«Κλειδώνει» θέση στους Ολυμπιακούς η Αναγνωστοπούλου

«ΧΡΥΣΗ» ΒΑΛΚΑΝΙΟΝΙΚΗΣ Η ΦΑΡΣΑΛΙΝΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ ΜΕ ΕΠΙΔΟΣΗ 59,87 μ.

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2021 21:03

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Αυξάνεται η λαρισινή παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς μετά τους Μπάμπη Παπαδογούλα, Δώρα Γκουντούρα, Δημήτρη Αντωνιάδη, Αννέτα και Μαρία Κυρίδου, μία ακόμα αθλήτρια, η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, «κλειδώνει» την πρόκρισή της στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.
Η Φαρσαλινή πρωταθλήτρια της δισκοβολίας πέτυχε βολή στα 59,87 μ., βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Βαλκανικούς αγώνες που διεξήχθησαν στο Βελιγράδι. Με την επίδοσή της αυτή αναμένεται να κερδίσει έδαφος στο Ολυμπιακό ράνκινγκ (να ανέβει υψηλότερα από την 31η θέση στην οποία βρίσκεται) και να «κλειδώσει» θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η προθεσμία επίτευξης των ορίων λήγει σήμερα Τρίτη, ωστόσο θεωρείται αρκετά δύσκολο να μείνει εκτός πρόκρισης, καθώς η βολή της στα 59.87 μ. μαζί με την πρώτη θέση στον αγώνα, που είναι κατηγορίας Β της δίνει συνολικά 1.170 βαθμούς (1.070 β. η επίδοση - 100 β. η θέση).
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εάν η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς του Τόκιο θα είναι η δεύτερη φορά για την κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια στη δισκοβολία που θα δώσει το «παρών» σε Ολυμπιάδα, καθώς η προηγούμενη ήταν στο Ρίο το 2016.
Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου μίλησε στην «Ε» για την επιτυχία της, αλλά και για τους στόχους της στους Ολυμπιακούς του Τόκιο τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Ουσιαστικά το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βελιγράδι ήταν ο τελευταίος αγώνας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που θα γίνουν 23 Ιουλίου με 8 Αυγούστου. Το ράνκινγκ για την πρόκριση κλείνει στις 29/06 (σ.σ. σήμερα). Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη με την εμφάνισή μου. Έκανα την καλύτερη φετινή επίδοση 59.87 μ. και κατέλαβα την πρώτη θέση, η οποία μου δίνει πολύτιμους βαθμούς για να ανέβω κι άλλη θέση στο ράνκινγκ. Αυτός ήταν άλλωστε και ο αρχικός στόχος για το Βελιγράδι ώστε να πάρω την πρόκριση. Προκρίνονται οι 32 καλύτερες αθλήτριες του κόσμου κι εγώ είμαι μέσα σ’ αυτές και τυπικά αναμένω να επιβεβαιωθεί αυτό οριστικά αυτό την Τρίτη 29/6 (σ.σ. σήμερα)».
- Ήταν εύκολη ή δύσκολη η μάχη για το χρυσό μετάλλιο;
«Κάθε άλλο παρά δύσκολη θα έλεγα. Δεύτερη αναδείχτηκε η Σέρβα αθλήτρια που έριξε στα 56.65 μ. και τρίτη η Τουρκάλα με 54.50 μ. Επομένως θα έλεγα ότι ήταν εύκολη υπόθεση για μένα το χρυσό μετάλλιο, έτσι όπως εξελίχθηκε το αγώνισμα».
Τι σημαίνει για σένα η πρόκριση στους Ολυμπιακούς και ποιοι οι στόχοι σου;
«Ουσιαστικά θα είναι η δεύτερη συμμετοχή μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η προηγούμενη ήταν στο Ρίο το 2016. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια που θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου στην πιο σπουδαία διοργάνωση του αθλητισμού ολοκλήρου του πλανήτη.
Πρώτα απ’ όλα θέλω να φτάσω εκεί υγιής και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για μένα και για όλους όσοι με στηρίζουν στον δύσκολο και μοναχικό αυτόν δρόμο».
ΕΙΚΟΣΙ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
Αρκετά καλή ήταν η ελληνική παρουσία και τις δύο ημέρες του Βαλκανικού Πρωταθλήματος της Σερβίας, κατακτώντας συνολικά 20 μετάλλια. Επίσης τα μέλη της Ελληνικής ομάδας κατάφεραν να πετύχουν σε μεγάλο βαθμό τον στόχο τους και να συγκεντρώσουν τους βαθμούς, που θα τους φέρουν σε συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass