Λαρισινή ΔΥΝΑΜΗ στο πινγκ πονγκ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕ Σ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΙ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ - ΖΗΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2021 20:00

Η λαρισινή ΔΥΝΑΜΗ στο πινγκ πονγκ αρχίζει να φέρνει και τίτλους, καθώς πρωταθλήτριες Ελλάδας για το 2021 στέφθηκαν οι κορασίδες του λαρισινού συλλόγου επιτραπέζιας αντισφαίρισης Δύναμη Α.Σ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στην Πάτρα.


Οι κορασίδες της Δύναμης Λάρισας δικαίωσαν τις προβλέψεις του φαβορί αφού η ομάδα είχε ενισχυθεί τρομερά στην περσινή μεταγραφική περίοδο, ενώ να θυμίσουμε ότι στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2020 είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.
Στο καθοριστικό ματς η Δύναμη επικράτησε 3-1 της αξιόμαχης αθηναϊκής ομάδας ΠΑΟ Φυλής και έχασε μόλις ένα ατομικό παιχνίδι στην πορεία της προς τον τίτλο.
Οι αθλήτριες της Δύναμης Α.Σ. Λάρισας που αγωνίστηκαν είναι οι Λεμονιά Γκαϊτατζή, Στέλλα Τζαρίδου, Φωτεινή Δημητριάδη και Κατερίνα Αλεξούδη.
Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Δύναμη Λάρισας-ΠΑΟ Φυλής 3-1:
Λεμονιά Γκαϊντατζή-Αθηνά Φακάρου 3-0 (11-3, 11-6, 11-7)
Στέλλα Τζαρίδου-Αγγελική Ευμορφιάδη 3-0 (11-6, 11-6, 11-1)
Φωτεινή Δημητριάδη-Μαρία Χελβατζιάν 0-3 (9-11, 7-11, 4-11)
Γκαϊντατζή-Μαύρα Κοντοπούλου 3-0 (11-7, 11-6, 11-5).
Οι δύο φιναλίστ αναμετρήθηκαν και στην αρχική φάση της διοργάνωσης, καθώς ήταν αντίπαλες στο 1ο γκρουπ, όπου η Δύναμη Α.Σ. επιβλήθηκε με 3-0. Νωρίτερα είχε νικήσει και τον Πανιώνιο Χίου με το ίδιο σκορ κι έτσι τερμάτισε στην πρώτη θέση.
Ο ΠΑΟ Φυλής προκρίθηκε με τη 2η θέση χάρη στην επικράτησή του απέναντι στον Πανιώνιο Χίου με 3-1.
Μετά το τέλος των γκρουπ (σ.σ. το 2ο είχε τέσσερις ομάδες) έγιναν οι χιαστί ημιτελικοί.
Η ομάδα της Λάρισας κατέβαλε με 3-0 και τις Σάρισες Φλώρινας, ενώ ο ΠΑΟ Φυλής έκανε το κάτι παραπάνω στην πορεία του νικώντας και το δεύτερο φαβορί των αγώνων, τον ΓΑΟ Πειραιά με 3-1.
Την 3η θέση μοιράστηκαν οι Σάρισες Φλώρινας και ο ΓΑΟ Πειραιά.
Επικεφαλής της αποστολής της ομάδας ήταν η έμπειρη αθλήτρια του συλλόγου Ολυμπία Μαλαχτάρη, όπου μαζί με τον προπονητή Γιάννη Σταύρου από την Καβάλα υποστήριξαν προπονητικά την ομάδα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του προπονητή του συλλόγου Στέφανου Αμπελακιώτη.
Οι δύο αθλήτριες Γκαϊτατζή Λεμονιά και Τζαρίδου Στέλλα επιλέχθηκαν σαν τις πρώτες δύο αθλήτριες της Εθνικής ομάδας κορασίδων να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην πόλη Αλμπένα της Βουλγαρίας.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Δύναμη Α.Σ. Λάρισας Ελευθερία Αμπελακιώτη έκανε την εξής δήλωση: «Μετά από μια εξαιρετικά εχθρική και δύσκολη χρονιά για τον αθλητισμό λόγω της πανδημίας που έπληξε και την επιτραπέζια αντισφαίριση στη Λάρισα και όχι μόνο, ήρθε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο.
Αυτά τα «χρυσά» κορίτσια έδειξαν με την ψυχή, το πάθος και την ασταμάτητη προσπάθεια ότι όλα είναι δυνατά αρκεί να κοιτάμε μπροστά.
Αν και τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Δήμος Λάρισας μας αντιμετώπισε εχθρικά πιέζοντας τον χρόνο χρήσης του γυμναστηρίου (στην ουσία προσπάθησαν να μας πετάξουν έξω) στο 5ο Γυμνάσιο όπου γίνονται οι προπονήσεις μας, εμείς φέραμε στην Λάρισα για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα. Δεν μας αξίζει η μηδενική υποστήριξη.
Το άθλημά μας έχει δυναμική στην πόλη της Λάρισας και αν υποστηριχθεί από την πολιτεία μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Ας είναι το μετάλλιο αυτό η αφετηρία για να προσεχθεί επιτέλους το άθλημά μας και οι προσπάθεια που κάνουμε εδώ και 13 χρόνια με άξια αποτελέσματα και κοινωνική προσφορά. Με την πανδημία κρατάμε με «αίμα» τους συλλόγους για να μπορούν τα παιδιά μας να αθλούνται. Συγχαρητήρια στα κορίτσια μας, στους προπονητές και στις οικογένειές τους που στερήθηκαν πολλά για τα όμορφα αποτελέσματα που μας έδωσαν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass