Ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει την ισότητα των φύλων στον αθλητισμό

*ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΤΟΙΜΑΣΑΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ *ΦΑΝΗ ΧΑΛΚΙΑ: Η ΣΤΑΜΑΤΑ ΡΕΒΥΘΗ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ *Γ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2021 15:30

«Η ισότητα των φύλων είναι ονομαστική και όχι υπεύθυνη στάση, καθώς στην πράξη δεν έχει κατοχυρωθεί. Αυτό που γίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού είναι ένα τεράστιο βήμα.

Στον Δήμο Λαρισαίων το αύριο του αθλητισμού θέλουμε να είναι συλλογικό. Γι’ αυτό ετοιμάσαμε το καταστατικό του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Λαρισαίων και αρχίζουν οι μετακινήσεις στελεχών, για να προάγει τον αθλητισμό της πόλης». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Καλογιάννης σε διαδικτυακή εκδήλωση της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο των Πολιτών με θέμα «Ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει την ισότητα στους Ολυμπιακούς Αγώνες» με αφορμή τον αριθμό συμμετεχόντων στην Ολυμπιάδα του Παρισιού ανδρών-γυναικών και καλεσμένοι ήταν κορυφαίοι Λαρισαίοι-ες αθλητές / αθλήτριες.
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος είπε ότι τα αθλητικά δρώμενα στον Δήμο Λαρισαίων είναι πραγματικά εντυπωσιακά, καθώς το συγκεκριμένο θέμα θα είναι το κυρίαρχο μετά από λίγα χρόνια και δεν περίμενε ποτέ ένας περιφερειακός Δήμος να βλέπει τόσο μπροστά στο θέμα του γυναικείου Αθλητισμού και της Ισότητας. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, οι Γάλλοι θα στηρίξουν την προπαγάνδα των Αγώνων στο 50-50.
Η Φανή Χαλκιά σέβεται τον Δήμο Λαρισαίων και την πόλη που γεννήθηκε, αλλά σέβεται και την πρώτη γυναίκα που μετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, τη Σταμάτα Ρεβύθη. Ένα παράδειγμα που αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλες τις γυναίκες που μετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς η Κυκλαδίτισσα τρέχει τον δικό της ιδιότυπο Μαραθώνιο αγώνα με τη προσδοκία μιας θέσης εργασίας από τον Δήμο Αθηναίων για να ταΐσει τα παιδιά της. Γίνεται αντιληπτή και οι κριτές τη σταματούν στα Παραπήγματα (στο ύψος του σημερινού Ευαγγελισμού) λίγο πριν καταφέρει να τερματίσει.
Επίσης το γεγονός και μόνο ότι σε κάθε Ολυμπιάδα το διαφημιστικό πρότυπο είναι άνδρας και όχι γυναίκα δείχνει πώς αντιμετωπίζουν την ισότητα στον αθλητισμό και ελπίζει αυτό να αλλάξει στον δρόμο προς το Παρίσι...
Στην εκδήλωση που διήρκησε πάνω από δύο ώρες (!) και οικοδέσποινα ήταν η αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων, Ρίτα Απρίλη, συμμετείχαν ακόμα οι εξής αθλητές και αθλήτριες:
- Δήμος Ντικούδης: Πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής. Υπήρξε μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας (2004), 5ος Ολυμπιονίκης (2004), Πρωταθλητής Ευρώπης (2005) και Δευτεραθλητής Κόσμου (2006) με την Εθνική Ελλάδος και κάτοχος μεταξύ άλλων, του Τριπλ Κράουν (2007) με τον Παναθηναϊκό.
- Δώρα Γκουντούρα: Η Κρανιώτισσα ξιφομάχος έγραψε ιστορία το 2019 κερδίζοντας το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ξιφασκίας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, συγκαταλέγεται μεταξύ των υποψηφίων για μια θέση στο βάθρο.
- Δημήτρης Αντωνιάδης: Αθλητής του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο αγώνισμα της ορεινής ποδηλασίας στην Ολυμπιάδα του Τόκιο. Η συμμετοχή του 30χρονου ποδηλάτη, που είναι η δεύτερη σε Ολυμπιάδα, καθώς μετείχε και στην προηγούμενη στο Ρίο της Βραζιλίας.
- Μπάμπης Παπαδογούλας: Θα εκπροσωπήσει την ελληνική διαιτησία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 στο μπιτς βόλεϊ. Είχε οριστεί για το Τόκιο από τον Φεβρουάριο του 2020 πριν την έξαρση της πανδημίας και την αναβολή των Ολυμπιακών για το 2021. Η πρώτη εμπειρία του στο μπιτς βόλεϊ σε Ολυμπιάδα ήταν στην Αθήνα το 2004 που ήταν ένας από τους επόπτες της διοργάνωσης.
- Δημήτρης Χασιώτης: Με εκπληκτικό πανελλήνιο ρεκόρ, που ισοδυναμούσε ταυτόχρονα με πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, συμμετείχε ο Λαρισαίος Δημήτρης Χασιώτης στα 200 μ. ύπτιο. Ο Χασιώτης ήταν ο πρώτος αθλητής που με χρόνο 1:59.95 συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ και έριξε την επίδοση κάτω από δύο λεπτά στα 200 μέτρα ύπτιο.
- Χάιδω Αλεξούλη: Η Λαρισαία αθλήτρια του στίβου του Πελασγού Λάρισας με ειδίκευση στο άλμα εις μήκος διαγωνίστηκε στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 στο Ρίο της Βραζιλίας. Περιττό να αναφέρουμε ότι είχε σαρώσει για πολλά χρόνια τα πανελλήνια πρωταθλήματα γυναικών ανοιχτού και κλειστού στίβου στο άλμα εις μήκος.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μιχάλης Αναστασίου και παρεμβάσεις έκανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Δεληγιάννης, οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Διαμάντος, Σωτήρης Βούλγαρης, η πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Λία Ρογκανάκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βαγγέλης Μόρας, Κώστας Αργυρόπουλος, η γενική γραμματέας Καλλιόπη Τζήκα και η υπεύθυνη Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Παναγιώτα Μπουρνάκα. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας "Ελευθερία" Σωτήρης Κέλλας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass