Αθλητικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2021 20:00

Προκρίθηκε ο Καναδάς, αγωνία για την Εθνική…

ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

«Δύο στα δύο» για τον Καναδά στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Βικτόρια, με τους «οικοδεσπότες» να «κλειδώνουν» την πρώτη θέση του Α’ ομίλου και να περιμένουν την ομάδα που θα καταλάβει τη δεύτερη θέση από τον Β’ όμιλο, προκειμένου να μάθουν τον αντίπαλό τους στους νοκ άουτ χιαστί αγώνες.

Η ομάδα του Νικ Νερς επικράτησε άνετα με 109-79 της Κίνας, υποχρεώνοντάς την στην πρώτη ήττα της.
Πλέον η Εθνική Ανδρών θα παλέψει στον σημερινό «τελικό» με την Κίνα ( 02:05) για την πρώτη νίκη της στον Α’ όμιλο, προκειμένου να καταλάβει τη δεύτερη θέση και να προκριθεί στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ αγώνα την πρώτη ομάδα του Β’ ομίλου που είναι η Τουρκία.
Με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Άντριου Γουίγκινς (20π), Αρ Τζέι Μπάρετ (16π.), εκτελώντας με 40% από τα 6.75, αξιοποιώντας την κυριαρχία της στα επιθετικά ριμπάουντ και υποχρεώνοντας την Κίνα σε 15 λάθη (!), ο Καναδάς δεν... αγχώθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Η ομάδα του Νικ Νερς εξασφάλισε γρήγορα μία διψήφια διαφορά ασφαλείας και συντηρώντας τη μέχρι τη λήξη του αγώνα, ολοκλήρωσε νικηφόρα και χωρίς απώλειες την πρώτη φάση του τουρνουά.
Από την ομάδα του Φενγκ Ντου ξεχώρισε ο Μίνγκτσουάν Χου με 24 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 27-19, 59-46, 79-65, 109-79
ΚΑΝΑΔΑΣ (ΒΙΚΤΟΡΙΑ)
A’ ΟΜΙΛΟΣ: Καναδάς, Ελλάδα, Κίνα
Ελλάδα-Καναδάς     91-97
Καναδάς-Κίνα     109-79
Κίνα-Ελλάδα     σήμερα ξημερώματα 02:05
Βαθμολογία Α’ ομίλου
Καναδάς     4
ΕΛΛΑΔΑ     1
Κίνα     1
Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Τουρκία, Τσεχία, Ουρουγουάη
Ουρουγουάη-Τουρκία     86-95
Τουρκία-Τσεχία     87-70
Τσεχία-Ουρουγουάη     Σήμερα 05:35
Βαθμολογία Β’ ομίλου
Τουρκία    4
Ουρουγουάη     1
Τσεχία     1

 

Στους τελικούς οι Σανς διά χειρός Κρις Πολ

Με τον Κρις Πολ να πραγματοποιεί ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας του σημειώνοντας 41 πόντους (31 στο δεύτερο ημίχρονο), το Φοίνιξ επικράτησε με 130-103 των Κλίπερς στο Λος Άντζελες στο Game 6 και προκρίθηκε (4-2) στους τελικούς του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 1993. Εκεί οι Σανς θα αντιμετωπίσουν τον νικητή της σειράς του Μιλγουόκι με την Ατλάντα, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 2-2.
Ο Κρις Πολ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 41 πόντους (9/16 δίποντα, 7/8 τρίποντα, 2/3 βολές), 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 κλεψίματα και μηδέν λάθη(!) σε 35 λεπτά συμμετοχής. Από εκεί και πέρα 22 πόντους είχε ο Ντέβιν Μπούκερ, 19 πόντους είχε ο Τζέι Κράουντερ, ενώ ο Ντι Άντρε Εϊτον ήταν και πάλι κυριάρχος κάτω από τα καλάθια με 16 πόντους (8/10 δίποντα), 17 ριμπάουντ και 2 μπλοκ.
*Οι Μιλγουόκι Μπακς επιβεβαίωσαν με ενημέρωσή τους ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υπέστη «υπερέκταση στο αριστερό γόνατο», χωρίς όμως να τον θέσουν νοκ άουτ για το υπόλοιπο της εφετινής αγωνιστικής περιόδου στο ΝΒΑ, καθώς χαρακτήρισαν «αμφίβολη» τη συμμετοχή του στο Game 5 (σήμερα τα ξημερώματα γινόταν ο αγώνας ) της σειράς των τελικών της Ανατολής με τους Χοκς.
Η εξέλιξη αυτή αναπτέρωσε τις ελπίδες των φιλάθλων των Μπακς για επιστροφή του Giannis στο παρκέ, κυρίως στην περίπτωση που τα «Ελάφια» προκριθούν στους τελικούς του ΝΒΑ.
«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υπέστη υπερέκταση στο αριστερό γόνατο και θεωρείται αμφίβολος για τον πέμπτο αγώνα της σειράς των τελικών της Ανατολικής Περιφέρειας. Υποβλήθηκε σε μαγνητική από τον Dr. Carole Vetter, η οποία επιβεβαίωσε την αρχική εκτίμηση. Περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα» ανέφερε η ενημέρωση των Μπακς.

 

Οι σημερινές αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις

Το πρόγραμμα των σημερινών αθλητικών τηλεοπτικών μεταδόσεων μεταδόσεων:
19:00  Novasports 4 HD  Ολυμπιακός Vs FC Ufa  Φιλικός Αγώνας
21:50  ANT1  Βέλγιο - Ιταλία  UEFA Euro 2020
22:00  Eurosport  Rocket Mortgage Classic  2PGA TOUR

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass