ΤΙΜ ΣΠΑΡΒ ΣΤΗN «ΕτΔ»:

Πώς έζησα την κατάρρευση του Ερικσεν

*«Αν δεν ήταν καλά δεν θα γυρίζαμε στο παιχνίδι» *«Hταν ένα παιχνίδι που δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ» *«Μόλις τελείωσε πήρα τη γυναίκα μου τηλέφωνο να δω τι κάνει αυτή και η κόρη μου...»

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2021 21:00

Ανεξάρτητα ποια ομάδα θα κατακτήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2020 και ποιες θα βρεθούν στον τελικό, όλοι από τη συγκεκριμένη διοργάνωση θα θυμούνται την κατάρρευση εντός του αγωνιστικού χώρου του παίκτη της Δανίας Έρικσεν στο 42’ της αναμέτρησης που έγινε στην Κοπεγχάγη μεταξύ της Δανίας και Φινλανδίας στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου και στην οποία αγωνίστηκε ένας «βυσσινί», ο αρχηγός της εθνικής Φινλανδίας Τιμ Σπαρβ, που μέχρι πριν έναν μήνα ήταν παίκτης της λαρισινής ομάδας.


Ο Τιμ Σπαρβ, πάντα ευγενής όπως τον γνωρίσαμε στη Λάρισα, μας μίλησε για το συμβάν που έζησε εντός του αγωνιστικού χώρου, αλλά και για την πρώτη νίκη της Φινλανδίας στη διοργάνωση.
«Ήταν μια πολύ συναισθηματική μέρα για όλους τους εμπλεκόμενους. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Έρικσεν είναι ζωντανός και αισθάνεται εντάξει. Το ποδόσφαιρο είναι ασήμαντο όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ήταν μια δύσκολη κατάσταση για όλους μας. Μια ψυχική πρόκληση. Ευχαριστώ το ιατρικό προσωπικό, τους παίκτες, τους διαιτητές και τους υποστηρικτές για τον τρόπο αντιμετώπισης της όλης κατάστασης. Αυτό ήταν ένα παιχνίδι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ», μας λέει ο Σπαρβ στην αρχή της συνομιλίας και στη συνέχεια μας διηγείται για το πώς έζησε το περιστατικό λέγοντας: ««Σκεφτόμασταν όλοι τι συμβαίνει και αν κάποιος τον μάρκαρε και έπεσε. Αλλά στη συνέχεια είδαμε ότι δεν κινείται, θα μπορούσατε να δείτε και την αντίδραση σε μερικά από τα πρόσωπα των παικτών που ήταν κοντά του, ήταν σοκαρισμένοι, όλοι φώναζαν να έρθει το ιατρικό προσωπικό στο γήπεδο το συντομότερο δυνατό και συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν κάτι σοβαρό. Τότε ανακαλύψαμε ότι δεν είχαμε έναν παίκτη που προσπάθησε να τον αντιμετωπίσει, ήταν μόνος του και έπεσε κάτω».
Και συνεχίζει: «Μετά από λίγο μας πήγαν στα αποδυτήρια», μιλούσαμε μεταξύ μας και με μεγάλη ανακούφιση μάθαμε ότι ήταν καλά. Μίλησα με τον Σμάιχελ, τον διαιτητή και αν δεν γνωρίζαμε ότι ο Έρικσεν πήγε καλά, δεν θα είχαμε ξαναγυρίσει για να παίξουμε ξανά, αυτό ήταν το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς. Μάθαμε ότι είναι σε σταθερή κατάσταση».
Στη συνέχεια η επικοινωνία μας περιστράφηκε γύρω από τη νίκη της εθνικής Φινλανδίας και μας είπε: «Είμαι περήφανος για την απόδοσή μας και για το πώς αντιμετωπίσαμε τα πάντα. Είμαστε ευχαριστημένοι με τη νίκη, αλλά η αίσθηση δεν ήταν τόσο ζωηρή όσο θα ήταν αν όλα ήταν «κανονικά». Ήταν μια πολύ μέτρια γιορτή μετά. Δεν υπήρχαν τραγούδια στα αποδυτήρια, όπως κάνουμε συνήθως μετά τη νίκη. Ήταν ένα πολύ διαφορετικό συναίσθημα μετά από μια νίκη κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας μεγάλης διοργάνωσης.
Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το σημαντικό μας παιχνίδι με τη Ρωσία την Τετάρτη. Ελπίζω να έχουμε ένα άλλο θετικό αποτέλεσμα και να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση».
Σαν επίλογο ευχήθηκε καλή ανάρρωση στον Έρικσεν, λέγοντας ότι προς το παρόν είναι απλώς σημαντικό να έχει την υγεία του και το ποδόσφαιρο είναι δευτερεύον όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και μετά από τέτοια γεγονότα αρχίζεις να σκέφτεσαι την οικογένειά σου και το πρώτο που έκανε μετά το τέλος του αγώνα ήταν να επικοινωνήσει με τη γυναίκα του και την πέντε μηνών κόρη του, καθώς είχαν και αυτοί μια τραυματική εμπειρία βλέποντας το παιχνίδι τηλεοπτικά.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass