F1 GP Στυρίας

Μια δυνατή μάχη στη «φωλιά» της Red Bull

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2021 10:01

Ο θίασος της F1 ταξιδεύει για πρώτη φορά φέτος στην Αυστρία και το Red Bull Ring για δύο συνεχόμενους

αγώνες στην… έδρα της Red Bull. Ακολουθώντας τα πρότυπα της Formula 1, που δεν επιτρέπει την τέλεση δύο αγώνων με το ίδιο όνομα μέσα στην ίδια σεζόν, ο πρώτος αγώνας ονομάζεται Γκραν Πρι της Στυρίας, από το όνομα της επαρχίας στην οποία βρίσκεται η πίστα του Red Bull Ring. Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την 3η επικράτησή του μέσα στη χρονιά, ο επικεφαλής του πρωταθλήματος Μαξ Φερστάπεν θα θέλει να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και να χαρίσει στη Red Bull άλλη μία εντός έδρας νίκη μετά το 2019. Μια νίκη, που στην περίπτωση που έρθει, θα είναι η 4η συνεχόμενη για την αυστριακή ομάδα φέτος, κάτι που έχει να συμβεί από το 2013.
Ο Λιούις Χάμιλτον είχε πάρει μια εντυπωσιακή pole position υπό καταρρακτώδη βροχή στη Στυρία του 2020 και σίγουρα θα γυρεύει να επαναλάβει την περσινή του επίδοση σε έναν αγώνα που, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, δείχνει ότι μπορεί να γίνει και πάλι υπό βροχή. Η δε Ferrari θα προσπαθήσει να ανακάμψει μετά το χειρότερο Σαββατοκύριακο της φετινής χρονιάς που είχε στο Γαλλικό Γκραν Πρι, όταν και τα δύο αυτοκίνητά της τερμάτισαν εκτός δεκάδας, ενώ από την πλευρά της η McLaren θα επιδιώξει να κτίσει πάνω στις συνεχείς καλές εμφανίσεις της φέτος, οι οποίες την έχουν φέρει 3η στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, μόλις 68 βαθμούς πίσω από τη Mercedes. To Red Bull Ring αποτελεί σταθμό της F1 από το 2014, όταν και επέστρεψε στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος μετά από ανασχεδιασμό της χάραξης και αλλαγή του προηγούμενος ονόματος της πίστας, το οποίο ήταν «Α1 Ring». Έχει συνολικό μήκος 4.3 χιλιόμετρα και αποτελείται από μόλις οκτώ στροφές, κάνοντας το γυρολόγιο ένα από τα μικρότερα της σεζόν. Τις περισσότερες νίκες στο Αυστριακό Grand Prix έχουν ο Alain Prost και ο Jo Siffert με τρεις νίκες έκαστος, αν και ο Ελβετός σημείωσε τις δύο πρώτες του σε χρονιές που ο αγώνας δεν προσμετρούνταν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οι Max Verstappen και Valtteri Bottas θα έχουν ακόμα μια ευκαιρία να ισοφαρίσουν το ρεκόρ σήμερα, καθώς έχουν συγκεντρώσει από δύο νίκες ο καθένας μέχρι στιγμής. Η μάχη σήμερα στις 16.00 αναμένεται σκληρή...

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass