Νοσταλγία και μνήμες στη «Γιορτή» των Παλαιμάχων

…Στον απόηχο του τουρνουά της «Ευ Αγωνίζεσθαι» στην Ελασσόνα

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2021 20:20

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Νοσταλγία και όμορφες μνήμες από παλαιότερες εποχές για ποδοσφαιρόφιλους, φίλους του αθλητισμού και όχι μόνο «ξύπνησαν» για ακόμα μια φορά στο επιτυχημένο μίνι ποδοσφαιρικό τουρνουά που διοργάνωσε πρόσφατα με επιτυχία η Κοιν.Σ.Επ. «Ευ Αγωνίζεσθαι», με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Ελασσόνας και τη συμβολή φορέων της περιοχής.


Μπορεί οι υψηλές θερμοκρασίες και οι πολλές υποχρεώσεις του κόσμου να μην έφεραν τον αναμενόμενο κόσμο στις κερκίδες του γηπέδου της Ελασσόνας, αλλά οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Α.Ε.Λ., του Π.Α.Ο.Κ. Θεσσαλονίκης, του Π.Ο. Ελασσόνας και της Δόξας Βλαχογιαννίου έδειχναν να το χαίρονται και να το απολαμβάνουν.
Πέρα από το αγωνιστικό «κομμάτι», που «έτρεξε» με τη διεξαγωγή 5 αναμετρήσεων μικρής διάρκειας, ήταν εμφανής η διάθεση των παλαιμάχων να συμπαρασταθούν με τον τρόπο τους στους σεισμόπληκτους της περιοχής.
Οι παλαίμαχοι ευδιάθετοι, μοιράστηκαν με τους φιλάθλους και μεταξύ τους πολλά χαμόγελα, μνήμες και θύμησες από το ποδοσφαιρικό τους παρελθόν και στιγμιότυπα που ανήκουν πια στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Και βέβαια, δεκάδες αναμνηστικές φωτογραφίες…
Να θυμίσουμε τους πέντε αγώνες:
Δόξα Βλαχογιαννίου – ΠΑΟΚ 0-1 / Π.Ο. Ελασσόνας – Α.Ε.Λ. 0-2 / Π.Α.Ο.Κ. – Π.Ο.Ε. 3-0 / Π.Α.Ο.Κ. – Α.Ε.Λ. 0-0 / Α.Ε.Λ. – Δόξα Βλαχογιαννίου 1-0 .
Και για την ιστορία, τα ονόματα των παλαιμάχων:
Α.Ε.Λ. (Νίκος Βλαχούλης): Γκούλιος, Ράμμος, Τσανάκας, Αβραμούλης, Παπαρίζος, Κατσάρας, Τσότσος, Τέας, Πλίτσης, Παραφέστας, Κακαζούκης, Τσαπατώρης, Μπεριτζάς, Αποστόλου, Τσιτσιλής, Σελιώνης.
Π.Α.Ο.Κ. (πρόεδρος Φιλώτας Πέλλιος, προπονητής Δημ. Μήτογλου): Αργυρόπουλος, Κωνσταντινίδης, Αλιβάνογλου, Νάστος, Μαλιούφας, Καπετανόπουλος, Αλεξανδρίδης Κυριάκος, Καραγεωργίου, Θεοδωρίδης, Τουρσουνίδης, Ιορδανίδης, Ζιγκερίδης, Αργυρίου, Κουκκίδης, Κουρτσαλίδης, Πανταζίδης.
Π.Ο.Ε. (Φώτης Ζυγογεώργος): Μιγδάνης, Ντούμος Ι., Σδάνης, Ζυγούρης, Γελαδάρης, Γκαδρής, Τασούλας, Κουρδής, Γεροφώτης, Τζικούλης, Κωνσταντινίδης, Καζάκης, Βίτκος, Μαρτίνας, Κόντος, Γεωργούλας, Ντούμος, Ζυγογεώργος, Γκάτας, Λάλλας, Μωυσίδης.
ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Δήμος Φακίτσας): Φακίτσας, Φούντας, Καρατζιόλης Δημ., Χρόνης Νίκος του Χρόνη, Χρόνης Νίκος του Ευαγγέλου, Φακίτσας Βάιος, Μίσσιος Παναγ., Τζήμας Ζήσης, Κοντοθανάσης Βρασσίδας, Φακίτσας Δήμος, Γκουρομπίνος Μάριος, Σαπουνάς Βασ., Σαπουνάς Νίκος, Φακίτσας Νίκος, Μίσσιος Γιώργος, Μίσσιος Κ., Γκουντής Νίκος, Δραγατσίκης Γιάννης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass