Α(Ε)ΛΜΑ παραμονής

ΜΕ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΜΕ 1-0 ΧΑΡΗ ΣΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΤΙΦΛΕΡ (41’) - Ο ΦΕΣΤΑ «ΜΑΕΣΤΡΟΣ» ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΓΚΙ-ΚΟΛΟΜΠΙΝΟ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ - ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ Ο ΓΚΡΑΟΥΡ

Δημοσίευση: 11 Απρ 2021 21:08

Aλμα παραμονής έκανε η ΑΕΛ με τη νίκη στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου με 1-0 χάρη σε τέρμα που πέτυχε ο Στίφλερ στο 41’ για την 3η αγωνιστική των play out της Super League.

Η λαρισινή ομάδα «ξεκόλλησε» από τον πάτο της βαθμολογίας, στον οποίο πλέον βρίσκεται ο Παναιτωλικός (υποβιβάζεται απευθείας) που ηττήθηκε με 3-1 στον Βόλο από τον ΝΠΣ Βόλου. Παράλληλα, πλησίασε στην απευθείας παραμονή στον ...πόντο μετά την ισοπαλία του ΟΦΗ στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα Σμύρνης (0-0). Και κάτι ακόμα σημαντικό… μπήκε σε μπελάδες ο Ατρόμητος. Το όριο της παραμονής μέσω μπαράζ αυτήν τη στιγμή έπεσε στους 33 βαθμούς και ίσως το δούμε και στους 31!
Η ΑΕΛ είχε απώλειες καθώς έχασε τον Γκράουρ (90’+3’), ο οποίος έσπασε το πόδι του σε μια μονομαχία με τον Ούμπιντες που ο διαιτητής δεν έδωσε ούτε φάουλ! Επίσης, οι παίκτες της ΑΕΛ δέχτηκαν πολλές κίτρινες κάρτες, αλλά στην παρούσα φάση δεν υπάρχει προβληματισμός αφού η νίκη είναι πάνω απ’ όλα, ενώ για ορισμένους (Ναγκί, Μαξιμένκο) υπήρξε σκοπιμότητα.
Αυτή η επιτυχία αλλάζει τα δεδομένα, είναι η πρώτη εκτός έδρας νίκη επί του Ατρομήτου σε επίπεδο Super League, η δεύτερη εκτός έδρας στα play out και η τέταρτη συνολικά φετινή.
Αυτός που «δικαιούται» ένα μεγάλο μέρος της νίκης είναι ο τεχνικός Τζιανλούκα Φέστα που επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Τσόσιτς (μέχρι πρότινος ήταν εκτός αγωνιστικών πλάνων), έβαλε τον γρήγορο Γλυνό αιφνιδιάζοντας τους πάντες, ενώ οι αλλαγές η μία ήταν πιο πετυχημένη από την άλλη. Έπαιξε με τρία σέντερ μπακ, ενώ έβαλε και τον γρήγορο Νικολιά που ξέρει να κρατάει την μπάλα και να κάνει αντεπιθέσεις.
Από παίκτες θα ξεχωρίσουμε το «μηχανάκι» που λέγεται Κολομπίνο και τον τερματοφύλακα Ναγκί που έκανε σπουδαίες αποκρούσεις, χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε τον Ντουρμισάι, τον Στίφλερ, τον Μπεν-Χατίρα και άλλους…

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ναγκί, στην άμυνα τους Μπέρτο (δεξιά), Τσόσιτς, Μαξιμένκο και Γιακιμόφσκι (αριστερά), αμυντικά χαφ τους Στίφλερ και Κολομπίνο και πιο μπροστά τους Ακούνια (αριστερά), Μπεν-Χατίρα και Γλυνό (δεξιά). Στην επίθεση ήταν ο Ντουρμισάι.
Ο σχηματισμός του Σάββα Παντελίδη για τον Ατρόμητο -πριν τη σέντρα οι παίκτες του δεν ξέχασαν τον τραυματία Χαρίση και σήκωσαν φανέλα του- ήταν 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μανδά στην άμυνα τους Γκάλο (δεξιά), Γούτα, Μαυρομμάτη και Γκαλβάο (αριστερά), αμυντικό χαφ τον Σάλομον και μπροστά του τον Ούμπιδες (δεξιά) και τον Νάτσο (αριστερά), ενώ τριάδα μπροστά ήταν οι: Χριστοδουλόπουλος (δεξιά), Ενσικουλού και Μανούσος (αριστερά).
Το παιχνίδι ξεκίνησε με δυνατές μονομαχίες και την ΑΕΛ να παίζει δημιουργικά έχοντας παίκτη-έκπληξη τον γρήγορο Γλυνό. Από την αρχή φάνηκε ότι η ΑΕΛ πήγε, όχι για την ισοπαλία, αλλά για να διεκδικήσει τη νίκη. Μέχρι το 38’ στο παιχνίδι είχε δυνατά σουτ από αμφότερες τις ομάδες με καλύτερο αυτό του Νάτσο που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ναγκί σε κόρνερ στο 38’.
Και στο 41’ ο Στίφλερ με σουτ από κοντά εκμεταλλευόμενος το λάθος του Μανδά έκανε το 1-0.
Εκεί όμως η λαρισινή ομάδα, αντί να πάρει καλύτερη ψυχολογία, μάλλον ξαφνικά τα έχασε με αποτέλεσμα στο 45’+2’ ο Μανούσος να σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά… Η ΑΕΛ λίγο έλειψε να χάσει σε λίγα λεπτά το πλεονέκτημα του αποτελέσματος.
Στο δεύτερο μέρος ποδόσφαιρο παίχτηκε μέχρι το 52’ όταν ο Μανούσος από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον εκπληκτικό Ναγκί. Στη συνέχεια είχαμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με σκληρά μαρκαρίσματα (επτά κάρτες από τις εννέα συνολικά), δύο σοβαρούς τραυματισμούς, του Μανδά (70’) και του Γκράουρ (90’+3’), αλλά μέχρι το 90’+8’ που τελείωσε το παιχνίδι, δεν έγινε κάποια σπουδαία φάση. Ο Φέστα έριξε όλους τους αμυντικούς (για να κρατήσει το 0-1) στο παιχνίδι: Ζίζιτς (μετέτρεψε το σύστημα σε 3-5-2), Γκράουρ, Ηλιάδη, αλλά και παίκτες για να κρατήσουν την μπάλα (Μιλοσάβλιεβιτς, Νικολιά) και τελικά πήρε τη μεγάλη νίκη.
Η ΑΕΛ κέρδισε, πήρε μια σπουδαία νίκη, έστω και αν είχε τη βοήθεια του δοκαριού και του ...Ναγκί. Και μην ξεχνάμε, η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς (έπαιξε ανοιχτά) και τους αδικημένους (πόσους πόντους έχασε η ΑΕΛ φέτος αν και ήταν καλύτερη σε αγώνες…).

 

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
15’: Σουτ του Νάτσο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα στα χέρια του Ναγκί.
20’: Ο Ακούνια κάνει σουτ λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μανδά.
21’: Σουτ του Σάλομον λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
38’: Ο Γκάλο πιάνει δυνατό σουτ από τα τριάντα μέτρα, απογειώνεται και αποκρούει σε κόρνερ ο Ναγκί.
41’: Ο Γιακιμόφσκι εκτελεί φάουλ από τα δεξιά, κεφαλιά του Ντουρμισάι από το σημείο του πέναλτι αποκρούει ο Μανδάς και στη συνέχεια η μπάλα φτάνει στον Στίφλερ που με κοντινό σουτ κάνει το 0-1.
45’+2’: Σέντρα από τα δεξιά του Ούμπιντες, ο Μανούσος πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και η μπάλα βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Αγκάγιεφ πιάνει άσχημο σουτ.
52’: Έξυπνη εκτέλεση φάουλ από τον Ούμπιντες, ο Μανούσος κάνει την προβολή μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Ναγκί αποκρούει και σε δεύτερο χρόνο παραχωρεί κόρνερ.
81’: Σέντρα-σουτ από δεξιά του Μπέρτου μπλοκάρει ο Θεοδωράκης.
90’+1’: Εκτελεί φάουλ ο Μουνίθ και βρίσκει τον Γκάλο μέσα στη μεγάλη περιοχή που κάνει διαγώνιο σουτ και η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ναγκί.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίοι ο Κολομπίνο με τον Ναγκί. Ο Μπέρτος θαυμάσιος από δεξιά, ενώ ταλαιπωρήθηκε από τους αντιπάλους του από αριστερά ο Γιακιμόφσκι. Ο Ηλιάδης που μπήκε αλλαγή ήταν καλύτερος. Ο Μαξιμένκο με τον Τσόσιτς πήγαν υπέροχα αν και συνεργάστηκαν πρώτη φορά μαζί, ενώ ο Ζίζιτς έκανε κάποια λάθη. Ο Στίφλερ πέτυχε το γκολ της νίκης, αλλά δεν απέφυγε τα λάθη σε μεταβιβάσεις στη μεσαία γραμμή. Ο Μπεν-Χατίρα πολύ καλός, ενώ ο Ντουρμισάι ήταν από τους κορυφαίους. Είναι ο παίκτης που άλλαξε την εικόνα της ομάδας. Ο Ακούνια μαχητικός για μια ακόμα φορά, ενώ ο Γλυνός ευχάριστη έκπληξη στο πρώτο μέρος, πήρε την ευκαιρία που του έδωσε ο Φέστα… Σημαντική η συμβολή των Νικολιά και Μιλοσάβλιεβιτς.
Από τον Ατρόμητο κορυφαίοι οι: Μανούσος, Γκάλο και Ούμπιντες. Καλός και ο Σάλομον.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Από τον διαιτητή Στέφανο Κουμπαράκη (Κυκλάδων) η ΑΕΛ έχει παράπονα για τη φάση του Γκράουρ (90’+3’) που δεν αποβλήθηκε ο Ούμπιντες (ούτε φάουλ δεν πήρε!) και για σφυρίγματα φάουλ που την έβαζαν μέσα στην περιοχή της.
Σε ανακοίνωσή της η λαρισινή ομάδα αναφέρει: «Ρε Κουμπαράκη, στον Graur είναι απευθείας κόκκινη κάρτα το χτύπημα που του σπάει το πόδι και εσύ δεν δίνεις ούτε φάουλ και στο τέλος έκανες τα πάντα να μας βάλει μέσα στο τέρμα. Πρέπει να καταλάβετε όλοι ότι Super League 1 χωρίς την Πρωταθλήτρια του Κάμπου και με δύο κύπελλα ΑΕΛ δεν υπάρχει. Ελπίζω ο Κλάτενμπεργκ να είδε το ματς. ΑΕΛ στα εύκολα, ΑΕΛΑΡΑ στα δύσκολα».
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Γκαλβάο, Μαυρομμάτης, Γλυνός, Γιακιμόφσκι, Ντουρμισάι, Μαξιμένκο, Ναγκί, Ζίζιτς, Μπέρτος.
Σωστοί στις υποδείξεις οι βοηθοί κ.κ. Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας) και Δημήτριος Σαμοΐλης (Αθηνών).ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Μανδάς (71’ λ.τ. Θεοδωράκης), Γκάλο, Μαυρομμάτης, Γούτας, Γκαλβάο, Σάλομον, Ούμπιδες, Νάτσος (58’ Μουνίθ), Ενσικουλού (37’ Αγκάγιεφ), Χριστοδουλόπουλος (71’ Μάτιτς), Μανούσος.
ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Ναγκί, Μπέρτος, Τσόσιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι (64’ Ηλιάδης), Στίφλερ, Κολομπίνο, Γλυνός (64’ Νικολιάς), Ακούνια (88’ Γκράου), Μπεν-Χατίρα (75’ Ζίζιτς), Ντουρμισάι (88’ Μιλοσάβλιεβιτς).

 

«Μένουν ακόμα τέσσερις τελικοί»      

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΤΖΙΑΝΛΟΥΚΑ ΦΕΣΤΑ
«Έχουμε ακόμα τέσσερις τελικούς και ήταν σημαντικό να πάρουμε τους τρεις βαθμούς απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί όλοι οι παίκτες δούλεψαν πολύ σκληρά, όμως έχουμε ακόμα τέσσερα σημαντικά παιχνίδια και πρέπει να παλέψουμε μέχρι το τελευταίο ματς. Όλα θα αποφασιστούν αναφορικά με την παραμονή στο τέλος των πλέι άουτ», δήλωσε μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα, ο οποίος έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και θα ζητήσει να χαμηλώσουν οι τόνοι, για να αφοσιωθούν οι παίκτες στη δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λαμία, που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 18 Απριλίου και ώρα 19:30.

 

Αφιερωμένη στον Γκράουρ

Στον άτυχο Γκράουρ αφιέρωσε τη νίκη η ΑΕΛ με χθεσινή ανακοίνωσή της που, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: «Αφιερώνουμε αυτήν τη μεγάλη νίκη που έσπασε άλλη μία αρνητική παράδοση για την ΑΕΛ, σε ένα από τα νέα μέλη της οικογένειάς μας, τον νεαρό Μολδαβό διεθνή Dinu Graur και είμαστε όλοι κοντά του και του ευχόμαστε να γίνει σύντομα καλά από το άγριο μαρκάρισμα που του έσπασε το πόδι και το οποίο άφησε ατιμώρητο ο Κουμπαράκης».

 

Η Super League με μια... ματιά

Σε αναμετρήσεις για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ και πλέι άουτ της Super League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ
*ΝΠΣ Βόλος-Παναιτωλικός    3-1
(3’ Ριένστρα, 13’ πέν. Μπουένο, 42’ Μήτογλου-36’ πέν. Βέργος)
*Απόλλων Σμύρνης-ΟΦΗ    0-0
*Ατρόμητος-Λάρισα    0-1
(41’ Στίφλερ)Δευτέρα 12 Απριλίου
19:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 29 αγώνες)
ΝΠΣ Βόλος    38
ΠΑΣ Γιάννινα    34-28 αγ.
Απόλλων Σμύρνης    30
Ατρόμητος    29
Λαμία    27-28 αγ.
ΟΦΗ    24
ΑΕΛ    23
Παναιτωλικός    21

Η ΕΠΟΜΕΝΗ 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 17 Απριλίου
15:00 ΟΦΗ-Ατρόμητος
17:15 Παναιτωλικός-Απόλλων Σμύρνης
19:30 Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα

Δευτέρα 19 Απριλίου
19:30 Λαμία-ΑΕΛ

 

ΠΛΕΪ ΟΦ
ΣΗΜΕΡΑ
15:00 Άρης-ΑΕΚ
17:15 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ
19:30 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 28 αγώνες)
Ολυμπιακός    73
Άρης    54
ΠΑΟΚ    50
Παναθηναϊκός    49
ΑΕΚ    48
Αστέρας Τρίπολης    43
 

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ
20 ΓΚΟΛ: Ελ Αραμπί (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ).
11 ΓΚΟΛ: Ανσαριφάρντ (ΑΕΚ).
10 ΓΚΟΛ: Μπαράλες (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Δουβίκας (ΒΟΛΟΣ), Μασούρας (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ).
8 ΓΚΟΛ: Χασάν, Φορτούνης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μακέντα (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ).
7 ΓΚΟΛ: Πινακάς (ΑΕΛ), Λουίς Φερνάντεθ (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Μανούσος (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Αντρ. Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ), Παμλίδης (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ).
6 ΓΚΟΛ: Ολιβέιρα (ΑΕΚ), Μπερτόλιο (ΑΡΗΣ), Καρλίτος (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Τζόλης (ΠΑΟΚ).
5 ΓΚΟΛ: Φατιόν (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Μπρούνο Γκάμα, Μάνος (ΑΡΗΣ), Ντέλετιτς (ΛΑΜΙΑ), Στάρτζεον, Σαρδινέρο (ΟΦΗ), Ουάρντα (ΒΟΛΟΣ/ΠΑΟΚ), Ίνγκασον (ΠΑΟΚ).
4 ΓΚΟΛ: Λιβάι Γκαρσία (ΑΕΚ), Ντουρμισάι (ΑΕΛ), Ιωαννίδης, Ντάουντα, Τσιλούλης (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Σίλβα (ΑΡΗΣ), Αραμπούλι (ΛΑΜΙΑ), Εμβιλά, Μπρούμα (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Αριγίμπι, Βέργος (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Σβαμπ, Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ), Ελευθεριάδης (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ).
3 ΓΚΟΛ: Γαλανόπουλος, Λιβάγια, Σάκχοφ, Σιμάνσκι (ΑΕΚ), Ακούνια (ΑΕΛ), Φερνάντεθ (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Σάσα (ΑΡΗΣ), Ριέρα (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Μουνίθ, Χριστοδουλόπουλος, Γούτας, Αγκάγεφ (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Περέα, Μπαριέντος (ΒΟΛΟΣ), Ρόμανιτς (ΛΑΜΙΑ), Καμαρά, Μπουχαλάκης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Νέιρα, Στάικος (ΟΦΗ), Φ. Ιωαννίδης, Καμπετσής, Αϊτόρ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Κρμέντσικ (ΠΑΟΚ), Κρίζμαν (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ).
2 ΓΚΟΛ: Σιμόες, Τάνκοβιτς (ΑΕΚ), Νούνιτς (ΑΕΛ), Μπεντινέλι, Τσαμπούρης (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Μήτρογλου, Ματίγια, Ρόουζ, (ΑΡΗΣ), Κρεσπί, Μουνάφο (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Μπαρτόλο, Ριένστρα (ΒΟΛΟΣ), Καραμάνος (ΛΑΜΙΑ), Βρουσάι, Σουντανί (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Ντε Γκουζμάν (ΟΦΗ), Βέλεθ, Σανκαρέ, Βιγιαφάνιες (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Ελ Καντουρί, Μουργκ (ΠΑΟΚ), Κάργας, Λέο Μπαπτίστ, Εραμούσπε (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ).

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass