Ο Κώστας Φραντζέσκος νέος τεχνικός της ΑΕΛ

*Γυμναστής στην ομάδα ο Γρηγόρης Σαρελάκος *Υπέδειξε και τις μεταγραφικές κινήσεις...

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2021 21:07

Αλλάζει ομάδα, αλλά όχι πόλη ο 52χρονος προπονητής Κώστας Φραντζέσκος, καθώς από τον Απόλλωνα Λάρισας μετακομίζει στην ΑΕΛ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.


Ο Κώστας Φραντζέσκος συμφώνησε σε όλα με τον μεγαλομέτοχο Αλέξη Κούγια και σήμερα λογικά θα γίνει η ανακοίνωση της συμφωνίας. Συνεργάτης του θα είναι ο Μιχάλης Ζιώγας, γυμναστής ο Γρηγόρης Σαρελάκος και προπονητής, τερματοφυλάκων ο Βαγγέλης Τσώτσας.
Τεχνικός διευθυντής παραμένει ο Κώστας Μαντζώκας, ενώ έγινε πρόταση για γενικό διευθυντή στον παλαίμαχο παίκτη της ΑΕΛ Τάκη Παραφέστα.
Ο Κώστας Φραντζέσκος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Ιανουαρίου 1969 και η καταγωγή του είναι από την Κωμιακή Νάξου. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ανεξάρτητη ομάδα της γειτονιάς του Αίαντα Καλλιθέας. Έναν χρόνο αργότερα υπέγραψε δελτίο στην ερασιτεχνική ομάδα Γ.Σ. Αετός Καλλιθέας και το 1985, σε ηλικία 16 ετών, μεταγράφηκε στη Βουλιαγμένη (ομάδα Α’ κατηγορίας ΕΠΣ Αθηνών), με την οποία το 1988 κατέκτησε το Κύπελλο ΕΠΣΑ. Το 1990 έγινε η μεγάλη μεταγραφή στην καριέρα του, όταν αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό και αγωνίστηκε αμέσως στην Α’ Εθνική, κατακτώντας στην πρώτη κιόλας χρονιά του το νταμπλ. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για 2,5 χρόνια στον ΟΦΗ και για 3,5 στον ΠΑΟΚ.
Προς το τέλος της καριέρας του αγωνίστηκε διαδοχικά σε Καλαμάτα και Ιωνικό Νίκαιας και στη συνέχεια μετακόμισε στο κυπριακό πρωτάθλημα για την ΑΕΚ Λάρνακας. Το 2003 επέστρεψε στην Ελλάδα για τον Άρη Θεσσαλονίκης στον οποίο αγωνίστηκε για μισό χρόνο και στη συνέχεια αποκτήθηκε από την Προοδευτική, η οποία ήταν και ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του, αγωνιζόμενος συνολικά 1,5 χρόνο, αρχικά το δεύτερο μισό της περιόδου 2003-2004 στην Α’ Εθνική και ακολούθως την περίοδο 2004–2005, όπου έκλεισε την καριέρα του αγωνιζόμενος για πρώτη φορά στη Β’ Εθνική. Συνοπτικά σε 343 αγώνες του στο ελληνικό πρωτάθλημα πέτυχε 116 γκολ, ενώ αντίστοιχα στην Α’ Εθνική της Κύπρου πέτυχε 14 γκολ σε 20 αγώνες. Επίσης αγωνίστηκε και σε αγώνες Κυπέλλου με όλες τις ομάδες του, αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τον Παναθηναϊκό (11 αγώνες χωρίς γκολ), τον ΟΦΗ (5 αγώνες, 3 γκολ) τον ΠΑΟΚ (12 αγώνες, 6 γκολ) και τον Άρη (4 αγώνες χωρίς γκολ). Στην καριέρα του κατέκτησε τέσσερις τίτλους, όλους με τον Παναθηναϊκό, το πρωτάθλημα του 1991 και 3 κύπελλα (1991, 1993, 1994).
Με την Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε σε 38 αγώνες και πέτυχε 7 γκολ. Η πρώτη του συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 1992 σε φιλικό αγώνα με αντίπαλο την Κύπρο (2–3) στο Καυτανζόγλειο, με προπονητή τον Αλκέτα Παναγούλια. Η τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 23 Φεβρουαρίου 2000, πάλι σε φιλικό αγώνα, με αντίπαλο την Αυστρία (4–1) στην Καλαμάτα με προπονητή τον πρώην τεχνικό της ΑΕΛ Βασίλη Δανιήλ.
Ο Κώστας Φραντζέσκος υπήρξε ρέκορντμαν στις εκτελέσεις φάουλ στην Ελλάδα, εκτελώντας πάντα με το αριστερό πόδι που ήταν και το καλό του, γεγονός για το οποίο του αποδόθηκε το προσωνύμιο μίστερ φάουλ. Συνολικά μετράει 43 τέρματα από εκτελέσεις φάουλ στην Α’ Εθνική, επίδοση η οποία μέχρι σήμερα παραμένει ακατάρριπτη.
Επίσης κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων τερμάτων από εκτελέσεις φάουλ σε μία αγωνιστική περίοδο, όταν στο πρωτάθλημα του 1996-1997 σημείωσε συνολικά 14 τέρματα, από τα οποία 3 πέτυχε σε έναν αγώνα, το οποίο τον καθιστά μοναδικό ποδοσφαιριστή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που κατάφερε να πετύχει χατ-τρικ (τρία γκολ στον ίδιο αγώνα) από εκτελέσεις φάουλ. Συνέβη στον αγώνα ΠΑΟΚ - Καστοριά (6–0) για την τελευταία (34η) αγωνιστική του πρωταθλήματος 1996–1997.
Αντίθετα δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχος στις εκτελέσεις πέναλτι.
Σαν προπονητής δεν έχει μεγάλη καριέρα, αφού εκτός του Απόλλωνα Λάρισας που δούλεψε μερικούς μήνες (περίπου τέσσερις...), έχει διατελέσει προπονητής στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Στην ΑΕΛ άρχισε ο μεταγραφικός σχεδιασμός και ήδη προστέθηκε ο Ευριπίδης Γιάκος. Η συγκεκριμένη μεταγραφή έγινε με υπόδειξη του νέου προπονητή και είναι η μοναδική που αφορά παίκτη που αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Λάρισας.
Δεδομένη είναι και η απόκτηση του 26χρονου (γεννήθηκε στις 134 Ιουλίου 1995) Εδεσσαίου αμυντικού μέσου Κώστα Παπαγεωργίου που τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στα Τρίκαλα. Πέρυσι είχε 26 συμμετοχές, ενώ πρόπερσι 29. Ο παίκτης θα υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.
Στο παρελθόν αγωνίσθηκε στον Εδεσσαϊκό και τη Βέροια.
Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να βρίσκεται στη Λάρισα ένας ελληνοποιημένος σέντερ φορ.
Τέλος, η ΑΕΛ κινείται στην απόκτηση ενός ακόμα στόπερ, ενός επιτελικού μέσου και επίσης δύο εξτρέμ, με τα οποία έχει επιτευχθεί συμφωνία.
Επίσης η ΑΕΛ θα έχει επτά ξένους, και θα είναι οι: Ναγκί, Γιακιμόφσκι, Γκράουρ (κοινοτικοί), Ακούνια, Κολομπίνο, Χουσίνο, Μαξιμένκο (ξένοι). Στη Super League 2 μπορούν να παίξουν πέντε παίκτες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ομάδα εκ των οποίων τρεις ξένοι. Στην εικοσάδα μπορούν να συμπεριληφθούν οκτώ.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass