάστα

Υπάρχουν ποδοσφαιρικές ιστορίες που ξεφεύγουν από τα στενά όρια των λευκών γραμμών του αγωνιστικού χώρου. Υπάρχουν ιστορίες που αποκτούν αυτόματα μια κοινωνική διάσταση και αγγίζουν ευαίσθητες χορδές των φιλάθλων. Μια απ΄ αυτές είναι του Παραποτάμου. Ενός χωριού που με 180 κατοίκους αντιστέκεται ποδοσφαιρικά και καταφέρνει να έχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ομάδα στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του Νομού Λάρισας, στην Α΄ Ερασιτεχνική.

Ο Κεραυνός δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα για το χωριό. Είναι η εκκλησία που δεν έχουν, το σχολείο που δεν υπάρχει και η πλατεία που δεν έχει παιδιά. Αυτή η ομάδα είναι τα πάντα και κάθε Κυριακή αποτελεί το σημείο αναφοράς όλων των κατοίκων. Είναι το καμάρι τους, το δίχως άλλο.

Πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε προετοιμασία και δείχνει πως και φέτος θα αποτελέσει «σκληρό καρύδι» καθώς έχει ανθρώπους που την πλαισιώνουν με αγάπη και τσαγανό.

Προπονητής θα είναι για μια ακόμα σεζόν ο Ζήσης Ζιάγκας, που γνωρίζει από δυσκολίες αφού ως παίκτης στην ΑΕΛ έζησε τα δύσκολα χρόνια και κατάφερε να σηκώσει μέχρι και το κύπελλο το 2007 στον Βόλο. Μιλώντας για τη καινούρια του πρόκληση μας είπε: «Θεωρώ πως αρχίζει μια δύσκολη χρονιά για μας. Πέρυσι μαζέψαμε 52 βαθμούς και έπεσε ομάδα με 48. Αν ο συντελεστής πάει ακόμα πιο ψηλά θα πρέπει να κάνουμε μια ομάδα ακόμα πιο ανταγωνιστική. Το πρωτάθλημα θα είναι ακόμα πιο δύσκολο φέτος γιατί έπεσαν ομάδες από τη Γ’ Εθνική και ήρθαν παίκτες στο τοπικό. Υπάρχουν ιστορικές ομάδες.

Εμείς σε σχέση με πέρυσι έχουμε φέρει αρκετά νέα παιδιά. Προσπαθούμε να κάνουμε ένα μείγμα παλιών και έμπειρων παικτών με νέους για να έχει και προοπτική η ομάδα».

Από τις προπονήσεις δεν λείπουν οι άνθρωποι της διοίκησης και εκπροσωπώντας αυτούς μίλησε στην «Ε» ο κ. Χρήστος Γκαμπούρας που είναι αντιπρόεδρος. Μας είπε σχετικά: «Πιστεύω πως θα έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, ανταγωνιστική. Εκτιμώ πως σε όλα τα παιχνίδια θα κοιτάζουμε τους αντιπάλους στα μάτια και θα πάμε πολύ καλύτερα από ότι πέρυσι. Είμαι αισιόδοξος πως θα είμαστε η ευχάριστη έκπληξη και θα παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Όσον αφορά στο πρωτάθλημα πιστεύω πως θα είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών».

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Οι μεταγραφές που έγιναν φέτος είναι οι: Μπέτσιος από Μαρμάριανη, Κολοβός από Φαλανιακό, Καρανίκας από Αμπελωνιακό, Κίτσος και Μπέτσιος από Ερασιτεχνική ΑΕΛ, Γκουγκουλής από Νίκη Μιχαήλ και Αβραμούλης Θανάσης από Ίκαρο Λάρισας.

Το μόνο φιλικό που έχει προγραμματιστεί είναι στις 22 Αυγούστου με τη Γλαύκη ενώ υπάρχουν ημερομηνίες για ακόμα τρία παιχνίδια προετοιμασίας.

 

 

 

 

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

 

Παππάς Νίκος

«Είμαστε ένα καινούριο σύνολο στο οποίο υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά. Ελπίζω να καταφέρουμε να πετύχουμε αυτά που για τα οποία αξίζουμε».

 

Μπέτσιος Ελευθέριος

«Ελπίζω να έχουμε όλοι υγεία. Ελπίζω να πετύχουμε το καλύτερο σε όσο το δυνατόν περισσότερο παιχνίδια γίνεται για να βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

 

Νίκος Γκουγκουλιάς

«Εύχομαι υγεία σε όλα τα παιδιά και να έχουμε μια καλή αγωνιστική πορεία. Ελπίζω να πάρω όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται για να βοηθηθώ από την ομάδα και να τη βοηθήσω με τη σειρά μου. Στόχος να παραμείνουμε στην κατηγορία».

 

Παναγιώτης Ζυγοροδήμος

«Φέτος ελπίζω πως θα πάμε πολύ καλύτερα απ΄ ότι πέρυσι που έπεφταν πολλές ομάδες. Τώρα έμεινε ο βασικός κορμός και σ΄ αυτόν προστέθηκαν καινούρια παιδιά, νεαρά και ποιοτικά. Πιστεύω πως δεν θα έχουμε πρόβλημα. Υγεία εύχομαι και πάνω απ΄ όλα να ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε»

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΥΛΗΣ

Το κάνουμε γι΄ αυτά τα παιδιά

«ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΧΩΡΙΟΥ»

 

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που πραγματικά δίνει και την ψυχή του για την ομάδα του Παραποτάμου αλλά και γενικότερα για το χωριό είναι ο πρόεδρος Δημήτρης Αβραμούλης. Συγκινημένος για το γεγονός πως όλοι αρχίζουν να δείχνουν ευαισθησία μας είπε: «Καταρχήν καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλους τους ποδοσφαιριστές, παράγοντες, διαιτητές και φιλάθλους. Με υγεία πάνω απ’ όλα.

Βασικό μέλημα της δικής μας διοίκησης, η οποία απαρτίζεται από παλιούς ποδοσφαιριστές της ομάδας μας που την αγαπούν πραγματικά- όπως και αυτόν τον τόπο- να κρατήσουμε ζωντανή αυτή την ομάδα και συγχρόνως και το χωριό μας μέσα στον αθλητισμό.

Στοχεύουμε και ευελπιστούμε να διατηρήσουμε το σωματείο μας στα γήπεδα του νομού μας για πολλά χρόνια ακόμη, ενώ ένας βασικός μας στόχος είναι όλα αυτά τα παιδιά που βλέπετε σήμερα στο γήπεδο, κάποια στιγμή να επανδρώσουν αυτή την ομάδα- και το κυριότερο- λόγω ιδιαιτερότητας του χωριού μας (λίγοι κάτοικοι - έλλειψη νηπιαγωγείων, δημ. σχολείων και από φέτος, δυστυχώς, έλλειψη εκκλησίας) να μην ξεχάσουν τον τόπο καταγωγής τους. Και το λέμε αυτό γιατί αυτά τα παιδιά πλέον δεν ζουν στο χωριό (λόγω των παραπάνω προβλημάτων) αλλά τα περισσότερα στη Λάρισα, στο Μακρυχώρι κ.ά. Τα χρειαζόμαστε, όπως και τους γονείς τους, στο γήπεδο γιατί εμείς θεωρούμε ότι κάθε Κυριακή για την ομάδα μας όπως και για το χωριό μας είναι γιορτή».

Ανέφερε και συνέχισε αναφερόμενος στην ομάδα. «Δεν άλλαξε κάτι σημαντικό από την επιτυχημένη περσινή χρονιά. Προπονητής παραμένει ο κ. Ζιάγκας με βοηθό του τον Ι. Κωστούλη για να συνεχίσουν το επιτυχημένο περσινό τους έργο. Επίσης, παρέμεινε ο βασικός κορμός της περσινής περιόδου, ενώ κάναμε και κάποιες σημαντικές προσθήκες εμπείρων και νέων παικτών και ευελπιστούμε με τη βοήθεια του Θεού να πάνε όλα καλά.

Χαιρόμαστε που έχουμε καταφέρει ένα χωριό των 180-200 κατοίκων να στέκεται αξιοπρεπώς σε αυτή τη μεγάλη κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου. Δεν είναι θέμα ενός ατόμου. Την ομάδα τη στηρίζει οικονομικά και ηθικά ένα ολόκληρο χωριό. Αποτελεί ηθική ικανοποίηση που έχει υπάρξει αυτό το συγκροτημένο αποτέλεσμα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass