Με... υπογραφή Μασούρα η φιέστα τίτλου

*Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ 1-0

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2021 20:34

Το γκολ του Γιώργου Μασούρα στο 32ο λεπτό έγραψε τη μοίρα του αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.


Οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν 1-0 του «Δικέφαλου», συνδυάζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αποτέλεσμα με την απονομή που ακολούθησε για την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος της Ιστορίας τους.
Αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά με στόχο να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό και παραλίγο να το πετύχει μόλις στο 4ο λεπτό, με τον Κρμέντσικ να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Σα, ο οποίος απέκρουσε και στη συνέχεια της φάσης ο Ουάρντα σούταρε άουτ.
Αφού ξεπέρασαν το σοκ από τον τραυματισμό (θλάση) και την αλλαγή του Παπασταθόπουλου μόλις οκτώ λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» ισορρόπησαν κι εν συνεχεία πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού.
Στο 11’ ο Ελ Αραμπί είχε ένα άστοχο σουτ, στο 19’ ο Σα νίκησε και τον Τζόλη κι από εκεί και ύστερα ξεκίνησε η «πολιορκία» του Ολυμπιακού: στο 23’ σουτ του Καμαρά έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Πασχαλάκης, στο 25’ ο Μιχαηλίδης πρόλαβε τον Ελ Αραμπί και στο 28’ μια κεφαλιά του Ρέαμπτσιουκ έφυγε άουτ.
Τελικά, οι παίκτες του Μαρτίνς βρήκαν στόχο στο 32ο λεπτό, όταν σε ωραία αντεπίθεση ο Ελ Αραμπί βρήκε με εξαιρετική πάσα τον Μασούρα, ο οποίος νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-0.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 35’ ο πολύ δραστήριος Μαροκινός επιθετικός είχε σουτ που απέκρουσε ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πασχαλάκης είδε την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι του, σε διαγώνιο σουτ του Ανδρούτσου.
Η πειραϊκή ομάδα συνέχισε να είναι ανώτερη και στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει με τον Μπρούμα στο 59’, που βγήκε στην κόντρα από λάθος του Μιχάι αλλά αστόχησε προ του Πασχαλάκη, ενώ στο 71’ σουτ του Φορτούνη αποκρούστηκε σε κόρνερ.
Στο 90ό λεπτό ήταν και πάλι ο Ολυμπιακός που έφτασε ξανά κοντά σε δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του Μπουχαλάκη αυτήν τη φορά είχε την ίδια κατάληξη με εκείνο του Μασούρα και το 1-0 έμεινε ως το τέλος...
Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς.
Κίτρινες: Βαλμπουενά - Ουάρντα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (8’ Καμαρά), Χολέμπας, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μασούρας (67’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (77’ Χασάν), Μπρούμα (67’ Βαλμπουενά).
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης (76’ Κρέσπο), Λύρατζης (46’ Μιχάι), Αουγκούστο, Τσιγγάρας, Μπάμπα, Τζόλης (76’ Κωνσταντέλιας), Ουάρντα (60’ Ζίφκοβιτς), Κρμέντσικ (60’ Σφιντέρσκι).
«ΜΟΙΡΑΣΙΑ» ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
Ισόπαλος 1-1 ολοκληρώθηκε ο αγώνας Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ για την 9η ημέρα των play off. Έτσι, η Ένωση που προηγήθηκε με τον Ανσαριφάρντ στο 56’, έχασε την ευκαιρία να προσπεράσει τον Άρη στην τρίτη θέση, ενώ ο Αστέρας που ισοφάρισε με τον Κώτσιρα στο 64’, συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στα play off, μετρώντας 5 ισοπαλίες στην έδρα του.
Όταν απουσιάζει το κίνητρο, λείπει κι η όρεξη από τους παίκτες. Το ματς στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς να είναι κακό, ήταν αδιάφορο. Οι προπονητές πειραματίστηκαν οι ομάδες έπαιξαν ελεύθερα χωρίς σκοπιμότητα, αλλά ελκυστικό ποδόσφαιρο δεν παρουσίασαν. Ο Αθανασιάδης επιστρέφοντας στα παλιά του «λημέρια» (ως πρώην γκολκίπερ του Αστέρα Τρίπολης) ήταν απολύτως αξιόπιστος στα καθήκοντά του, πιστώνεται και μια εντυπωσιακή επέμβαση σε απευθείας φάουλ του Γκόμεζ στο 12’. Η ΑΕΚ στηρίχθηκε σε εμπνεύσεις του Τάνκοβιτς -νικήθηκε σε τετ α τετ από τον νεαρό Τσιφτσή στο 16’- και σε επελάσεις των Αλμπάνη, Βασιλαντωνόπουλου σ’αυτό το ιδιότυπο 3-4-3 που επέλεξε ο Χιμένεθ.
Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Αθανασιάδης απέκρουσε την κεφαλιά του Σίτο στο 50’ και λίγο αργότερα η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Από ατομική ενέργεια και ωραία πάσα του Αλμπάνη, ο Ανσαριφάρντ σκόραρε με σουτ έξω από το ύψος της περιοχής στο 56’. Μετά το γκολ η Ένωση κυριάρχησε, όμως κόντρα στη ροή ο Αστέρας ισοφάρισε στο 64’ με σέντρα-σουτ του Κώτσιρα που «παρέλαβε» τη μακρινή πάσα του Μουνάφο. Το ματς ολοκληρώθηκε με τον Αστέρα να χάνει τεράστια διπλή ευκαιρία για τη νίκη, όταν στο 84’ ο Μπαράλες με εξ επαφής κεφαλιά «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Καστάνιο επίσης με κεφαλιά, αστόχησε στην ανυπεράσπιστη εστία.
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών).
Κίτρινες: Καστάνιο - Γαλανόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Καστάνιο, ‘Αλβαρεζ (86’ Τασουλής), Μουνάφο, Μπελόκ (60’ Κανελόπουλος), Λέο Τιλίκα (73’ Αλί Μπαμπά), Γκόμεζ (60’ Τζήμας), Σίτο (60’ Ρετζίς), Μπαράλες.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Μπακάκης (65’ Γαλανόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Μιτάι (82’ Μαχαίρας), Σάκχοφ, Σιμάνσκι, Τάνκοβιτς (65’ Σαρδέλης), Αλμπάνης (76’ Μάνταλος), Ανσαριφάρντ (76’ Κοσίδης).
«ΑΓΓΑΡΕΙΑ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σε ένα παιχνίδι που γρήγορα θα ξεχαστεί, Άρης και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι δίχως τέρματα, για την 9η αγωνιστική των play off του πρωταθλήματος της Super League. Είχαν ευκαιρίες οι γηπεδούχοι, με παίκτη λιγότερο ολοκλήρωσε το «τριφύλλι» λόγω αποβολής του Αχιλλέα Πούγγουρα (71’) με απευθείας κόκκινη κάρτα.
Ένα καλό σουτ του Λούκας Σάσα (35’), μια κεφαλιά του Γιώργου Δεληζήση (39’) και μια ακόμα προσπάθεια του Ντάνιελ Μαντσίνι (42’) με τον Σωκράτη Διούδη εξουδετερωμένο, δεν βρήκαν στόχο για τους γηπεδούχους. Από την άλλη, οι «πράσινοι» θα έχουν να λένε για τη φάση του 25ου λεπτού, με τον Σάσα να προλαβαίνει την ύστατη ώρα τον Τάσο Χατζηγιοβάνη.
Ο Μαντσίνι σπατάλησε και την πρώτη καλή ευκαιρία στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λέπτου, όταν απέτυχε να πλασάρει σωστά τον Διούδη ευρισκόμενος σε θέση τετ α τετ, μετά την κεφαλιά-πάσα του Μάνου. Ο Μπρούνο Γκάμα υποχρέωσε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Διούδη στο 68’, με τον τερματοφύλακα μάλιστα του «τριφυλλιού» να τραυματίζεται χτυπώντας στο δοκάρι του.
Οι αριθμητικές ισορροπίες διαταράχθηκαν στο 71’ όταν ο Πούγγουρας έπιασε από τον λαιμό τον Μαντσίνι και τον πέταξε κάτω, «αναγκάζοντας» τον Ίστβαν Βαντ να του βγάλει την κόκκινη κάρτα. Ο Μπρούνο Φελίπε, με το που μπήκε, δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Διούδη ωστόσο το 0-0 παρέμεινε ως το τέλος.
Η ομάδα του Άκη Μάντζιου θα παίξει την τρίτη θέση την Κυριακή στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ, ενώ αυτή του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου θα ολοκληρώσει τη σεζόν με το ντέρμπι «αιωνίων» κόντρα στον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.
Διαιτητής: Ίστβαν Βαντ (Ουγγαρία).
Κίτρινες: Δεληζήσης, Μάνος - Μακέντα, Αλεξανδρόπουλος, Διούδης, Μαουρίτσιο.
Κόκκινες: 71’ Πούγγουρας (απευθείας αποβολή)
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς (84’ Σούντγκρεν), Δεληζήσης, Ρόουζ, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Μαντσίνι (79’ Μπρούνο), Μπερτόγλιο (64’ Γκάμα), Ματέο, Μάνος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Διούδης, Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Σένκεφελντ (53’ Σάντσες), Μολό, Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (76’ Μπουζούκης), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (63’ Ιωαννίδης), Μακέντα (75’ Καραγιάννης), Καρλίτος (63’ Μαουρίτσιο).
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(9η αγωνιστική)
*Άρης - Παναθηναϊκός    0-0
*Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ    1-1
(63’ Κώτσιρας - 56’ Ανσαριφάρντ)
*Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ    1-0
(32’ Μασούρας)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 35 αγώνες)
1. Ολυμπιακός    78-18    87
2. ΠΑΟΚ    60-33    64
3. Άρης    41-26    60
4. ΑΕΚ    53-45    59
5. Παναθηναϊκός    40-30    53
6. Αστέρας Τρίπολης    34-37    48
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Κυριακή 16 Μαΐου)
ΑΕΚ-Άρης    (19:30)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός    (19:30)
ΠΑΟΚ-Αστέρας    (19:30)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass