ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ

Από νίκη σε νίκη η Τυρναβίτισσα Λάκη

*ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΛΛΗΝΟΒΕΛΓΙΔΑ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ * ΕΠΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΚΚΑΡΗ *ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2021 19:30
Η Μιχαέλα Λάκη με τον Λαρισαίο προπονητή της Φοίβο  Μιχαλόπουλο (στο μέσον) και τον Στέφανο Τσιτσιπά. Η Μιχαέλα Λάκη με τον Λαρισαίο προπονητή της Φοίβο Μιχαλόπουλο (στο μέσον) και τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Η Τυρναβίτισσα συνεχίζει την πορεία της στο ντεμπούτο της στο Ρολάν Γκαρός κερδίζοντας και την ελληνικής καταγωγής Βελγίδα και Νο14 του κόσμου, Σοφία Κωστούλα με 4-6, 6-2, 7-6 (2-1) μετά από περίπου 2,5 ώρες σημειώνοντας παράλληλα την 3η νίκη (σε ισάριθμους αγώνες) κόντρα στη 17χρονη.


Η 16χρονη Ελληνίδα τενίστρια μπορεί να βρέθηκε πίσω στο 3ο set με 2-4 και 3-5 με την Κώστούλα να σερβίρει για το ματς, ωστόσο ένα καθοριστικό μπρέικ (6/14 συνολικά), της έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη απέναντι στη 17χρονη Βελγίδα, η οποία στα τελευταία games έπαιζε με κράμπες παίρνοντας και ιατρικό τάιμ-άουτ στο 11ο game του 3ου σετ.
Η Λάκη, η οποία είναι στο Νο23 της παγκόσμιας κατάταξης των κοριτσιών U18, είχε κερδίσει χθες σε 2 ώρες και 44 λεπτά την Alina Shcherbinina με 7-5, 5-7, 6-3, σε έναν αγώνα που έχανε με 0-3, 15-30 στο 3ο σετ.
Μετά απ' αυτές τις δύο πολύ μεγάλες νίκες της στο Παρίσι, η Μιχαέλα κατόρθωσε να προκριθεί στις "16" καλύτερες του Ρολάν Γκαρός, στο ντεμπούτο της σε μια Grand Slam διοργάνωση.
Στον 3ο γύρο θα έχει μια ακόμα δυσκολότερη αποστολή, καθώς θα αντιμετωπίσει την κορυφαία Αμερικανίδα αυτήν τη στιγμή στα 16άρια και Νο6 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, Robin Montgomery.
Πρόκειται για μία παίκτρια που έχει ήδη παίξει σε Grand Slam στις γυναίκες, στο US Open του 2020, ενώ τον περασμένο Μάρτιο κατέκτησε έναν τίτλο σε τουρνουά 25.000 δολαρίων της ITF, στο Λας Βέγκας!
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΚΚΑΡΗ
Τη μεγαλύτερη νίκη της ως τώρα καριέρας της πανηγύρισε, και μάλιστα με απίθανη άνεση, η Μαρία Σάκκαρη. Απέναντι στη φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης Σοφία Κένιν, η Ελληνίδα τενίστρια ήταν η απόλυτη κυρίαρχος και χρειάστηκε μόλις 68 λεπτά για να πάρει τη νίκη με 6-1, 6-3 και να προκριθεί στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός. Είναι η πρώτη νίκη της Σάκκαρη σε τουρνουά γκραν σλαμ επί αντιπάλου που βρίσκεται στο top-10 της παγκόσμιας κατάταξης (η Αμερικανίδα είναι στο Νο5) και η πρώτη φορά που περνάει στους «8» ενός γκραν σλαμ.
Προερχόμενη από τη μεγάλη μάχη του 3ου γύρου απέναντι στην Ελίζ Μέρτενς, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν προετοιμασμένη για ακόμα έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Σε αντίθεση όμως με την ίδια, που ήταν πολύ αποφασιστική και συγκεντρωμένη, η Κένιν... δεν εμφανίστηκε στο κορτ. Με εννέα διπλά λάθη στο σερβίς, συνολικά 31 αβίαστα λάθη (έναντι 15) και πολύ κακές επιλογές στους περισσότερους πόντους, η Αμερικανίδα έγινε εύκολη λεία στα χέρια της Σάκκαρη.
Η πρωταθλήτριά μας περίμενε ως αργά χθες το βράδυ για να μάθει την αντίπαλό της στα προημιτελικά, που θα προκύψει από την αναμέτρηση της Πολωνής κατόχου του τίτλου Ιγκα Σβιάτεκ με την Ουκρανή Μάρτα Κόστιουκ.
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ
Τον Ντανίλ Μεντβέντεφ θα αντιμετωπίσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα προημιτελικά του Γαλλικού Όπεν με στόχο μία θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Μετά τον Πάμπλο Καρένιο - Μπούστα, ο Ρώσος Ντανίλ Μεντβέντεφ θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά σήμερα στους "8" του Ρολάν Γκαρός, καθώς απέκλεισε τον Κριστιάν Γκαρίν με 3-0 σετ. Η μάχη μεταξύ των δύο θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μιας και πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι στο οποίο και οι δύο είναι εξαιρετικοί, υπάρχει και μία άτυπη κόντρα ανάμεσά τους.
Ο Τσιτσιπάς μετράει μόλις μία νίκη σε επτά αναμετρήσεις κόντρα στον Μεντβέντεφ και θα παλέψει για να κερδίσει εκείνος μία θέση στους "4" της διοργάνωσης. Τελευταία νίκη του Τσιτσιπά κόντρα στον Ρώσο ήταν στα Nitto ATP Finals του Λονδίνου εκεί όπου ο Στέφανος είχε κατακτήσει και τον τίτλο.
Η μεταξύ τους αναμέτρηση θα έχει και ένα ακόμα ενδιαφέρον μιας και οι δυο τους έχουν μία αντιπαλότητα από το πρώτο κιόλας μεταξύ τους ματς, το 2018 και το τουρνουά του Μαϊάμι. Εκεί Τσιτσιπάς και Μεντβέντεφ είχαν ανταλλάξει κάποιες κουβέντες στα Ρώσικα στη διάρκεια του αγώνα και τα πράγματα κόντεψαν να ξεφύγουν.
Η μεταξύ τους μάχη, ανεξάρτητα από τις εξωαγωνιστικές τους διαφορές, αναμένεται να έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και τεράστιο κίνητρο και για τους δύο.

Ακαθεκτος ο Ραφαελ Ναδαλ
Αρχίζει να βρίσκει ρυθμό στο Roland Garros ο «Βασιλιάς» του χώματος, Ράφαελ Ναδάλ. Ο «Matador» δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο σετ απέναντι στον Γιανίκ Σίνερ (7-5) κι από κει και πέρα έκανε «περίπατο» φτάνοντας άνετα στο 3-0 (6-3, 6-0), σφραγίζοντας την είσοδό του στον 5ο συνεχόμενο προημιτελικό του Γαλλικού Όπεν.
Ο 35χρονος Ισπανός έχει βάλει... πλώρη για το 14ο του τρόπαιο στο Παρίσι και προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει αντίπαλο που να μπορεί να τον σταματήσει. Έστω κι αν βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο» στο πρώτο σετ, όταν ο Σίνερ έφτασε στο 5-3, ένα game μακριά από το 1-0.
Εκεί ο Ναδάλ έδειξε χαρακτήρα και παίρνοντας τα 14 από τα επόμενα 17 games του αγώνα έφτασε στο 3-0 και στην 4η συνεχόμενη νίκη του στο τουρνουά, μέσα σε 2 ώρες και 19 λεπτά αγώνα.
Επόμενος αντίπαλός του στους προημιτελικούς θα είναι ο Αργεντινός, Ντιέγκο Σβάρτσμαν, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει χάσει ούτε σετ στη διοργάνωση, ωστόσο αύριο Τετάρτη (9/06) το Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης θα κληθεί να κάνει μία τεράστια υπέρβαση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass