Εχασε στις λεπτομέρειες ο Απόλλων Λάρισας

*Χθες στη Φιλιππούπολη από τον πρωτοπόρο Ιωνικό με σκορ 1-0 (20΄Κοτσώνης) *Χατζής (κάρτες) και Ντα Κάμπο (τραυματίας) δεν παίζουν την Τετάρτη στη Δράμα

Δημοσίευση: 05 Απρ 2021 21:01
Φοβερή απόκρουση έκανε στο 89’ ο γκολκίπερ του Ιωνικού Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος,  στερώντας από τον Ομπράντοβιτς το γκολ της ισοφάρισης. Φοβερή απόκρουση έκανε στο 89’ ο γκολκίπερ του Ιωνικού Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος, στερώντας από τον Ομπράντοβιτς το γκολ της ισοφάρισης.

Πάλεψε φιλότιμα ο Απόλλων Λάρισας χθες στη Φιλιππούπολη, αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στον πρωτοπόρο Ιωνικό, από τον οποίο και ηττήθηκε με σκορ 1-0, σε αγώνα της 18ης ημέρας στη Super League 2.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 5Χ5 με απόδραση από τη Λάρισα χάρη στο γκολ του Κοτσώνη ( 20’) και σε συνδυασμό με την γκέλα του Λεβαδειακού, ξέφυγαν στο +5 από τη 2η θέση.
Συνήθως το προτιμά... θρίλερ. Ο Ιωνικός έχει εξελιχθεί σε μετρ στον έξτρα χρόνο των φετινών αγώνων, βρίσκοντας βαθμούς και νίκες λίγα λεπτά πριν από το φινάλε. Στο 90+3’ με την Παναχαϊκή, στο 89’ με τον Διαγόρα, στο 90’ και στο 90+5’ ανατροπή κόντρα Τρίκαλα, στο 84’ με τον ΟΦΙ. Έτσι έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες και... συνέχισε για το 5Χ5, δίχως αυτήν τη φορά να χρειαστεί δραματικό φινάλε.
Μετά την ισοπαλία λοιπόν του Λεβαδειακού κόντρα στον ΟΦΙ, οι Νικαιώτες απομακρύνθηκαν στο +5 και θα έχουν την ευκαιρία τουλάχιστον να το διατηρήσουν κόντρα σε Καραϊσκάκη και Δόξα Δράμας (εντός), πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι στη Βοιωτία.
Από την άλλη πλευρά ο Απόλλων Λάρισας θέλει αλλά δεν μπορεί να πετύχει το κάτι παραπάνω και είναι δύσκολο ακόμη και να πλασαριστεί στην πρώτη εξάδα, καθώς τα περιθώρια στενεύουν.
Εκτός και αν κερδίσει τους εναπομείναντες αγώνες μέχρι να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Κατά τα άλλα στο χθεσινό παιχνίδι, στο 10’, ο Πλατέλλας βρέθηκε σχεδόν τετ - α - τετ από τον Γλύκο, όμως έχασε την ισορροπία του και δεν πρόλαβε να πλασάρει. Το γκολ για τον Ιωνικό δεν άργησε να έρθει. Από στημένη φάση και εκτέλεση φάουλ του Ρόλε, ο Κοτσώνης αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ πάνω στην κίνηση νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ Γλύκο και έκανε το 0-1 στο 20’, πετυχαίνοντας και το πρώτο του φετινό γκολ.
Οι «κυανόλευκοι» θέλησαν να απαντήσουν, ωστόσο στο 37’ η κεφαλιά του Κώστα Χατζή, στην πιο επικίνδυνη φάση τους, πέρασε λίγο άουτ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γιάκου, από αριστερά.
Στο 40’, σε σουτ του Ρόλε η μπάλα κατέληξε άουτ.
Στην επανάληψη ο Απόλλων Λάρισας πίεσε για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, ενώ ο Ιωνικός που είχε θέμα στην κατοχή περίμενε την κόντρα επίθεση για να τελειώσει το παιχνίδι και να σημειώσει ένα δεύτερο γκολ.
Στο 59’, ο Χατζής με δυνατό μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ οι Νικαιώτες έφτασαν μια ανάσα από 0 - 2 στο 66’, όταν ο Κάστρο έπειτα από αντεπίθεση σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ.
Οκτώ λεπτά αργότερα στο 74’, ο Ομπράντοβιτς που δέχτηκε την πάσα από τον Γιάκο έστειλε άουτ την μπάλα υπό την πίεση του Κοτσώνη, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 80’ υποχρέωσε τον Αναγνωστόπουλο στην επέμβαση του αγώνα, στο δυνατό σουτ που έκανε στη δεξιά του γωνία.
Στο 89’ ο Γιάκος εκβίασε το πέναλτι, όμως, το μαρκάρισμα του Κοτσώνη ήταν καθαρό και ο ρέφερι τιμώρησε για θέατρο τον παίκτη του Απόλλωνα.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ικανοποιητική κρίνεται η διαιτησία του Γιώργου Βρέσκα από την Ένωση Πιερίας, καθώς ο ρέφερι, αν και δεν απέφυγε κάποια λάθη, έδειξε πως θέλησε να μην αδικήσει καμία από τις δύο ομάδες, ενώ ορθή ήταν η απόφασή του να μην καταλογίσει πέναλτι στο 89’.
Συνεργάτες του ήταν οι κ.κ. Θανάσης Καραγιάννης (Θράκης), Νίκος Δημόπουλος (Φλώρινας).
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Μπαλογιάννης (25’), Γιάκος(90’), Μόρας (90’+2).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κώστας Φραντζέσκος): Γλύκος, Γκόλιας (66’ Μπάμπης), Μόρας, Σκούπρας, Χατζής, Ντα Κάμπο (38’ λ.τρ. Λίταινας), Μπάλλας, Μπαλογιάννης (66’ Ομπράντοβιτς), Αθανασιάδης, Γιάκος, Καρρίκι (47’ λ.τρ. Καμπέρης).
ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Κύργιας, Κοτσώνης, Παπαγεωργίου, Αμπούντ-Ομάρ, Γκοτσούλιας, Μουμίν, Ρόλε (85’ Κουιρουκίδης), Βλαχομήτρος (76’ Ματσούκας), Πλατέλλας (76’ Μάναλης), Κάστρο (85’ Νιάσε).

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass