Διοικητική εβδομάδα στην ΑΕΛ...

ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ - ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤ. ΚΑΝΤΩΝΙΑ - ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΣΙΟΝ

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2021 21:19

Εβδομάδα διοικητικών εξελίξεων θα είναι η ερχόμενη για την ΠΑΕ ΑΕΛ, καθώς στις 30 Ιουνίου θα γίνει έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ με μοναδικό θέμα την εκλογή προέδρου - αντιπροέδρων και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.


Πρόεδρος θα παραμείνει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, ενώ αναμένεται η είσοδος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο νέων προσώπων, των κ. Νίκου Κανέλλου, Γιώργου Λιάγκα, Γιάννη Γκαράνη, Νίκου Πατσιαβούρα και άλλων. Μάλιστα πληροφορίες θέλουν να έχει γίνει κρούση προ ημερών και στον Γρηγόρη Πρεζεράκο (όχι από τον μεγαλομέτοχο, αλλά από πιθανό μέλος του διοικητικού σχήματος).
Από κει και πέρα τη σκυτάλη θα πάρει το αγωνιστικό τμήμα αφού από τις 6 Ιουλίου όλοι οι παίκτες αναμένεται να βρίσκονται στη Λάρισα για να περάσουν τις ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, με εξαίρεση τον Χουσίνο που ακόμη δεν ολοκλήρωσε τις υποχρεώσει του στο Κόπα Αμέρικα.

 

ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του Αντώνη Καντώνια (φωτ.), οραματιστή της ΑΕΛ των Λαρισαίων παικτών και του ιδιόκτητου γηπέδου της.
Σαν σήμερα, ξημερώματα Παρασκευής 27 Ιουνίου 1981, σε ηλικία μόλις 42 ετών, έφυγε από τη ζωή, το αθλητικό του έργο όμως παραμένει αξιομνημόνευτο.
Ο αείμνηστος Αντώνης Καντώνιας ήταν ο πρώτος πρόεδρος της επαγγελματικής ΑΕΛ το 1979-80 και δεν επέτρεψε μέσω του ομίλου ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ η ΑΕΛ να γίνει ομάδα «δορυφόρος» άλλων ΠΑΕ, όπως είχαν γίνει ορισμένες στο ξεκίνημα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Από το 1976 άρχισε η «λαρισοποίηση» της ομάδας, δηλαδή να στηρίζεται σε Λαρισαίους και φιλόδοξους παίκτες, ενώ προσέλαβε τον καταξιωμένο Κώστα Πολυχρονίου για προπονητή.
Το όραμα του ακολούθησαν όλοι όσοι συμμετείχαν μαζί του στη διοίκηση και ήταν οι: Κ. Σαμαράς, Β. Χαύδας, Α. Μακρής, Β. Τσιάρας, Σ. Παλαιοχωρλίδης, Β. Καραμήτσος, Κ. Παπακώστας, Λ. Μήλιος, Λ. Παμπέρης, Λόκας, Τερζούδης, Γάτσιος, Παπαδάκος.

 

ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
Τη νίκη με 2-0 γνώρισε η ομάδα U19 της ΑΕΛ από τον Ολυμπιακό εκτός έδρας για την τελευταία αγωνιστική της Super League U19.
Οι ποδοσφαιριστές του Αντώνη Νικοπολίδη κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο έχοντας πολλές ευκαιρίες, αλλά και δύο δοκάρια, ενώ και τα δύο τέρματα των «ερυθρόλευκων» πέτυχε ο Χρήστος Σταυρόπουλος. Ο σκόρερ είδε μάλιστα το οριζόντιο δοκάρι να του στερεί το γκολ στο 20ό λεπτό για να ακολουθήσει νέα ευκαιρία με τον Ντόι, το σουτ του οποίου βρήκε στο δεξί δοκάρι. Ο Ολυμπιακός είχε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μισό κυρίως με Καράκουτη και Κασέμι, κρατώντας συνέχεια τη Λάρισα μέσα στην περιοχή της. Το 1-0 ήρθε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όταν μετά από φάση διαρκείας ο Σταυρόπουλος σούταρε εύστοχα από κοντά.
Το παιχνίδι δεν άλλαξε μορφή στο δεύτερο μέρος. Σταυρόπουλος και Ντόι απείλησαν στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ η πίεση των γηπεδούχων απέφερε «καρπούς» στο 57’ με τον Σταυρόπουλο να πλασάρει εύστοχα για το τελικό 2-0.

 

ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΣΤΗ ΣΙΟΝ
Σημαντική μεταγραφή για τον νεαρό πρώην τερματοφύλακα της ΑΕΛ Αλέξανδρο Σαφαρίκα (γεννημένος στις 26/08/1999), καθώς αποκτήθηκε από την Ελβετική Σιόν. Ο Σαφαρίκας αγωνίστηκε, τη σεζόν που τελείωσε, στην Κιάσο (ομάδα δεύτερης κατηγορίας Ελβετίας) ως δανεικός από την Ιταλική, Λέκκο.
Η ανακοίνωση της Σιόν:
«Η Σιόν είναι στην ευχάριστη θέση να καλοσωρίζει τον Αλέξανδρο Σαφαρίκα στο τιμ των γκολκίπερ για την επόμενη σεζόν. Θα πλαισιώσει το γκρουπ των τερματοφυλάκων. Γεννημένος το 1999 στην Ελλάδα, ο 22χρονος γκολκίπερ, έπαιξε πέρυσι στην Κιάσο. Έχει ήδη εντυπωσιακή εμπειρία παρά το νεαρό της ηλικίας του. Με την Κιάσο έπαιξε σε 34 παιχνίδια, εκ των οποίων τα 33 στο Challenge League της Ελβετίας. Τον υποδεχόμαστε στην ομάδα και του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass