Μονόδρομος η νίκη με Γεωργία

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ (21:45) * ΤΖΟΝ ΦΑΝ’Τ ΣΧΙΠ: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ»

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2021 20:00

Η Εθνική ομάδα καλείται σήμερα το βράδυ (21:45) να δώσει συνέχεια στο θετικό ξεκίνημά της στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.


Μετά την ισοπαλία που απέσπασε στη Γρανάδα (1-1) απέναντι στην Ισπανία, ανήμερα της Εθνικής εορτής (25/3), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει στην Τούμπα τη Γεωργία και η νίκη είναι εκ των ων ουκ άνευ, εφόσον στόχος είναι τα τελικά στο Κατάρ. Κι αν ο συνειρμός ανασύρει παιχνίδια από το πρόσφατο παρελθόν των δύο ομάδων, τότε που η Ελλάδα εύκολα ή δύσκολα έφτανε στη νίκη κι εξασφάλιζε προκρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις, η κατάσταση έχει αλλάξει. Η έλευση του Βίλι Σανιόλ στον πάγκο των Γεωργιανών έχει επιφέρει μεγάλη βελτίωση κι αυτό αποδείχθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Στον αγώνα με τη Σουηδία, παρά την ήττα τους (0-1) στη Στοκχόλμη, οι παίκτες του παλαίμαχου Γάλλου άσου της Μπάγερν είχαν μεγάλες ευκαιρίες κι αδικούνται από το αποτέλεσμα, ενώ τρεις ημέρες αργότερα «έβγαλαν την ψυχή» της Ισπανίας στην Τιφλίδα, με τους Ίβηρες να φτάνουν στη νίκη (2-1) με ανατροπή, χάρις σε γκολ του Όλμο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.
«Είναι συμπαγείς, παίζουν ως ομάδα, έχουν γρήγορες μεταβιβάσεις, βγαίνουν γρήγορα στην αντεπίθεση, έχουν γρήγορους επιθετικούς και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι όταν χάνουμε την κατοχή της μπάλας και να είμαστε στη σωστή θέση, ώστε να καλύψουμε την άμυνά μας για να επανακτούμε την κατοχή και να αποτρέπουμε αντεπιθέσεις», σχολίασε ο Τζον Φαν’τ Σχιπ.
Όσο για το πλάνο που έχει κατά νου για το συγκεκριμένο αγώνα, ως συνήθως, δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του: «Νομίζω ότι η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Όλοι οι παίκτες είναι υγιείς, όλοι είναι διαθέσιμοι για τον αγώνα, οπότε αυτά είναι καλά νέα. Πάνω απ’ όλα όμως πρέπει να τα δώσουμε όλα, να τηρήσουμε το πλάνο μας και αν το κάνουμε αυτό θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να νικήσουμε».
Επειδή, όμως, η Γεωργία δεν είναι Ισπανία κι ο στόχος της πρόκρισης στα τελικά του Κατάρ επιτάσσει μόνο νίκη απέναντι σε αντιπάλους παραπλήσιας δυναμικότητας, είναι αυτονόητο πως αυτή τη φορά η ελληνική ομάδα δεν θα παίξει με «ψευτοεννιάρι» όπως στην Ισπανία (Μπακασέτας), αλλά θα χρειαστεί «φουνταριστό».
Το πλάνο πρέπει να είναι σαφώς πιο επιθετικό, οπότε αυτό θα οδηγήσει και σε αλλαγή σχηματισμού, με τον Ολλανδό εκλέκτορα να εγκαταλείπει το 4-3-3 που έπαιξε απέναντι στην Ισπανία και να επανέρχεται στο 4-2-3-1, οπότε σέντερ φορ θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο πολύ φορμαρισμένος και κορυφαίος Έλληνας σκόρερ απανταχού τη φετινή περίοδο, Γιώργος Γιακουμάκης.
Στον αντίποδα, βεβαίως, υπάρχει η έξοχη παρουσία του Βαγγέλη Παυλίδη, που σκόραρε και τα δύο γκολ της Εθνικής στο φιλικό αγώνα με την Ονδούρα (2-1), παίζοντας όμως πιο πίσω από τον σέντερ φορ, οπότε εδώ ο Φαν’τ Σχιπ έχει να λύσει μια δύσκολη εξίσωση, αφού σήμερα αυτόν το ρόλο θα παίξει ο Μπακασέτας. Ο Μπουχαλάκης και ο Ζέκα θα τον πλαισιώνουν ως αμυντικοί μέσοι, ενώ στα άκρα της επίθεσης επικρατέστεροι για να ξεκινήσουν φέρονται οι Τζόλης και Μασούρας, αλλά ουδείς μπορεί να αγνοήσει την παρουσία των Φορτούνη, Πέλκα και Λημνιού, που κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι βασικοί.  Αμυντικά, την εστία θα φυλάξει ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Στα άκρα της άμυνας, τη θέση του δεξιού μπακ διεκδικούν ο έμπειρος Μπακάκης και ο Ανδρούτσος με τα πολλά ανεβάσματα, ενώ αριστερά υπάρχει ο ευχάριστος «πονοκέφαλος» με Τσιμίκα και Γιαννούλη. Τέλος, κεντρικό δίδυμο θα είναι οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Τζαβέλας, που πήγαν εξαιρετικά στην Ισπανία.

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
2ος Όμιλος
ΕΛΛΑΔΑ-Γεωργία    21:45
Ισπανία-Κόσοβο    21:45
Ρεπό: Σουηδία
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 2 αγώνες)
Σουηδία    2    4-0    6
Ισπανία    2    3-2    4
Ελλάδα    1    1-1    1
Γεωργία    2    1-3    0
Κόσοβο    1    0-3    0
3ος Όμιλος
Λιθουανία-Ιταλία    21:45
Β. Ιρλανδία-Βουλγαρία    21:45
Ρεπό: Ελβετία
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 2 αγώνες)
Ιταλία    6
Ελβετία    6
Λιθουανία    0 -1αγ.
Β. Ιρλανδία    0 -1αγ.
Βουλγαρία    0
4ος Όμιλος
Βοσνία-Γαλλία    21:45
Ουκρανία-Καζακστάν    21:45
Ρεπό: Φινλανδία
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 2 αγώνες)
Γαλλία    4
Φινλανδία    2
Ουκρανία    2
Βοσνία    1 -1αγ.
Καζακστάν    0 -1αγ.

6ος Όμιλος
Αυστρία-Δανία    21:45
Μολδαβία-Ισραήλ    21:45
Σκωτία-Ν. Φερόε    21:45
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 2 αγώνες)
Δανία    6
Αυστρία    4
Σκωτία    2
Ν. Φερόε    1
Ισραήλ    1
Μολδαβία    1
9ος Όμιλος
Ανδόρα-Ουγγαρία    21:45
Αγγλία-Πολωνία    21:45
Σαν Μαρίνο-Αλβανία    21:45
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 2 αγώνες)
Αγγλία    6
Πολωνία    4
Ουγγαρία    4
Αλβανία    3
Ανδόρα    0
Σαν Μαρίνο    0
10ος Όμιλος
Αρμενία-Ρουμανία    19:00
Γερμανία-Β. Μακεδονία    21:45
Λιχτενστάιν-Ισλανδία    21:45
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 2 αγώνες)
Γερμανία    6
Αρμενία    6
Β. Μακεδονία    3
Ρουμανία    3
Ισλανδία    0
Λιχτενστάιν    0

ΓΚΟΛ, ΘΕΑΜΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Η 3η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 (ευρωπαϊκή ζώνη) ξεκίνησε με... περιπάτους για το Βέλγιο και την Ολλανδία κόντρα σε Λευκορωσία (8-0) και Γιβραλτάρ (7-0) για τον 5ο και 7ο όμιλο αντίστοιχα, αλλά και σούπερ παιχνίδια σε Κωνσταντινούπολη και Τρνάβα. Η Τουρκία δεν κατάφερε να γίνει η μοναδική ομάδα με το απόλυτο των νικών («3 στα 3»), παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 3-1 κόντρα στη Λετονία. Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και με δύο γκολ από τους Ουλντρίκις και Ικαούνιεκς, «έκλεψαν» την ισοπαλία απ’ τους Τούρκους και πανηγύρισαν τον πρώτο τους βαθμό στα προκριματικά.
Για τον ίδιο όμιλο η Νορβηγία «απέδρασε» με μεγάλο διπλό (1-0) απ’ το Μαυροβούνιο κι ανέβηκε στη 2η θέση πίσω απ’ την Τουρκία (7 β.), όπου γίνεται... χαλασμός με τριπλή ισοβαθμία στους 6 βαθμούς (Ολλανδία, Μαυροβούνιο, Νορβηγία).
Η Πορτογαλία τα βρήκε... σκούρα απέναντι στο μαχητικότατο Λουξεμβούργο (1ος όμιλος) που προηγήθηκε στο πρώτο 30λεπτο, όμως στο δεύτερο ημίχρονο της έδωσε τη λύση -ποιος άλλος;- ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που πέτυχε το γκολ της ανατροπής, πριν «σφραγίσει» τη νίκη των Ιβήρων ο Παουλίνια στο φινάλε (3-1).
Πολύ σημαντική νίκη πήρε και η Ουαλία κόντρα στην Τσεχία (πρώτη ήττα) με γκολ του Τζέιμς στο 82’ σε ένα ματς που «σημαδεύτηκε» από δύο αποβολές (στο 49’ με απευθείας κόκκινη ο Σικ, στο 77’ με δεύτερη κίτρινη ο Ρόμπερτς), ενώ η Κροατία αν και δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο κόντρα στη Μάλτα, βρήκε γκολ απ’ τις «παλιοσειρές» της (Πέρισιτς, Μόντριτς) κι έπιασε στην κορυφή του 8ου ομίλου τη Ρωσία, η οποία ηττήθηκε με 2-1 απ’ τη Σλοβακία.
Η ανανεωμένη Κύπρος του Νίκου Κωστένογλου παρουσιάστηκε ξανά εξόχως ανταγωνιστική και με το γκολ του Ιωάννη Πίττα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (42ο λεπτό), νίκησε με 1-0 τη Σλοβενία για τον 8ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 (ευρωπαϊκή ζώνη). Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 3ης αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 (Ευρωπαϊκή Ζώνη):
1ος Όμιλος
Αζερμπαϊτζάν-Σερβία    1-2
(60’ πέν. Μακμούντοφ- 16’, 81’ Μίτροβιτς)
Λουξεμβούργο-Πορτογαλία    1-3
(30’ Ροντρίγκες - 45’+2’ Ζότα, 51’ Κριστιάνο Ρονάλντο, 80’ Παουλίνια)
Ρεπό: Ιρλανδία
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 3 αγώνες)
Πορτογαλία    7
Σερβία    7
Λουξεμβούργο    3 -2 αγ.
Ιρλανδία    0 -2 αγ.
Αζερμπαϊτζάν    0 -2 αγ.
5ος Όμιλος
Βέλγιο-Λευκορωσία    8-0
(14’ Μπατσουαγί, 17’, 89’ Βάνακεν, 38’, 76’ Τροσάρντ, 42’ Ντοκού, 49’ Πράετ, 70’ Μπεντέκε)
Ουαλία-Τσεχία    1-0
(82’ Τζέιμς)
Ρεπό: Εσθονία
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 3 αγώνες)
Βέλγιο    7
Τσεχία    4
Ουαλία    3 -2 αγ.
Λευκορωσία    3 -2 αγ.
Εσθονία    0 -2 αγ.
7ος Όμιλος
Γιβραλτάρ-Ολλανδία    0-7
(42’ Μπερχούις, 55’ Λουκ ντε Γιόνγκ, 61’, 88’ Ντεπάι, 62’ Βαϊνάλντουμ, 64’ Μάλεν, 85’ Φαν ντε Μπεκ)
Μαυροβούνιο-Νορβηγία    0-1
(35’ Σόρλοθ)
Τουρκία-Λετονία    3-3
(2’ Καραμάν, 33’ Τσαλχάνογλου, 52’ πέν. Γιλμάζ - 35’ Σαβάλνιεκς, 58’ Ουλντρίκις, 79’ Ικαούνιεκς)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 3 αγώνες)
Τουρκία    7
Ολλανδία    6
Μαυροβούνιο    6
Νορβηγία    6
Λετονία    1
Γιβραλτάρ    0
8ος Όμιλος
Κύπρος-Σλοβενία    1-0
(42’ Πίττας)
Κροατία-Μάλτα    3-0
(62’ Πέρισιτς, 76’ Μόντριτς, 90’ Μπρέκαλο)
Σλοβακία-Ρωσία    2-1
(38’ Σκρίνιαρ, 74’ Μακ - 71’ Φερνάντες)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 3 αγώνες)
Κροατία    6
Ρωσία    6
Σλοβακία    5
Κύπρος    4
Σλοβενία    3
Μάλτα    1

ΤΟ FORMAT ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ
Προκρίνονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο οι πρώτες κάθε ομίλου. Τα άλλα τρία εισιτήρια θα καθοριστούν μέσω πλέι οφ. Οι δέκα δεύτερες θα ενωθούν με τις δύο καλύτερες από το Nations League που δεν τερμάτισαν στην πρώτη δυάδα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε τρία «μονοπάτια» των τεσσάρων και θα παίξουν μονά ματς (ημιτελικά, τελικό). Η νικήτρια κάθε μονοπατιού περνάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
1) Καλύτερη διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Καλύτερη συγκομιδή βαθμών στα μεταξύ τους παιχνίδια, 4) Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, 5) Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια, 6) Περισσότερα εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους ματς, 7) Βαθμολογία fair play, 8) Κλήρωση.

ZAGORAKIS.jpg

Κοντά στους διεθνείς ο Ζαγοράκης

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης, επισκέφθηκε χθες την αποστολή της Εθνικής ομάδας, συναντήθηκε αρχικά με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Τζον Φαν’τ Σχιπ και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο, ενώ στη συνέχεια είχε σύντομη συνομιλία με τους διεθνείς, τους περισσότερους από τους οποίους ήδη γνωρίζει προσωπικά.
«Η Εθνική ομάδα αποτελεί τη βασική προτεραιότητα της διοίκησης. Θα είμαστε συνεχώς κοντά σας, ώστε να συνεισφέρουμε στη λειτουργία της ομάδας μέσα στο καλύτερο δυνατόν περιβάλλον. Το εθνόσημο βρίσκεται παντού και πρέπει να κάνουμε πάντα τους Έλληνες περήφανους και χαρούμενους», είπε ο Θοδωρής Ζαγοράκης.
«Να είστε ήρεμοι, συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στην αποστολή σας. Είμαστε εδώ όλοι για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειές σας. Συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα στην Ισπανία και καλή επιτυχία στον αγώνα με τη Γεωργία», πρόσθεσε. Στην (εγκάρδια) συνομιλία που είχαν Φαν’τ Σχιπ και Ζαγοράκης, συμφωνήθηκε να συναντηθούν στην Αθήνα μετά το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Εθνικής, την προσεχή εβδομάδα, ώστε να συζητήσουν διεξοδικά για όλα τα θέματα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.
*Εν τω μεταξύ, ο νέος επικεφαλής του ελληνικού ποδοσφαίρου έλαβε χθες συγχαρητήρια επιστολή από τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος τον συγχαίρει για την εκλογή του κι εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass