Η πορεία του στο μπάσκετ σημάδεψε ολόκληρη εποχή

Μπαρτζώκας, Πρίντεζης, Παπανικολάου και Σλούκας μιλούν για τον Βασίλη Σπανούλη - Το μήνυμα των Παλαιμάχων του Ολυμπιακού

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2021 20:00

Οι Γιώργος Μπαρτζώκας, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου και Κώστας Σλούκας, μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Ολυμπιακός (Οlympiacosbc.gr) για τον παίκτη Βασίλη Σπανούλη, που έχει γράψει με ανεξίτηλα γράμματα το όνομά του στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά και για τον φίλο τους που ήταν πάντα εκεί για να τους συμβουλεύει, να τους εμπνέει και να τους κάνει ακόμα καλύτερους.

Μεταξύ άλλων είπαν τα εξής:

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
«Υπάρχουν έντονα συναισθήματα που δεν χωράνε σε λέξεις, γιατί τα μικραίνουν. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο σημαντικότερος παίκτης στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού, αλλά και μια τεράστια προσωπικότητα για το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο μπάσκετ.
Η πορεία του στο μπάσκετ σημάδεψε ολόκληρη εποχή. Ο θρύλος και η επιδραστικότητά του στο άθλημα και όσους ασχολούνται με αυτό, δεν θα σταματήσουν να υφίστανται επειδή αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Άλλωστε τα έχει κατακτήσει όλα και πάνω από όλα τον σεβασμό και την αναγνώριση όλης της αθλητικής κοινότητας κι αυτό είναι ξεκάθαρο από τον τρόπο που αντέδρασαν όλοι στο άκουσμα της απόφασής του…
…Ο Βασίλης δεν είναι ένας «τυχερός άνθρωπος», γιατί απλούστατα τίποτα δεν του χαρίστηκε. Πάντα διάλεγε τον δύσκολο δρόμο, αυτόν με τις προκλήσεις.
Ωστόσο, πάνω από τους τίτλους και τις ατομικές διακρίσεις, το μεγαλύτερο δημιούργημά του είναι η καταπληκτική οικογένειά του. Η σύζυγος και τα παιδιά του, ξέρουν καλύτερα από όλους μας ότι ο Βασίλης είναι ένα «δώρο» με τον τρόπο που αγαπάει και εμπνέει…».

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ
«Δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ για την αξία του Βασίλη Σπανούλη ως αθλητή και ως ανθρώπου. Η παρουσία του στα παρκέ και η πορεία της ζωής του «μιλούν» από μόνα τους.
Θα ήθελα να αναφερθώ σε μια ιδιαίτερη στιγμή... Θυμάμαι το καλοκαίρι του 2011, όταν οι Πρόεδροι είχαν ανακοινώσει πως θα αποχωρήσουν, όμως, τελικά πείσθηκαν, αναθεώρησαν και έμειναν. Γενικότερα, ωστόσο, υπήρχε αβεβαιότητα. Ο Βασίλης είχε μείνει στην ομάδα, όπως και εγώ, όμως, θεωρητικά με το ρόστερ που είχε φτιαχτεί ο πήχης δεν ήταν και τόσο ψηλά. Τη συγκεκριμένη μέρα στην οποία θα αναφερθώ, ταξιδεύαμε μαζί. Επιστρέφαμε από διακοπές. Ο Βασίλης είχε πάρει το καράβι από την Πάτμο για τον Πειραιά και εγώ από τη Σύρο για Πειραιά. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, μου λέει: «Φίλε φέτος θα πάμε καλά. Θα έχουμε ομάδα ταλιμπάν! Θα είμαστε δώδεκα ταλιμπάν που θα μπαίνουμε μέσα και θα δαγκώνουμε»…
…Και έτσι έγινε! Εκείνη τη χρονιά πήραμε την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα!».

 

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
«Τα λόγια για την καριέρα του είναι περιττά. Δεν υπάρχουν πολλά παραπάνω που μπορείς να πεις, η πορεία του τα λέει όλα. Είναι ένας από τους κορυφαίους! Είναι μεγάλη τιμή για όλους όσοι παίξαμε δίπλα του…
…Προσωπικά ο Βασίλης με βοήθησε πάρα πολύ. Ήταν από τους ανθρώπους, κάτι που ισχύει και για τον Γιώργο (Πρίντεζη), που όταν βρισκόμουν σε εισαγωγικά σε μια δύσκολη θέση όσον αφορά την καριέρα μου, μιλούσα μαζί τους. Το 2016 όταν ήμουν στο Ντένβερ και επρόκειτο να γυρίσω στην Ευρώπη, είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο και μου είχε πει πως θα με βοηθούσε πολύ το να επέστρεφα στον Ολυμπιακό. Εκείνη τη χρονιά καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα…».

 

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ
«Αρχικά με σόκαρε το γεγονός ότι αποσύρθηκε. Είναι κάτι στενάχωρο, γιατί δεν θα ξαναδούμε έναν τέτοιο ηγέτη και μια τέτοια προσωπικότητα στο γήπεδο.
Έχει δώσει πάρα πολλά τόσο στον Ολυμπιακό και στο Ελληνικό μπάσκετ, όσο και στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πήρα πολλά από εκείνον! Ήμουν για χρόνια μαζί του δωμάτιο, ειδικά στο ξεκίνημα της καριέρας μου. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι το πόσο προσηλωμένος ήταν πάντα, το work ethic του και φυσικά οι πινελιές που έβαζε…».

 

«ΒΑΣΙΛΗ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!»
Το δικό τους μήνυμα προς τον τέως -από προχθές- αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, έστειλαν οι Παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες της ομάδας του Πειραιά. «Βασίλη, είσαι ένας από εμάς» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Ολυμπιακού, πρόεδρος του οποίου διατελεί ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας του Πειραιά, Αργύρης Καμπούρης.
«Έχοντας νιώσει από την πλευρά μας τα συναισθήματα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή κάθε αθλητή, να ξέρεις πως η συνέχεια μπορεί να είναι ακόμη πιο συναρπαστική. Είμαστε σίγουροι πως θα είσαι πρωταγωνιστής και την επόμενη ημέρα. Δεν αμφιβάλλουμε πως η προσφορά σου στον Ολυμπιακό και στο μπάσκετ δεν τελειώνει εδώ. Εμείς σου υποσχόμαστε πως θα είμαστε μαζί σου, όποιος κι αν είναι ο νέος ρόλος που θα επιλέξεις. Γιατί για εμάς τους Παλαίμαχους μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού, η προσφορά στην κοινωνία είναι καθήκον! Γιατί τώρα Βασίλη είσαι ένας από εμάς» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Ολυμπιακού, μία ημέρα μετά τη γνωστοποίηση από τον Βασίλη Σπανούλη πως πήρε τη δύσκολη απόφαση να «κρεμάσει τα παπούτσια του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass