Ηλίας Κώτσιος: Η μεγάλη επιστροφή...

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ ΤΙΜ ΤΗΣ ΑΕΛ - ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ 17ΧΡΟΝΟΥ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥ ΠΑΙΚΤΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΣΟΥ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2021 21:15

Μία ακόμα προσθήκη έγινε από την ΠΑΕ ΑΕΛ στο τεχνικό τιμ της, καθώς με τη σύμφωνη γνώμη του Κώστα Φραντζέσκου προστέθηκε και ο Λαρισαίος Ηλίας Κώτσιος, με σημαντική καριέρα σε ΑΕΛ, Παναθηναϊκό και ΟΦΗ, ενώ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ερασιτεχνικές ομάδες του Ίκαρου Νεάπολης (πρώτος προπονητής ο Κώστας Κουτσοπάγος) και στη συνέχεια του Ηρακλή Λάρισας.


Στην ΑΕΛ ο Ηλίας Κώτσιος αγωνίστηκε ως αμυντικός από το 2007 έως το 2009 και έκανε 43 συμμετοχές, πετυχαίνοντας ένα τέρμα.
Ο Ηλίας Κώτσιος γεννήθηκε στη Λάρισα στις 25 Απριλίου 1977 και ξεκίνησε την καριέρα του αγωνιζόμενος στον Ίκαρο Νεάπολης, για να μεταγραφεί στη συνέχεια στην ομάδα του Ηρακλή Λάρισας (Δ’ εθνική), όπου αγωνίστηκε ως το 1997. Στη συνέχεια μεταπήδησε στον ΟΦΗ όπου αγωνίστηκε για 6μισι χρόνια, από το 1997 έως 1998 μέχρι το πρώτο μισό της περιόδου 2003-2004.
Αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου της χρονιάς εκείνης και αγωνίστηκε μέχρι το 2007, για 3μισι χρόνια. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς επέστρεψε στη γενέτειρά του, όπου αγωνίστηκε με τα χρώματα της ΑΕΛ για 2 χρόνια.
Από το 2009 μέχρι το 2012 αγωνίστηκε με τα χρώματα του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ η περίοδος 2012-13 τον βρήκε αγωνιζόμενο στην Καλλονή, όπου σημείωσε το γκολ με το οποίο η ομάδα της Λέσβου εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της, αλλά και γενικότερα για ομάδα από το νησί, την άνοδο στην Α’ εθνική κατηγορία. Τον Ιανουάριο του 2014 συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Λεβαδειακό.
Στις 6 Οκτωβρίου 2015 ανακοινώθηκε η συμφωνία του με τον ΟΦΗ, επιστρέφοντας στον Σύλλογο έπειτα από έντεκα χρόνια, παραμένοντας μέχρι το 2017 όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Ολοκλήρωσε την πολύχρονη καριέρα του συμπληρώνοντας 382 συμμετοχές πρωταθλήματος και 30 τέρματα.
Ο Ηλίας Κώτσιος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τον Κένταυρο Βριλησσίων που αγωνίζονταν στην Α ΕΠΣ Αθηνών. Στη συνέχεια υπήρξε βοηθός του Μπάμπη Τεννέ στην ομάδα της Λαμίας στη Super League 1.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει στη Λάρισα η πρώτη σύσκεψη του τεχνικού επιτελείου που αποτελούν οι: Φραντζέσκος, Ζιώγας, Κώτσιος, Μαντζιώκας και Τσώτσας.

 

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ
Παράλληλα, σε αναμονή της απάντησης του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ Τάκη Παραφέστα για τη θέση του γενικού διευθυντή στην ομάδα βρίσκεται η Διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ και αυτή θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων που έχει στην τεχνική ηγεσία του Ατρόμητου Παλαμά.

 

ΝΕΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Η ΠΑΕ ΑΕΛ βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση δύο ακόμα μεταγραφών. Συγκεκριμένα μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η υπογραφή συμβολαίου με Έλληνα παίκτη, που τα τελευταία δύο χρόνια είχε πάνω από 40 συμμετοχές στην ομάδα του. Πρόκειται για καλό ποδοσφαιριστή και μαζί με τον Δημήτρη Μαυρία θεωρούνται από τις καλές επιλογές.
Στο μεταξύ, η ΑΕΛ βρίσκεται πολύ κοντά και στον 17χρονο Αφρικανό παίκτη που έχει καλά στοιχεία και τον οποίο εκπροσωπεί η εταιρεία που είχε και τον Μουκάντζο. Είναι παίκτης πολύ γρήγορος και ταλαντούχος.

 

«Να ξαναγίνουμε οικογένεια»

Στις πρώτες του δηλώσεις το νέο μέλος της τεχνικής ηγεσίας Ηλίας Κώτσιος δήλωσε: «Χαίρομαι που γυρνάω στην πόλη μου και εδώ που ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά. Χαίρομαι που επιστρέφω στην ΑΕΛ και ελπίζω να βοηθήσω να πάμε καλά τη νέα χρονιά και να ξαναγίνουμε οικογένεια όπως ήταν η ομάδα κάθε φορά που πανηγύριζε τίτλο».

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΓΟΣ:
Ο Θεολόγου το καλύτερο στόπερ στη Super League 2

Ο νεαποκτηθείς στόπερ της ΠΑΕ ΑΕΛ Παντελής Θεολόγου αγωνίζονταν πέρυσι στην Α.Ε. Καραϊσκάκης, ομάδα Super League 2, με προπονητή τον πρώην γυμναστή της ΑΕΛ και περσινό προπονητή στο ξεκίνημα της σεζόν του Απόλλωνα Λάρισας. Για τον ποδοσφαιριστή μάς είπε ότι είναι ο καλύτερος στόπερ (είναι αριστεροπόδαρος) της κατηγορίας και αδικείται που δεν πήρε τις ευκαιρίες που έπρεπε ως παίκτης του Ατρομήτου Αθηνών (2014-15) στη Super League 1. Τόνισε ότι η ΑΕΛ έκανε πολύ καλή επιλογή που θα τη βοηθήσει σημαντικά στον στόχο της επανόδου στη μεγάλη κατηγορία.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass