Ο ΝΩΕ ΜΑΓΡΙΖΟΣ ΣΤΟΧΕΥΕΙ Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΙΝΙΚΑ

Ένας Νώε σε κιβωτό ανόδου

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2014 1:01 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:17

Του Κ. Γκιάστα

Με μεγάλη όρεξη και υψηλούς στόχους επέστρεψε στην πόλη της Λάρισας ο μπασκετμπολίστας Νώε Μαγρίζος. Ο 26χρονος αθλητής που ξεκίνησε από τον Σπάρτακο, πριν από λίγες ημέρες υπέγραψε στον Φοίνικα και θα φορέσει τα «μελανόλευκα» για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Χθες βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει στην «Ε» για την πρόσφατη απόφασή του. Έθεσε τους στόχους της ομάδας, που σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση είναι ιδιαίτερη υψηλοί, μίλησε για το μπάσκετ της Λάρισας, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στο άθλημα ενώ θυμήθηκε και το πέρασμα του από την Αμερική όπου πήρε μέρος στο Κολεγιακό πρωτάθλημα όπως και για την κρίσιμη απόφασή του επιστρέψει στην Ελλάδα της κρίσης.

Ο (ύψους 2 μέτρων που αγωνίζεται με μεγάλη ευχέρεια στη θέση 3) Μαγρίζος ξεκίνησε το μπάσκετ από τα τμήματα υποδομής του Σπάρτακου, συνέχισε στα εφηβικά του Ολυμπιακού Πειραιά. Στη συνέχεια έφυγε για την Αμερική εκεί όπου σπούδασε σε κολέγιο και πήρε μέρος στο αντίστοιχο πρωτάθλημα. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έπαιξε στην Μακαμπί και πέρυσι ήταν στο Άργος Ορεστικό παίζοντας στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Εκεί που αγωνίζεται και με Φοίνικα. Αρχικά μας μίλησε για την απόφασή του αυτή

«Ήθελα να γυρίσω στη Λάρισα και ο Φοίνικας ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για μένα στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Εκτιμώ πως είμαστε πολύ καλές μονάδες που θα γίνουμε ένα δυνατό σύνολο» ενώ για τους στόχους της νέας σεζόν, είπε «Αυτό που ξέρω εγώ είναι πως ο Φοίνικας θέλει να κάνει κάτι κάλο. Χρειάζεται πολύ δουλειά απ’ όλους γιατί η ομάδα έχει ποιότητα και καλούς παίκτες. Θεωρώ όμως πως στόχος της ομάδας είναι η άνοδος και εγώ γι’ αυτό ήρθα για να βοηθήσω τον Φοίνικα να πάει ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά».

* Δύσκολο όμως το πρωτάθλημα...

- Ναι συμφωνώ. Αναμένεται να είναι πολύ δύσκολο και υπάρχει αιτία. Έχουν πέσει οι μισθοί στην Α1 και οι παίκτες πιο μεγάλοι σε ηλικία κατέβηκαν κατηγορίες και αυτό ανέβασε το βαθμό δυσκολίας σε Α2 και Β’. Παράλληλα όμως ανεβαίνει και το επίπεδο.

* Μίλησε μας λίγο για την εμπειρία σου στην Αμερική και τους λόγους για τους οποίους επέλεξες να γυρίσεις στην Ελλάδα.

- Στην Αμερική σπούδαζα Γενικές Επιστήμες στο Mohawk Valley και παράλληλα αγωνιζόμουν στο πρωτάθλημα. Είναι πολύ διαφορετικό το μπάσκετ εκεί σε σχέση με την Ελλάδα. Υπάρχει άλλη φιλοσοφία και άλλος τρόπος λειτουργίας. Έφυγα το 2010 λόγω οικονομικής κρίσης. Τώρα για το αν το μετάνοιωσα μπορώ να πω και ναι και όχι καθώς εκεί ίσως να είχα και μια ευκαιρία να ακολουθήσω λίγο πιο επαγγελματικά. Εδώ όμως στην Ελλάδα είχα και μια δουλειά.

* Και τώρα λαρισινό μπάσκετ. Κάποτε είχαμε και δύο ομάδες στην Α1 Εθνική.

- Τώρα θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Ο Φοίνικας είναι ο καλύτερος εκπρόσωπος αυτής τη στιγμή και θα κοιτάξουμε να τον ανεβάσουμε στην Α2. Πρέπει να βοηθήσει όλη η Λάρισα και ο κόσμος να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια. Πιστεύω πραγματικά πως οι Λαρισαίοι αγαπάνε το μπάσκετ. Αν δούνε μια καλή προσπάθεια και καλό μπάσκετ από εμάς τότε θα τα καταφέρουμε να τον φέρουμε στο κλειστό. Επίσης θετικό είναι το γεγονός πως οι αθλητές είναι από την πόλη. Ο θεατής παθιάζεται περισσότερο με ντόπιους παίκτες που τους γνωρίζει και προσωπικά.

* Όλοι οι παίκτες ονειρεύονταν κάποτε να παίξουν επαγγελματικά. Τώρα τι γίνεται;

- Κοίτα πλέον αν εξαιρέσεις την Α1 και εκεί με κάποιες προϋποθέσεις, δεν υπάρχει επαγγελματικό μπάσκετ. Είναι κάτι που το κάνεις προσωρινά και είναι καλά μέχρι τα 30. Όμως μετά τι γίνεται; Αυτό θα είναι και το πρόβλημα στα επόμενα χρόνια. Δεν μπορούν οι νέοι να αφοσιωθούν στο μπάσκετ όπως θα ήθελαν γιατί κοιτάνε και το επαγγελματικό τους μέλλον παράλληλα.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω πως δεν πρέπει όμως να ζητάμε από τους παίκτες να φέρονται επαγγελματικά αλλά και από τους άλλους παράγοντες όπως από την πολιτεία που χρειάζεται να φροντίζει τα γήπεδα (σ.σ. ήδη ωστόσο η Περιφέρεια με προσωπική παρέμβαση του κ. Αγοραστού θα επιδιορθώσει το κλειστό του Αλκαζάρ).

* Αξίζει να αναφέρουμε πως στο λογαριασμό του παίκτη στο Facebook υπάρχει ως κεντρική φωτογραφία το σήμα της ειρήνης. Αυτόματα τον ρωτήσαμε αν αυτό που έχει «ανεβάσει» αποτελεί και τη θέση του για τα όσα συμβαίνουν στη Γάζα τις τελευταίες ημέρες και μας απάντησε θετικά. Έχει έναν λόγο παραπάνω να τοποθετηθεί επί του θέματος και το έκανε με τον πιο όμορφο τρόπο... Ειρήνη λοιπόν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass