ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ

Για την αξιοπρέπεια και τη θέση μας...

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2021 13:30

Δύο παιχνίδια απομένουν για τη λήξη των play out της Super League 2 και ο Απόλλωνας Λάρισας αντιμετωπίζει διαδοχικά την Α.Ε. Καραϊσκάκη (σήμερα στις 14.45 στο γήπεδο Φιλιππούπολης για το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής) που κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό και τα Τρίκαλα.


Τι επιδιώκει η λαρισινή ομάδα σε αυτά τα παιχνίδια; Ο μίστερ φάουλ του ελληνικού ποδοσφαίρου Κώστας Φραντζέσκος (συνολικά μετράει 43 τέρματα από εκτελέσεις φάουλ στην Α’ Εθνική, επίδοση η οποία μέχρι σήμερα παραμένει ακατάρριπτη. Επίσης κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων τερμάτων από εκτελέσεις φάουλ σε μία αγωνιστική περίοδο, όταν στο πρωτάθλημα του 1996-1997 σημείωσε συνολικά 14 τέρματα, από τα οποία 3 πέτυχε σε έναν αγώνα, γεγονός το οποίο τον καθιστά τον μοναδικό ποδοσφαιριστή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που κατάφερε να πετύχει χατ τρικ (τρία γκολ στον ίδιο αγώνα) από εκτελέσεις φάουλ. Συνέβη στον αγώνα ΠΑΟΚ - Καστοριά (6–0) για την τελευταία (34η) αγωνιστική του πρωταθλήματος 1996–1997) επιδιώκει η ομάδα του να μην κάνει ...φάουλ.
Μας λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος: «Όπως πορεύτηκα σαν ποδοσφαιριστής, αλλά και σε όλη μου τη ζωή αυτό που με χαρακτήριζε είναι η αξιοπρέπεια και πρέπει στα δύο τελευταία παιχνίδια να παίξουμε γι’ αυτήν. Όταν ανέλαβα τον Απόλλωνα δήλωσα ότι στόχος είναι η ομάδα να τερματίσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη βαθμολογία και πρέπει να το καταφέρουμε. Όταν είσαι ψηλά δείχνουν όλη την αξία τους, ενώ σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να σέβεσαι τον εαυτό σου».
Από ‘κει και πέρα ο Φραντζέσκος θα αξιολογήσει το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, αφού στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς θέλει να παραδώσει μια έκθεση στη διοίκηση για όλους τους παίκτες. Παράλληλα μας είπε ότι με το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων θα συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη λαρισινή ομάδα, αφού μέχρι τώρα ο ίδιος δεν έχει κανένα παράπονο και το ίδιο ελπίζει να συμβαίνει και από την άλλη πλευρά.

 

Η Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ
Με προπόνηση χθες το πρωί, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Α.Ε. Καραϊσκάκη για το παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας. Αμέσως μετά ο τεχνικός Γιάννης Μάγγος -που επιστρέφει ως αντίπαλος της πρώην ομάδας του- ανακοίνωσε την αποστολή που αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Σοιλεμέζογλου, Μπουργάνη, Χουάντερσον, Θεολόγου (2), Βαν Ιπέρεν, Χατζηδίμπα, Ρουμπανκούκα, Γαλεάδη, Νταλακούρα, Δούμτσιο, Δερμιτζάκη, Μαύρου, Κορέλα, Ναζίμ, Τάμπα, Μπεκατώρο, Μπρέμπο, Πάνο, Φετεινίδη, Τσούτση, Ρούνεϊ, Λόβριτς, Γκρεγκόριο, Νγκόμπα.

 

«ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ» Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ
Προτελευταία αγωνιστική στα Play Off και Play Out του πρωταθλήματος της Super League 2 και σχεδόν όλα είναι ακόμα ανοιχτά. Τόσο αναφορικά με την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, όσο και με το ποια ομάδα θα ακολουθήσει τον ΟΦ Ιεράπετρας στη Football League.
Στη διαδικασία των Play Off, τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στα Πηγάδια, με την πρωτοπόρο - πλέον - Ξάνθη να υποδέχεται τον τέταρτο Εργοτέλη που έχει κάνει το 3/3 στους αγώνες κατάταξης. Ανάμεσα στις δύο ομάδες βρίσκονται Λεβαδειακός και Ιωνικός: οι Βοιωτοί, με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλου στον πάγκο, περιμένουν τα αξιόμαχα Χανιά, ενώ η ομάδα του Δημήτρη Σπανού παίζει στη Ρόδο με τον αδιάφορο βαθμολογικά Διαγόρα.
Στο γήπεδο των Τρικάλων το παιχνίδι του τοπικού ΑΟΤ με τη Δόξα Δράμας είναι ορισμός της φράσης «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Οι δύο ομάδες έχουν εμπλακεί για τα καλά στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού, μαζί με την ΑΕ Καραϊσκάκης. Για το γόητρο και μόνο θα παίξουν ΟΦΙ και Παναχαϊκή στην Κρήτη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής των Play Off της Super League 2:
ΑΥΡΙΟ
14:45 Δημοτικό Ρόδου, Διαγόρας - Ιωνικός (ERTSPORTS 2)
14:45 Ξάνθη Arena, Ξάνθη - Εργοτέλης (ΕΡΤ 3)
14:45 Λιβαδειάς, Λεβαδειακός - Χανιά (ERTSPORTS)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAY OFF
1. Ξάνθη    28-11    48
2. Λεβαδειακός    39-15    47
3. Ιωνικός    37-25    47
4. Εργοτέλης     35-16    45
5. Χανιά    20-16    39
6. Διαγόρας Ρ.     19-31    30

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής των Play Out της Super League 2:
ΣΗΜΕΡΑ
14:45 «Βουζουνεράκειο», ΟΦ Ιεράπετρας - Παναχαϊκή
14:45 Τρικάλων, Τρίκαλα - Δόξα Δράμας
14:45 Φιλιππούπολης, Απόλλων Λάρισας - ΑΕ Καραϊσκάκης

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAY OUT
1. Παναχαϊκή     25-25    34
2. Απόλλων Λ.    16-22    28
3. Τρίκαλα     17-23    25
4. Δόξα Δράμας     21-45    24
5. ΑΕ Καραϊσκάκης     22-37    23
6. ΟΦ Ιεράπετρας     20-33    17

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass