Σύντομες αθλητικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2021 18:00

Πήρε και το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός στην Α1 Εθνική γυναικών υδατοσφαίρισης

Πρωταθλήτρια Ελλάδας για 8η σερί σεζόν και 12η στην ιστορία της αναδείχθηκε η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού, η οποία ολοκλήρωσε μία ονειρεμένη σεζόν πανηγυρίζοντας το treble (Euroleague και Κύπελλο) για πρώτη φορά στα χρονικά του γυναικείου πόλο.


Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν 7-4 στον τρίτο τελικό των play off επί της Βουλιαγμένης και πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου, ξεπερνώντας τη χθεσινή τους αντίπαλο στη σχετική λίστα, καθώς η ομάδα του Λαιμού μετρά 11 πρωταθλήματα.

Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, έτσι και στο χθεσινό που έγινε στο «Παπαστράτειο», ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος από το ξεκίνημά του, παρότι το ματς ήταν αρκετά κλειστό.
Από το τελικό σκορ γίνεται αντιληπτό ότι οι δύο ομάδες έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στην άμυνα, με αυτή της Βουλιαγμένης να μπαίνει πιο δυνατά στο πρώτο οκτάλεπτο και να ξεφεύγει στο σκορ με 3-1.
Οι γηπεδούχες, όμως, αντέδρασαν γρήγορα και «απάντησαν» με σερί 3-0 στο δεύτερο, παίρνοντας το προβάδισμα στο ημίχρονο με 4-3. Από τότε τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη ανέλαβαν πλήρως τα ηνία, διευρύνοντας το προβάδισμά τους σε 5-3 στο τρίτο οκτάλεπτο. Με «γρανιτένια» άμυνα δέχθηκαν μόνο ένα γκολ στο δεύτερο μέρος και δικαίως έφτασαν στη νίκη, χάρη στην οποία πανηυγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου.
Τα οκτάλεπτα: 1-3, 3-0, 1-0, 2-1.
Οι σκόρερ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αβραμίδου 1, Ελ. Πλευρίτου 2, Τσουκαλά 1, Β. Πλευρίτου 1, Ελευθεριάδου 1, Μ. Πλευρίτου 1.
Ν.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: Ξενάκη 3, Πάτρα 1.

 

Νέο συμβόλαιο με τον Σπανό ο Ιωνικός

Ο Ιωνικός εξασφάλισε την άνοδο στη Super League και θα έχει στον πάγκο του τον Δημήτρη Σπανό, καθώς ανανεώθηκε το συμβόλαιό του, όπως σχετικά ανακοίνωσε χθες η ομάδα της Νίκαιας. Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Η ΠΑΕ Ιωνικός, ανακοινώνει με μεγάλη χαρά την επέκταση της συνεργασίας της με τον προπονητή Δημήτρη Σπανό. Ο 51χρονος τεχνικός, που ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας πέρυσι τον Ιούλιο και ήταν αγωνιστικά ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας για την επιστροφή του Ιωνικού στα μεγάλα σαλόνια μετά από 14 χρόνια, συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση και τον διοικητικό ηγέτη μας Γιάννη Τσιριγώτη».
Ο Δημήτρης Σπανός, τόνισε στο ionikos fc για την επέκταση της συνεργασίας: «Η περσινή συνεργασία ήταν απόλυτα επιτυχημένη, καθώς καταφέραμε να πετύχουμε όλοι μαζί, σαν οικογένεια, τους στόχους μας και να φέρουμε ξανά τον Ιωνικό μετά από 14 χρόνια στη φυσική του θέση, εκεί που αξίζει να βρίσκεται στα μεγάλα σαλόνια. Μπροστά μας έχουμε πλέον μια νέα μεγάλη πρόκληση. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα αποτελέσω κομμάτι αυτής, έχοντας κοινή γραμμή, φιλοσοφία και τους ίδιους στόχους με τη διοίκηση Τσιριγώτη».

 

Κυπελλούχος Ευρώπης η ΑΕΚ στο χάντμπολ
*Για πρώτη φορά στην ιστορία της

Κυπελλούχος Ευρώπης για πρώτη φορά στην Ιστορία της στέφθηκε χθες η ΑΕΚ, στο κλειστό της Κανήθου, στη Χαλκίδα. Η Ένωση επικράτησε και στον β’ τελικό του European Cup ανδρών της Ίσταντς, αυτήν τη φορά με 24-20, χαρίζοντας στην Ελλάδα το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο, μετά το Τσάλεντζ Καπ (σ.σ. από φέτος η διοργάνωση ονομάζεται European Cup) που είχε κατακτήσει ο Διομήδης Άργους το 2012, με προπονητή τον νυν τεχνικό της ΑΕΚ, Δημήτρη Δημητρούλια.
Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 11-11, ο γκολκίπερ της Ένωσης κατέβασε... ρολά και με πρωταγωνιστές της επίθεσης τους Μυλωνά, Κεδέρη, Λέμο και Δομπρή η ΑΕΚ εκτόξευσε τη διαφορά στο μη αναστρέψιμο +6 (16-22 στο 55:35), «σφραγίζοντας» την επιτυχία.
Πλέον στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο» άπαντες επικεντρώνονται στο πρωτάθλημα για να πανηγυρίσουν το τρεμπλ!
Διαιτητές: Βέσοβιτς - Μίσοβιτς (Γαλλία), Delegate: Κοεν (Ισραήλ).
Δίλεπτα: 5/4 Πέναλτι: 1/1, 6/4.
Τα πεντάλεπτα: 2-1, 2-4, 5-7, 8-9, 9-10, 11-11 (Ημχ) 12-12, 14-14, 15-16, 16-19, 16-21, 20-24.
ΙΣΤΑΝΤΣ (Καρλέν): Κραφτ, Χάλμπακ 2, Λ. Σβένσον 3, Χούγκοσον 3, Νίγκρεν 5, Έρνστ, Χ. Άντερσον, Μπρόμαν, Μπάλσταντ 1, Πέτερσον, Νταλίν 4, Λάρσεν, Γένσεν, Τ. Άντερσον 2, Πάλμαρ, Τ. Σβένσον .
ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Μπάουερ, Αραμπατζής, Χίκερουντ 2, Τζηράς 1, Δομπρής 4, Νικολαϊδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς 5, Πέντερσεν 2, Λέμος 2, Παπαδιονυσίου 1, Νούιτς, Αραπακόπουλος 1, Καλόμοιρος 1, Μπουνέτα 1, Κεδέρης 4.

 

Η Aναντολού Εφές κέρδισε την Ευρωλίγκα

Το τρόπαιο που της στέρησε το 2020 ο... κορονοϊός και το 2019 η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κατέληξε με καθυστέρηση στα... χέρια της Αναντολού Εφές, η οποία από χθες είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έκαμψε την αντίσταση της Μπαρτσελόνα στον τελικό του φάιναλ φορ της Euroleague, που φιλοξενήθηκε στην Κολωνία, και με το τελικό 86-81 αναρριχήθηκε για πρώτη φορά στην Ιστορία της στην κορυφή της Ευρώπης.
Τα δεκάλεπτα: 22-15, 36-39, 58-65, 81-86.
*Η Αρμάνι Μιλάνο αναδείχθηκε νικήτρια στον τελικό της... παρηγοριάς, «τερματίζοντας» στην 3η θέση της Euroleague για πρώτη φορά από το 1992, όταν είχε νικήσει την Εστουντιάντες. Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα επικράτησε με 83-73 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον «μικρό» τελικό του φάιναλ φορ της Κολωνίας, με τους Βλάντιμιρ Μίτσοφ (14 π.) και Σέρχιο Ροντρίγκεθ (14 π.) να ηγούνται της ιταλικής επίθεσης.

 

MOTO GP:
Nικητής ο Κουαρταράρο
*Ο Ντιπασκιέ έχασε τη «μάχη» με τον θάνατο

Ο πρωτοπόρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος Moto GP, Φάμπιο Κουαρταράρο, ήταν ο μεγάλος νικητής του ιταλικού γκραν πρι, χθες, αγώνας που έγινε στη σκιά της τραγικής είδησης του θανάτου του νεαρού αναβάτη, Τζέισον Ντουπασκιέ, μετά από σύγκρουση στους προκριματικούς του Mugello Circuit.
Ο οδηγός της Yamaha, που εκκίνησε από την pole position, τερμάτισε μπροστά από τους Μιγκέλ Ολιβέιρα και Ζοάν Μιρ, για να επεκτείνει το προβάδισμά του στην κατάταξη των οδηγών έναντι του Φραντσέσκο Μπανάια της Ducati, ο οποίος τέθηκε από νωρίς εκτός αγώνα, μαζί με τον εξάκις κάτοχο του τίτλου, Μαρκ Μάρκεθ της Repsol Honda.
Ο ΝΤΙΠΑΣΚΙΕ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ
Απέραντη θλίψη σκόρπισε στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού -και όχι μόνο- η είδηση για τον θάνατο του Τζέισον Ντιπασκιέ. Ο Ελβετός αναβάτης, απεβίωσε χθες στο νοσοκομείο «Carregi» της Φλωρεντίας, όπου διεκομίσθη προχθές μετά από το τραγικό -όπως απεδείχθη- δυστύχημα, που είχε κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών για το ιταλικό Gran Prix του Moto 3.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass