Διεθνείς και πανελλήνιες διακρίσεις για τον Φαρσαλινό Πάνο Κολέτα

ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΤΥΦΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2021 21:11

Του Σωτ. Κέλλα
Για έβδομη χρονιά το αεροδρόμιο Τυμπακίου φιλοξένησε, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, την κορυφαία αγωνιστική εκδήλωση της χώρας στην ποδηλασία δρόμου ΑμεΑ. Ο λόγος για το Festos European C1 Paracycling Cup που

παραδοσιακά συνδυάζεται με τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο σε κρητικό έδαφος, πήρε «σάρκα και οστά» το 2015 και ουσιαστικά «ευθύνεται» για την ανάπτυξη που έχει γνωρίσει το άθλημα σε βάθος χρόνου, με πολλές και σημαντικές διακρίσεις για τα ελληνικά πεντάλ.
Για ακόμα μία χρονιά, οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από την ΕΑΟΜ ΑμεΑ και την Περιφέρεια Κρήτης, και σε αυτήν έδωσαν το «παρών» όλα τα μεγάλα ονόματα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας κάποιων εξ αυτών, για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνολικά συμμετείχαν πάνω από 55 αθλητές/-τριες από 13 σωματεία της χώρας και βέβαια ποδηλάτες από το εξωτερικό. Οι αγώνες, στους οποίους τηρήθηκε κατά γράμμα το εγκεκριμένο από τη Γ.Γ.Α. υγειονομικό πρωτόκολλο, ξεκίνησαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου με το αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης και συνεχίστηκαν την Κυριακή με τον Δρόμο Αντοχής. Στο Festos European C1 Paracycling Cup και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μετείχε και ο Φαρσαλινός ποδηλάτης του Ταλώς Πάνος Κολέτας στους αγώνες τυφλής ποδηλασίας ως συνοδός του Νίκου Μανατάκη στην κατηγορία Tandem B ανδρών στην ατομική χρονομέτρηση όπου πήραν τη δεύτερη θέση, ενώ την ίδια θέση πήραν και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Τα αποτελέσματα και στους δύο αγώνες έχουν ως εξής: 1. Κωνσταντίνος Τσαγκατάκης/Δημήτριος Σκιντζής (Τάλως), 2. Νικόλαος Μανατάκης/ Παναγιώτης Κωλέτας (Τάλως), 3. Χρήστος Σανδαλάκης/ Στυλιανός Βαρβεράκης (Τάλως).
Την επόμενη μέρα, στον δρόμο αντοχής κατέλαβαν δύο τρίτες θέσεις, μία σε διεθνές επίπεδο και μία σε πανελλήνιο. Αναλυτικά τα αποτελέσματα και στις δύο διοργανώσεις: 1. Κωνσταντίνος Τσαγκατάκης/Δημήτριος Σκιντζής (Τάλως), 2. Χρήστος Σανδαλάκης/Στυλιανός Βαρβεράκης (Τάλως), 3. Νικόλαος Μανατάκης/Παναγιώτης Κωλέτας (Τάλως). Να υπενθυμίσουμε ότι οι δύο αθλητές μετείχαν και σε ένα παγκόσμιο κύπελλο ποδηλασίας ΑμεΑ στην Οστάνδη Βελγίου όπου πήραν μια 22η και 24η θέση παγκοσμίως ανάμεσα στους κορυφαίους Ολυμπιονίκες-παγκόσμιους πρωταθλητές. Τα 110 χλμ. του αγώνα καλύφθηκαν σε 2 ώρες και 15 λεπτά που σημαίνει μέση ταχύτητα κοντά στα 50 χλμ./ώρα.
Ο Παναγιώτης Κολέτας ήταν ο νεότερος πιλότος τυφλού στη διοργάνωση…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass