Το Περιστέρι έγινε … αετός

Ηττα της Λάρισας ΚΑΕ με 98-78 και μπαίνει σε περιπέτειες - Κρίσιμο το επόμενο εκτός έδρας ματς με το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2021 21:20

Με πέντε παίκτες του να σημειώνουν διψήφιο νούμερο πόντων, το Περιστέρι έγινε…αητός χθες το βράδυ στο κλειστό της Νεάπολης, όπου και επικράτησε με άνεση της Λάρισας ΚΑΕ 98-78.


Παιχνίδι το οποίο διεξήχθη για τη 19η αγωνιστική της Basket League και δεν αντέχει σε κριτική, καθώς ήταν εμφανέστατη η διαφορά των δύο ομάδων και πλέον οι «κυανόλευκοι» μπαίνουν σε περιπέτειες.
Δεν ήταν μόνο η πολυφωνία στην επίθεση, αλλά και η πιεστική άμυνα που χάρισε στους «κυανοκίτρινους» τη 10η νίκη, χάρη στην οποία έφτασαν τους 29 βαθμούς και παρέμειναν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Αυτή ήταν η 14η ήττα για τη Λάρισα ΚΑΕ που παραμένει στη διακεκαυμένη ζώνη και αντιμετωπίζει κάθε αγώνα ως... τελικό μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Basket League. Ο Κώστας Παπαδάκης με 22 (6/10 τρίποντα) πόντους ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του Νίκου Παπανικολόπουλου, αλλά ένας μόνο παίκτης δεν φτάνει να κερδίσει το παιχνίδι.
Οι Μάρβιν Τζόουνς (18π.), Τεράν Πέτεγουεϊ (15π.), Τρε ΜακΛιν (14π.), Μιχάλης Τσαϊρέλης (14π.) και Χόρχε Γκουτιέρες (11π.) πέτυχαν διψήφιο νούμερο πόντων από την ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου. Οι παίκτες του Περιστερίου, προσπέρασαν με +17 (37-54) στο ημίχρονο, με +19 (58-77) στο 30ό λεπτό και η 4η περίοδος εξελίχτηκε σε τυπική διαδικασία.
Τα δεκάλεπτα: 17-26, 37-54, 58-77, 78-98.
Η Λάρισα ΚΑΕ προηγήθηκε μόλις στο 3’ με 6-2, αλλά εν συνεχεία οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, προηγήθηκαν με 17-26 και είχαν τον απόλυτο έλεγχο στη 2η περίοδο. Η Λάρισα, όπως φάνηκε από νωρίς, δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του αντιπάλου. Οι «κυανοκίτρινοι» ευστόχησαν σε 12/24 τρίποντα (ποσοστό 50%!), είχαν 22/28 βολές (11/15 η Λάρισα), μάζεψαν 8 περισσότερα ριμπάουντ και μοίρασαν 30 ασίστ. Οι Λαρισαίοι υπέπεσαν σε 16 λάθη, δείχνοντας αδυναμία τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Ουσιαστικά το δεύτερο μέρος ήταν μονόλογος του Περιστερίου με τους παίκτες της Λάρισας να περιμένουν να τελειώσει το παιχνίδι.
Η μεγαλύτερη διαφορά σημειώθηκε 7’.37’’ πριν το φινάλε της αναμέτρησης, όπου οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 28 πόντους (60-88) και απλά η Λάρισα τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε με ένα σερί 10-0 κατέβασε τη διαφορά, στο 70-88.
Κρίσιμο θα είναι το επόμενο εκτός έδρας ματς για τη Λάρισα με το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο, το ερχόμενο Σάββατο 3 Απριλίου.
Διαιτητές: Τσαρούχα, Συμεωνίδης, Κάρδαρης
ΛΑΡΙΣΑ (Νίκος Παπανικολόπουλος): Μπράουν 5 (1), Ουάσινγκτον 16 (2), Ρας 2, Κώττας 5, Μούρτος 3 (1), Καμάρας 3 (1), Ουόσπαν 7 (1), Καμπερίδης 7 (1), Σπυρόπουλος, Παπαδάκης 22 (6), Γκόρντον 6
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Πέτεγουι 15 (3), Βασιλόπουλος 2, ΜακΛιν 14 (2), Τζόουνς 18, Μάντζαρης 2, Σκορδίλης 6, Τσαϊρέλης 14 (1), Γούνταρντ 7 (2), Σαλούστρος 7 (1), Τόλα 2, Ευσταθιάδης, Γκουτιέρες 11 (3)

 

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σε αναμετρήσεις της 19ης αγωνιστικής στην Basket League , σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Άρης-ΑΕΚ    68-73
Προμηθέας Π.-Ιωνικός Ν.    82-72
Παναθηναϊκός-Μεσολόγγι    102-68
ΠΑΟΚ-Κολοσσός Ρ.    82-74
Λάρισα-Περιστέρι    78-98
Λαύριο-Ηρακλής (31/3, 17:00)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)
Παναθηναϊκός    32    17
Λαύριο    32    18
ΑΕΚ    32    18
Περιστέρι    29    19
ΠΑΟΚ    28    18
Ιωνικός    26    19
Προμηθέας Π.    25    15
Ηρακλής    25    18
Άρης    24    18
Κολοσσός    24    18
Λάρισα    24    19
Μεσολόγγι    23    19

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ (3/4)
16:00 Κολοσσός-Άρης (ΕΡΤ SPORTS 2 – ERTFLIX)
17:00 Ιωνικός- ΠΑΟΚ (ΕΡΤ SPORTS & ERTFLIX)
17:00 Μεσολόγγι - Λάρισα ΚΑΕ (ΕΡΤ 3 Live)
20:00 ΑΕΚ – Λαύριο (ΕΡΤ 3 Live)
ΚΥΡΙΑΚΗ (4/4)
17:00 Ηρακλής- Παναθηναϊκός (ΕΡΤ 3 Live)
20:00 Περιστέρι-Προμηθέας (ΕΡΤ 3 Live)

 

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ:
Η εικόνα ήταν, δυστυχώς, άσχημη για μας

Σωτ. Μανωλόπουλος: «Καταπληκτική η άμυνά μας»
Ενδιαφέρουσες ήταν και οι δηλώσεις που έκαναν οι προπονητές των δύο ομάδων μετά το παιχνίδι, οι οποίοι και επισήμαναν τα εξής:
Σωτήρης Μανωλόπουλος (Περιστέρι):
«Θα ήθελα να ευχηθώ περαστικά στον κ. Κορωναίο, μια τεράστια μορφή του ελληνικού μπάσκετ. Έχει προσφέρει πολλά στο μπάσκετ. Είναι μαχητής και πιστεύω ότι θα είναι το συντομότερο κοντά στην οικογένειά του. Θέλω να πω πολλά «ευχαριστώ» στην ομάδα της Λάρισας για τη φιλοξενία, καθώς ήταν άψογη.
Θεωρούσα ότι είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά δεν το είχαμε αποδείξει. Κι αυτό για 40 λεπτά. Παίζαμε καλύτερα όμως, για 30 λεπτά. Το αποδείξαμε σήμερα. Η άμυνα ήταν καταπληκτική αλλά και η κυκλοφορία της μπάλας. Είχαμε έναν υπερβολικό αριθμό ασίστ, ωστόσο κάναμε και λάθη που πρέπει να διορθώσουμε. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στη Λάρισα, που είναι εξαιρετική ομάδα. Αδικείται από την απουσία του Σμιθ, τον οποίο είχα για δύο χρόνια στη Λήμνο. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και αποτελεί σημαντικό κενό. Δεν περίμενα το ματς να πάει μ’ αυτό τον τρόπο».
Νίκος Παπανικολόπουλος (Λάρισα ΚΑΕ):
«Ευχαριστούμε το Περιστέρι που μας έδειξε κατάφατσα την αλήθεια. Με 98 πόντους ένα παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο που τα κορμιά ήταν σε διαφορετικό μέγεθος από τα δικά μας, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τύχη να διεκδικήσουμε κάτι. Αν δεν παίξεις στην επαφή, αν δεν παίξεις δυνατά στην άμυνα, ειδικά με το τωρινό ρόστερ που έχουμε, η εικόνα ήταν μια πραγματικότητα. Δυστυχώς, άσχημη για μας. Έχουμε τρία παιχνίδια που είναι σημαντικά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Θα ανασυνταχθούμε και θα προχωρήσουμε.
Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε πρόβλημα αποτελεσματικότητας στην επίθεση. Αλλά στην άμυνά μας, το πρόβλημά μας ήταν στην πρώτη γραμμή και στα ροτέσιον. Άνοιξαν την άμυνά μας υπερβολικά, αλλά σταμάτα τους με φάουλ. Δεν μπορεί στο τρίτο δεκάλεπτο να ξεκινάμε, ενώ στην επίθεση λειτουργούμε κάπως λογικά, στην άμυνα δεν έχουμε κάνει χρήση του πλεονεκτήματος που μας δίνει το φάουλ.
Η κατάσταση μετά τον τραυματισμό του Σμιθ δεν είναι εύκολη. Η ομάδα έχει κλείσει τουλάχιστον τρεις παίκτες από την αρχή του τραυματισμού. Ο ένας παίκτης έφυγε κατευθείαν για Αμερική, ενώ τον περιμέναμε να πετάξει από Πολωνία, ο άλλος αρνήθηκε τελικά και ο τρίτος παίκτης αντιμετωπίζει πρόβλημα αναχώρησης από το Ισραήλ. Είναι αντικειμενικές δυσκολίες, θα τις αντιμετωπίσουμε κι αυτές. Το σίγουρο είναι ότι με το Μεσολόγγι πρέπει να έχουμε έναν παίκτη».

 

Μαζί Αγοραστός και Ρεντζιάς

Στη Νεάπολη βρέθηκε χθες ο Ευθύμης Ρεντζιάς, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα Λάρισα ΚΑΕ-Περιστέρι, παρέα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, που βλέπει θετικά την υποψηφιότητά του για να εκπροσωπήσει την ΕΟΚ στην ΕΟΕ (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή) στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές της Ομοσπονδίας η ομάδα του Παναγιώτη Φασούλα.
Είχαν μάλιστα επαφές και μετά το παιχνίδι με παράγοντες του μπάσκετ, που ευχήθηκαν στον Θεσσαλό πρώην άσο του ΝΒΑ, καλή επιτυχία στις εκλογές.

 

Κοντά στην ομάδα ο Τζέρι Σμιθ

Aισθητή ήταν η απουσία του Τζέρι Σμιθ, ο οποίος παρότι εγχειρίστηκε στο χέρι του, βρέθηκε στο κλειστό της Νεάπολης και εμψύχωνε τις προσπάθειες των συμπαικτών του. Στη φωτογραφία με τον γιατρό της ομάδας, κ. Γεώργιο Μπασδέκη.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass