ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΤΩΝ «ΜΕΛΑΝΟΛΕΥΚΩΝ», ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΤΡΟΥΛΗΣ

«Δεν θα χαλαρώσει ο Φοίνικας»

*«ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΨΗΛΑ, Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ»

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2014 2:46 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:23

Του Κ. Γκιάστα

Λίγες ημέρες απέμειναν για να τελειώσουν οι διακοπές των παικτών του Φοίνικα, καθώς σε λίγο θα ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Αν υπάρχει ένα κεντρικό πρόσωπο σ΄ αυτή τη φάση αυτό δεν είναι άλλο από τον γυμναστή που για τις 8 εβδομάδες αν μη τι άλλο θα κριθεί ένα μεγάλο μέρος του έργου του αλλά και θα μπούνε οι βάσεις για τη νέα σεζόν. Στο Φοίνικα γυμναστής από το 2009, δηλαδή για πέντε συνεχόμενα χρόνια και πάμε για τα έξι, είναι ο Φάνης Τσιτρούλης, ένα πρόσωπο χαμηλών τόνων που χαρακτηρίζεται από την αδιάκοπη εργασία του.

Ζητήσαμε την άποψή του, για την περσινή επιτυχία, τα στοιχεία της ομάδας που θα προσπαθήσει να τονίσει φέτος, την πρόβλεψή του για το επίπεδο της Β’ Εθνικής και μας είπε αρκετά σχετικά.

Βασικά μας ξεκαθάρισε πως: «Είναι τραγικό στις μέρες μας να υπάρχουν άνθρωποι που μας βλέπουν μόνο για τις διατάσεις. Δεν είμαστε γυμναστές για τις διατάσεις. Είμαστε προπονητές φυσικής κατάστασης. Ο όγκος και η ένταση των προπονήσεων όλης της εβδομάδας εξαρτάται από εμάς. Αυτή είναι η ειδικότητά μας άλλωστε και αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο κόσμος».

* Κυρίως όμως ο κόσμος σας γνωρίζει από την περίοδο της προετοιμασίας.

-Αυτό είναι η αλήθεια. Οι οκτώ εβδομάδες της προετοιμασίας είναι πολύ σημαντικές για όλες τις ομάδες και κρίνεται μεγάλο μέρος της δουλειάς μας. Είναι το δυσκολότερο και το σημαντικότερο κομμάτι.

* Είσαι για έκτη συνεχόμενη σεζον στον Φοίνικα και φέτος για πρώτη φορά θα ετοιμάσεις την ομάδα για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Τι να περιμένουμε από αυτήν την ομάδα;

- Αρχικά να τονίσουμε πως οι απαιτήσεις από τη Γ’ στη Β’ Εθνική αλλάζουν. Έχουμε παρατηρήσει πως πολλοί αθλητές από την Α1 Εθνική κατηγορία βρίσκονται πλέον ακόμα και στη Β’ Εθνική και αυτό ανεβάζει τις απαιτήσεις. Αυξάνονται οι υποχρεώσεις για μας αλλά παράλληλα μας γεμίζει και χαρά γιατί κάνουμε αυτό που αγαπάμε με ανθρώπους που σκέφτονται πιο επαγγελματικά το μπάσκετ. Πλέον δηλαδή δεν υπάρχει χρόνος χαμένος ούτε για δείγμα. Θα είναι μια γεμάτη χρονιά για μας.

Τώρα όσον αφορά στον Φοίνικα θεωρώ η ομάδα πέρυσι είχε ένα θετικό: Ήταν η πιο αθλητική ομάδα με διαφορά και αυτό την έκανε να ξεχωρίσει απ΄ όλες τις υπόλοιπες. Ο Φοίνικας δηλαδή και όλοι οι άλλοι. Τώρα φέτος αλλάζουν τα δεδομένα. Υπάρχουν πολλές και καλές ομάδες. Στόχος δικός μας είναι να παρουσιάσουμε ένα σύνολο με ρυθμό και πολύ αθλητικό.

*Αγωνιστικά ποιοι θα είναι οι στόχοι του Φοίνικα;

- Η ομάδα του Φοίνικα θα πρέπει να στοχεύει ψηλά. Το έχει ανάγκη το μπάσκετ της πόλης. Ψηλά με ό,τι και να σημαίνει αυτό. Θα πρέπει να δούμε το επίπεδο της κατηγορίας και να πάρουμε κεφάλι όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι. Θα πρέπει να μην χαλαρώσουμε καθόλου για να πετύχουμε όσα περισσότερα μπορούμε.

*Τι γίνεται με τους τραυματισμούς; Πέρυσι ήταν ελάχιστοι…

- Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για τον τομέα μας. Πέρυσι δεν είχαμε κανέναν και φέτος θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Είναι σημαντικό για τον προπονητή να έχει όλους τους παίκτες του. Εμείς όμως επί της ουσίας βλέπουμε τον αθλητή για μία ώρα την ημέρα και δεν γνωρίζουμε τι κάνει στις υπόλοιπες 23 και δεν αναφέρομαι μόνο στον Φοίνικα αλλά γενικά σ΄ αυτές τις κατηγορίες. Επίσης ένα μεγάλο θέμα είναι αυτό του καλοκαιριού. Έχεις οκτώ εβδομάδες να προετοιμάσεις τον παίκτη που αρκετοί από αυτούς δεν έχουν κάνει καθόλου συντήρηση μέσα στις διακοπές όλου του καλοκαιριού. Αυτό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα και σε φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση γιατί επί της ουσίας καλείσαι να κάνεις θαύματα.

* Υπάρχει η δυνατότητα να το βλέπουν το μπάσκετ επαγγελματικά πλέον ή θα πρέπει να το ξεχάσουν αυτό οι αθλητές και όλοι όσοι ασχολούνται με αυτό;

- Οι εποχές είναι δύσκολες και μάλιστα πολύ. Για να σκεφτείς επαγγελματικά θα πρέπει να κοιτάξεις προς δύο μόνο κατευθύνσεις. Ή να στοχεύεις σε μια μεγάλη ομάδα της Ελλάδας και αυτές είναι μετρημένες στα δάχτυλα ή να κοιτάζεις να βγεις στο εξωτερικό. Δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Πλέον όλοι κοιτάζουν να κάνουν παράλληλα και κάτι άλλο.

*Πώς ήταν η σχέση μου με τον προπονητή Θρασύβουλο Λιάγκα;

- Μια λέξη θα πω: Εξαιρετική.

* Πιστεύεις πως θα υπάρχει ενδιαφέρον από το φίλαθλο κοινό για την προσπάθεια του Φοίνικα;

- Το εύχομαι ολόψυχα. Εκτιμώ πως υπάρχει ενδιαφέρον γενικότερα για το μπάσκετ από τους Λαρισαίους. Ειδικά όταν έχουν άμεση σχέση με τους παίκτες είναι πιο έντονο. Εύχομαι να δημιουργηθεί μια νέα δυνατή σχέση με τον Φοίνικα.

ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΛΑΤΟΣ

Νέο απόκτημα της ομάδας του Φοίνικα είναι εδώ και μερικές ημέρες ο 16χρονος Φώτης Κολλάτος. Ο γεννημένος το 1998 αθλητής πέρυσι έπαιζε στην ΑΕΛ και κατάφερε να διακριθεί με το παιδικό τμήμα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Με ύψος 1.90 αγωνίζεται στη θέση «1».

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Στις 19 Αυγούστου θα ξεκινήσει η προετοιμασία του Φοίνικα για τη νέα σεζόν και λίγες ημέρες αργότερα θα μάθει και το πρόγραμμά του καθώς την Τρίτη 26 Αυγούστου 2014 και ώρα 13.00 θα γίνει η κλήρωση στη Θεσσαλονίκη. Νωρίτερα θα βραβευτεί ο Φοίνικας για την κατάκτηση του περσινού τίτλου στη Γ’ Εθνική.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass