Μία Λαρισαία μπασκετμπολίστρια εντυπωσιάζει στη Γερμανία

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2021 21:07

Μία Λαρισαία μπασκετμπολίστρια εντυπωσιάζει στη Γερμανία και έβαλε στόχο να παίξει στην Εθνική Ελλάδας συμπαίκτρια της Μαριέλλα Φασούλα, αφού άλλωστε τα γονίδια του αθλήματος είναι στο DNA και των δύο ενώ έχουν και την ίδια ηλικία (24 χρονών).


Συγκεκριμένα, όπως η Μαριέλλα έχει τα γονίδια του πατέρα της Παναγιώτη, έτσι και η Μελίνα Καραβασίλη (γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1997 στη Χαϊδελβέργη) έχει τα γονίδια του πατέρα της Χρήστου που έπαιζε στην ΕΑΛ και αν κάτι έχει αφήσει ως κληρονομιά στο λαρισινό μπάσκετ είναι το εκπληκτικό άλμα του. Ο Χρήστος Καραβασίλης εδώ και πολλά χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας και η ομογένεια δείχνει ότι παράγει και αθλητές...
Η Μελίνα Καραβασίλη ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα της και παίζει μπάσκετ στην ομάδα της Χαϊδελβέργης. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ από έξι χρονών (αν μη τι άλλο, δεν θα την άφηνε ο πατέρας της να ακολουθήσει άλλο άθλημα, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ακολούθησε και το ίδιο επάγγελμα φυσικοθεραπεύτρια).
Έχει ύψος 1.80, παίζει στη θέση «3», έχει πολύ καλό άλμα και σουτ, ενώ διακρίνεται για το ομαδικό παιχνίδι. Πριν μία εβδομάδα μάλιστα πήρε το πρώτο της μετάλλιο αφού με την ομάδα της SNP Bascats Heidelberg έφτασε στο φάιναλ-φορ του Κυπέλλου Γερμανίας και έπαιξε στον τελικό με την πρωταθλήτρια Γερμανίας Keltern από την οποία γνώρισε την ήττα με 69-54.
Η Μελίνα Καραβασίλη που έχει δύο εθνικότητες (ελληνική και γερμανική), καθώς γεννήθηκε στη Χαϊδελβέργη στον τελικό είχε 3/3 τρίποντα και στόχος της είναι να παίξει στην Εθνική Ελλάδας! Δηλώνει θαυμάστρια του Μάικλ Τζόρνταν (γι’ αυτό φοράει και τη φανέλα με το νούμερο 23), αλλά και του Έλληνα Γιάννη Αντετοκούνμπο που εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις και τους Γερμανούς, καθώς το μπάσκετ έχει κερδίσει έδαφος σε μια χώρα που ήταν ποδοσφαιροκρατούμενη.
Η ομάδα της παίζει τρία χρόνια στην 1η κατηγορία με νεανική ομάδα που προσπαθεί για την παραμονή.
Για το αν τη δούμε στην Ελλάδα και στη Λάρισα μας απάντησε: «Υπάρχει στη σκέψη μου, αλλά πρέπει να είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρω...».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass