Προπομπός της ισότητας των φύλων οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

* ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ *ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ…

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2021 20:00

Προπομποί της ισότητας των φύλων στην Ολυμπιάδα του Παρισιού (2024) αποδεικνύονται οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, καθώς έκαναν μια συμβολική κίνηση προς την ισότητα των φύλων διορίζοντας 12 γυναίκες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σώματος. Το συμβούλιο θα έχει τώρα 45 μέλη, εκ των οποίων οι 19 γυναίκες. Δηλαδή το 42% αποτελείται πλέον από γυναίκες.

Για να γίνει αυτό, τα μέλη αυξήθηκαν από 35 σε 45, ενώ έγιναν και κάποιες παραιτήσεις με αποτέλεσμα να αδειάσουν θέσεις.
«Το νέο συμβούλιο αποτελείται πλέον από ειδικούς με πλούσια εμπειρία στον αθλητισμό, την οικονομία, τη νομοθεσία και τις διεθνείς δραστηριότητες. Επίσης, ακαδημαϊκοί με γνώσεις για την ισότητα των φύλων και τη διακυβέρνηση των αθλητικών ομάδων, καθώς και ιατρικούς εμπειρογνώμονες για να βελτιώσουν τα μέτρα κατά της COVID-19. Για να οδηγήσουμε τους Αγώνες σε επιτυχία με διαφορετικότητα, έχουμε επίσης άτομα από τη φυλή Ainu. Περισσότερο από ποτέ, αυτές οι διαφορετικές απόψεις από αυτούς τους ανθρώπους μπορούν να ακούγονται στη διαχείριση των Αγώνων», επισήμανε η Σέικο Χασιμότο, η νέα πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων.
Στην Ολυμπιάδα του Παρισιού κυρίαρχη είδηση θα είναι η απόλυτη ισότητα των δύο φύλων, που θα δούμε για πρώτη φορά το 2024, και αποτελεί μια ιστορική εξέλιξη για τον θεσμό. Συγκεκριμένα, στο Παρίσι θα δούμε συμμετοχή ανδρών και γυναικών σε αναλογία 50 - 50, σε αντίθεση με το Ρίο το 2016, που είδαμε γυναίκες σε ποσοστό 45,6% και τους επερχόμενους αγώνες του Πεκίνο όπου οι γυναίκες θα κατέχουν το 48,8% της αναλογίας. Η δεύτερη μεγάλη ανακοίνωση ήταν τα αθλήματα που έρχονται για να προσελκύσουν νεανικό κοινό στη μετά - covid-19 εποχή. Τέσσερα urban sports δίνουν νέα πνοή στον θεσμό, και αυτά είναι: το break dancing, που ντεμπούτο θα κάνει στο Παρίσι, το skateboard, sport climbing και surfing, που για πρώτη φορά θα δούμε στο Πεκίνο.
Για το θέμα της ισότητας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τις εμπειρίες αθλητών από Ολυμπιάδες αλλά και τους στόχους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μιλάνε πέντε Λαρισαίοι και Λαρισαίες και ένας αθλητής λαρισινού Συλλόγου (Δημήτρης Αντωνιάδης) σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων Δήμου και το Πανεπιστήμιο Πολιτών σήμερα Τρίτη 1η Ιουνίου στις 7 μ.μ. με τίτλο «Η Λάρισα στηρίζει την ισότητα στους Ολυμπιακούς Αγώνες». Επίσης, ομιλήτρια είναι η αθλητική συντάκτρια μέλος του Δ.Σ. της Ν.Α. Ευρώπης Ασπασία Βελονάκη.

kellas.jpg
Αναλυτικά συμμετέχουν
ΦΑΝΗ ΧΑΛΚΙΑ: Λαρισαία Ολυμπιονίκης (αθλήτρια του Πελασγού Λάρισας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2004) της Αθήνας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400 μ. εμπόδια με 52.82 και ενώ στον ημιτελικό σημείωσε Ολυμπιακό ρεκόρ με 52.77 και την 5η επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα και ήταν 8η στα 4Χ400 μ.
ΔΗΜΟΣ ΝΤΙΚΟΥΔΗΣ: Λαρισαίος πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής. Υπήρξε μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας (2004), 5ος Ολυμπιονίκης (2004), Πρωταθλητής Ευρώπης (2005) και Δευτεραθλητής Κόσμου (2006) με την Εθνική Ελλάδος και κάτοχος μεταξύ άλλων, του Τριπλ Κράουν (2007) με τον Παναθηναϊκό.
ΔΩΡΑ ΓΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: Η Κρανιώτισσα Δώρα Γκουντούρα έγραψε ιστορία το 2019 κερδίζοντας το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ξιφασκίας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, συγκαταλέγεται μεταξύ των υποψηφίων για μια θέση στο βάθρο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Αθλητής του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο αγώνισμα της ορεινής ποδηλασίας στην Ολυμπιάδα του Τόκιο. Η συμμετοχή του 30χρονου ποδηλάτη, που είναι η δεύτερη σε Ολυμπιάδα, καθώς μετείχε και στην προηγούμενη στο Ρίο της Βραζιλίας.
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΟΥΛΑΣ: Ο Λαρισαίος Μπάμπης Παπαδογούλας θα εκπροσωπήσει την Ελληνική διαιτησία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 στο μπιτς βόλεϊ. O Μπάμπης Παπαδογούλας είχε οριστεί για το Τόκιο από τον Φεβρουάριο του 2020 πριν την έξαρση της πανδημίας και την αναβολή των Ολυμπιακών για το 2021. Η πρώτη εμπειρία του στο μπιτς βόλεϊ σε Ολυμπιάδα ήταν στην Αθήνα το 2004 που ήταν ένας από τους επόπτες της διοργάνωσης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ: Με εκπληκτικό πανελλήνιο ρεκόρ, που ισοδυναμούσε ταυτόχρονα με πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, συμμετείχε ο Λαρισαίος Δημήτρης Χασιώτης στα 200 μ. ύπτιο. Ο Χασιώτης ήτα ο πρώτος αθλητής που με χρόνο 1:59.95 συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ και έριξε την επίδοση κάτω από δύο λεπτά στα 200 μέτρα ύπτιο.
ΧΑΪΔΩ ΑΛΕΞΟΥΛΗ: Η Λαρισαία αθλήτρια του στίβου του Πελασγού Λάρισας με ειδίκευση στο άλμα εις μήκος διαγωνίστηκε στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 στο Ρίο της Βραζιλίας. Περιττό να αναφέρουμε ότι είχε σαρώσει για πολλά χρόνια τα πανελλήνια πρωταθλήματα γυναικών ανοιχτού και κλειστού στίβου στο άλμα εις μήκος.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μ. Αναστασίου και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) Γ. Θεοδωρακόπουλος. Θα προλογίσει η αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων κ. Ρίτα Απρίλη και θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της «Ελευθερίας» Σωτήρης Κέλλας.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι του Δήμου Λαρισαίων στο youtube. Oσοι και όσες ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετάσχουν στη συζήτηση, μέσω της πλατφόρμας zoom https://zoom.us/j/ 96884304583?pwd=SU5hM25ZajVYSTdOcTgrUm5haFRTZz09

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass