ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ:

Ουδείς υπεράνω του νόμου

*ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: «ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ»

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2021 20:20

Με ένα post του στο Twitter, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε πως η ΕΟΚ όφειλε να ακολουθήσει τον δρόμο της νομιμότητας σχετικά με το θέμα των εκλογών στις 30 Μαΐου. Συγκεκριμένα ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει πως κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο και πως ο κορονοϊός μπορεί να άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι εκλογές στις ομοσπονδίες, ωστόσο αυτές έγιναν ηλεκτρονικά με άψογο τρόπο.


Αναλυτικά το Tweet του υφυπουργού Αθλητισμού:
"Λόγω του κορονοϊού διεξήχθησαν "ηλεκτρονικές εκλογές" σε 47 Ομοσπονδίες με άψογο τρόπο, όπως παραδέχονται άπαντες στην αθλητική οικογένεια, μέσω ψηφιακής κάλπης "Ζευς". Τον δρόμο της νομιμότητας όφειλε να ακολουθήσει και η ΕΟΚ. Ουδείς υπεράνω του νόμου"
ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΟΚ
Απαντώντας σε έγγραφο ερώτημα του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με τη γενική συνέλευση και τις αρχαιρεσίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, που από την προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ με πρόεδρο τον κ. Βασιλακόπουλο έχουν προγραμματιστεί για τις 30 Μαΐου στο ποδοσφαιρικό γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, δια φυσικής παρουσίας των εκατοντάδων εκπροσώπων των σωματείων καλαθοσφαίρισης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημέρωσε ότι:
- ουδέποτε έχει ζητηθεί ή κατατεθεί αίτημα άδειας διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης,
- ουδέποτε έχει κατατεθεί η οποιαδήποτε αίτηση από την ΕΟΚ, μαζί με τα σχετικά και προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, προς έγκριση στην αρμόδια Επιτροπή Επιδημιολόγων
και ως εκ τούτου «τέτοιες αυθαίρετες και εκτός υγειονομικού πλαισίου και διαδικασίας αδειοδότησης πρωτοβουλίες-συναθροίσεις, εγκυμονούν εξαιρετικά σημαντικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπονται».
Ομοίως, ουδεμία σχετική άδεια ή συναίνεση έχει δοθεί από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος άλλωστε δεν έχει και τέτοια αρμοδιότητα, όπως διαβεβαίωσε τον κ. Αυγενάκη ο πρόεδρος του Οργανισμού, Παναγιώτης Αρκουμανέας, διαψεύδοντας τις σχετικές φήμες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass