×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/284859

ΜΑΤΙΑΣ ΑΚΟΥΝΙΑ ΣΤΗΝ «Ε.τ.Δ.»

Μένουν ακόμα έξι τελικοί...

«Είμαι ευγνώμων που είμαι στην οικογένεια της ΑΕΛ» - Γιατί ζητάει συγγνώμη από τους φιλάθλους της ομάδας... - ΜΠΕΝ-ΧΑΤΙΡΑ: «Κάθε παιχνίδι είναι τελευταίο για μας»

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2021 21:13

Η πρώτη αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League ήταν για την ΑΕΛ ιδανική, καθώς όχι μόνο κέρδισε τον Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 καθαρά και δίκαια, αλλά παράλληλα οι δύο βασικοί της αντίπαλοι στη μάχη της παραμονής είχαν απώλειες.

Ο Παναιτωλικός ηττήθηκε εντός έδρας από τη Λαμία με 3-0, ενώ ο ΟΦΗ έφερε ισοπαλία στον Βόλο με τον ΝΠΣ Βόλου (0-0). Ο συνδυασμός αυτών έφερε την ΑΕΛ σε διαφορά ενός βαθμού από τους δύο αντιπάλους της τους οποίους έχει στην έδρα της έξι αγωνιστικές πριν ολοκληρωθούν τα πλέι άουτ.
Μετά τα αποτελέσματα αυτά το όριο της παραμονής αρχίζει να πέφτει, καθώς αν η ΑΕΛ κερδίσει τον Παναιτωλικό και τον ΟΦΗ θα βρεθεί στους 33 βαθμούς μάξιμουμ, ενώ μπορεί να υποχωρήσει και στους 30 βαθμούς.
Βέβαια τα κουμπιουτεράκια δεν παίζουν μπάλα, αλλά οι παίκτες δείχνουν να καταλαβαίνουν ότι τίποτα δεν κρίθηκε από τη νίκη της ομάδας στη Ριζούπολη κι ότι ο αγώνας συνεχίζεται και είναι διαρκείας.
Για τη νίκη της ομάδας στη Ριζούπολη και τι έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα με βάση την πολύ καλή απόδοση της ΑΕΛ, ο Ουρουγουανός Ματίας Ακούνια μας είπε χθες τα εξής: «Νομίζω ότι η νοοτροπία που έχουμε και η σημαντικότητα του παιχνιδιού μάς έδωσαν τη δύναμη να πάρουμε αυτήν τη νίκη. Επίσης όλοι οι παίκτες έχουμε διάθεση και έχουμε προσαρμοστεί σε αυτά που ζητάει ο προπονητής. Αυτό είναι σημαντικό γιατί μας δίνει ηρεμία».
Μετά τη νίκη αυτή η ομάδα έκανε αποφασιστικό βήμα παραμονής;
«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και θέλουμε να μείνουμε στην πρώτη κατηγορία, είναι ο στόχος που έχουμε μπροστά μας. Θέλουμε να το επιτύχουμε γιατί είναι η μόνη κατηγορία που αξίζει για την ΑΕΛ. Εργαζόμαστε πολύ σκληρά, πολύ ταπεινά και γνωρίζουμε ότι η χθεσινή νίκη μάς έφερε πιο κοντά στον στόχο μας.
Αλλά γνωρίζουμε ότι έχουμε έξι ακόμη τελικούς μπροστά στους οποίους πρέπει να αγωνιστούμε και να δώσουμε τη ζωή μας για να επιτύχουμε τον στόχο».
Ο Ακούνια με την ευκαιρία της συνομιλίας θέλησε να ζητήσει μια συγγνώμη από τους φιλάθλους. Μας είπε: «Θέλω να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία της συνομιλίας μας για να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς της ΑΕΛ λόγω των μηνυμάτων που μου στέλνουν. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη γιατί δεν καταλαβαίνω πολύ τη γλώσσα, αλλά τη μεταφράζω στο κινητό μου και οι λέξεις που μου δίνουν είναι πολύ όμορφες, που με αφήνουν επίσης ήρεμο. Είμαι ευγνώμων που μπόρεσα να είμαι στην οικογένεια της ΑΕΛ και θα παλέψουμε πολύ για να καταφέρουμε τον στόχο μας».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα λόγια στην «Ε.τ.Δ.» του Γερμανοτυνήσιου Μπεν-Χατίρα που ο ερχομός του μαζί με τον συμπαίκτη του στη Γερμανική Καρλσρούη, Στίφλερ, βοήθησαν σημαντικά στην αλλαγή της εικόνας της ομάδας. Ο Μπεν-Χατίρα μας είπε: «Είμαστε στον σωστό δρόμο, αλλά πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι. Κάθε παιχνίδι είναι ένα τελευταίο παιχνίδι για εμάς και τώρα έχουμε λίγο περισσότερο χρόνο να εργαστούμε για να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας.
Ο «πασπαρτού» της ομάδας που τον είδαμε φέτος σε τέσσερις θέσεις, αμυντικό χαφ, σέντερ μπακ, δεξί μπακ και αριστερό μπακ, μίλησε μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη συνδρομητική τηλεόραση λέγοντας: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μας, όλοι ήμασταν ψυχωμένοι και ήρθαμε για έναν σκοπό, τη νίκη. Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε τόσο καλά για μας, αλλά όσο περνούσε η ώρα πατούσαμε καλύτερα στο γήπεδο. Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβήκαμε λίγο γιατί θέλαμε να σκοράρουμε, είχαμε και την τύχη με το μέρος μας σε μια - δύο φάσεις. Καταφέραμε σκοράραμε, κάναμε και το 2-0 και έτσι κρίθηκε το παιχνίδι».

 

Ο «ΧΟΡΟΣ» ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ
Δύο παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Ματίας Ακούνια και ο Μάνουελ Στίφλερ. Οι κάρτες όσων ποδοσφαιριστών δε συμπλήρωσαν την τελευταία αγωνιστική «έσβησαν» και έτσι όλα ξεκίνησαν στα play out από μηδενική βάση.

 

ΤΑ ΓΚΟΛ
Με τα γκολ που πέτυχαν για την ΑΕΛ ο Φιορίν Ντουρμισάι και ο Μάρκο Νούνιτς στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, οι «βυσσινί» έφθασαν τα 20 φετινά στη Super League 1, ενώ ο πρώτος έγινε ο δεύτερος σκόρερ φέτος της λαρισινής ομάδας με τρία τέρματα, όσα έχει ο Ακούνια. Ο Νούνιτς πέτυχε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τέρμα. Η λαρισινή ομάδα τη σεζόν 2020-2021 έχει σκοράρει 20 φορές, 5 στο πρώτο ημίχρονο και 15 στο δεύτερο.
Αναλυτικά οι σκόρερ της ΑΕΛ τη σεζόν 2020-2021:
Δημήτρης Πινακάς    7
Ματίας Ακούνια    3
Φιορίν Ντουρμισάι    3
Μάρκο Νούνιτς    2
Αλέξανδρος Νικολιάς    1
Τιμ Σπαρβ    1
Ματέο Μούζεκ    1
Χαμζά Γιουνές    1
Ντεβί Επασί αυτογκόλ    1

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΛΟΥΛΗΣ:
Δεν πήραμε αυτό που θέλαμε

Ο Λαρισαίος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Σμύρνης, Σωτήρης Τσιλούλης, μετά το τέλος του αγώνα Απόλλωνα-ΑΕΛ 0-2 δήλωσε τα εξής: «Σίγουρα δεν πήραμε αυτό που θέλαμε. Θέλαμε να ξεκινησούμε και τα play out μ’ ένα θετικό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι είναι δύο μοιρασμένα ημίχρονα, ένα για εμάς, ένα για τους αντιπάλους. Εμείς δεν ευτυχήσαμε να σκοράρουμε στο καλό μας ημίχρονο, το έκαναν οι αντίπαλοι. Από εκεί και πέρα στόχος μας είναι να τελειώσουμε τη χρονιά, έτσι όπως την ξεκινήσαμε, με καλό πρόσωπο, γιατί θεωρώ ότι αυτό μας αξίζει όλη τη χρονιά».

 

Οχι στην άδεια παικτών, ναι στην αδειοδότηση...

Μπορεί το πρωτάθλημα να έχει διακοπή λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, αλλά οι παίκτες της ΑΕΛ δε θα πάρουν άδεια και θα παραμείνουν στη Λάρισα, προκειμένου να είναι απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο της παραμονής. Μοναδικοί απόντες θα είναι ο Σπαρβ (υποχρεώσεις με την Εθνική ανδρών της Φινλανδίας) και ο Πινακάς (υποχρεώσεις με την Εθνική Ελπίδων της χώρας μας).
Στο μεταξύ αναμένεται να γίνουν σήμερα πληρωμές από την ομάδα, ενώ μέχρι τις 31 Μαρτίου πρέπει να ολοκληρωθεί ο φάκελος της αδειοδότησης.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Gallery άρθρου

{gallery}284859{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass