Αγωνιστική επανάσταση της ΑΕΛ

ΝΤΟΥ(ΡΜΙΣΑΪ) ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΜΕ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ... ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΣΕ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΜΕ 2-0 - ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΖΙΑΝΛΟΥΚΑ ΦΕΣΤΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ - ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΓΚΙ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2021 21:02

ΑΕΛ άλλων εποχών εμφανίστηκε χθες στη Ριζούπολη στον πρώτο αγώνα των πλέι άουτ και κέρδισε τον Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 χάρη σε τέρματα που σημείωσαν ο Ντουρμισάι στο 67’ και ο Νούνιτς στο 90’+5’.

Η λαρισινή ομάδα δείχνει να κάνει την αγωνιστική της επανάσταση και μπήκε για τα καλά στον χορό της παραμονής, αντίθετα με τον Απόλλωνα Σμύρνης που γνώρισε την ένατη φετινή εντός έδρας ήττα του και αρχίζει να... ανησυχεί.
Οι «βυσσινί» κάνουν ένα Ντου(ρμισάι) παραμονής με δύο Ουρουγουανούς στήριγμα, τον Ακούνια και τον Κολομπίνο, ενώ όλη η ομάδα αρχίζει να ανεβαίνει με κυρίαρχο το ομαδικό πνεύμα. Μετά από μια κανονική περίοδο στο πρωτάθλημα που όλοι τα περίμεναν από τον Δημήτρη Πινακά, τώρα ήρθε η σειρά άλλων να προσφέρουν. Αυτή είναι ΑΕΛ που θέλουν να βλέπουν οι φίλαθλοί της και δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα που είχε η ομάδα μέχρι να έρθει ο Ιταλός τεχνικός Τζιανλούκα Φέστα.
Χαρακτηριστικά ότι για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι σκοράρει η ομάδα, ο Νούνιτς για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πετυχαίνει τέρμα, ενώ ο Ναγκί δείχνει ότι είναι εκπληκτικός τερματοφύλακας. Πλέον η ομάδα έχει πολλές λύσεις και αξιόπιστες. Αυτή η ομάδα παρότι στην τελευταία θέση μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία.
Οι δύο ομάδες στον χθεσινό αγώνα είχαν και από ένα δοκάρι, ο Απόλλωνας στο 54’ με τον Μπεντινέλι και η ΑΕΛ στο 89’ με τον Ακούνια.
Από δω και πέρα η ΑΕΛ κρατάει την τύχη της παραμονής στα πόδια των ποδοσφαιριστών της...

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-4-2 έχοντας τον Ναγκί κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μπέρτο (δεξιά), Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Ηλιάδη (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Στίφλερ, Κολομπίνο σαν αμυντικά χαφ, τους Πινακά (δεξιά), Ακούνια (αριστερά) και στην επίθεση τους Ντουρμισάι, Μουκάντζο.
Ο Μάκης Χάβος στο πρώτο παιχνίδι του ως τεχνικός του Απόλλωνα Σμύρνης ξεκίνησε με 4-4-1-1 έχοντας τον Βέρχουλστ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μπαξεβανίδη (δεξιά), Λισγάρα, Ντομίνγκες, Χουχούμη (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Φατιόν, Σλίβκα αμυντικά χαφ και τους Τσιλούλη (δεξιά), Μαρκ Φερνάνετεθ (αριστερά) στα άκρα, ενώ στην επίθεση ο Μπεντινέλι ήταν πίσω από τον Ντάουντα.
Οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχαν αναγκάσει σε μαζική άμυνα τους παίκτες της ΑΕΛ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ναγκί. Στο 13’ ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Λισγάρα και αν εξαιρέσουμε ένα σουτ του Ακούνια στο 22’ δεν υπήρχε στο γήπεδο η λαρισινή ομάδα. Με κατοχή 61%-39% ήταν θέμα χρόνου ο Απόλλωνας να πετύχει τέρμα.
Μετά το ημίωρο όλα άλλαξαν... Ο Ντουρμισάι στο 35’ απειλεί για πρώτη φορά σοβαρά την εστία του Απόλλωνα όταν στέκεται τυχερός ο Βέρχουλστ που αποκρεύει με το πόδι. Η ευκαιρία αυτή αναγκάζει τον Απόλλωνα να γίνει προσεκτικός στα μετόπισθεν. Η ΑΕΛ αρχίζει να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και ο Ντουρμισάι πάλι να γίνεται απειλητικός με σουτ στο 44’.
Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλωνας χάνει μια σούπερ ευκαιρία στο 54’ με τον Μπεντινέλι, όταν στο σουτ που έκανε η μπάλα αποκρούστηκε από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ναγκί.
Και στο 67’ χάθηκε η μπάλα... Ακούνια, Μιλοσάβλιεβιτς (είχε μπει αλλαγή λίγο νωρίτερα), Ντουρμισάι, Κολομπίνο άλλαξαν καταπληκτικά την μπάλα, ο Κολομπίνο κάνει παράλληλη σέντρα προς την εστία του Βέρχουλστ και ο Ντουρμισάι βρέθηκε σε θέση βολής και από κοντά κάνει το 0-1.
Από κει και πέρα ο Φέστα με τον Απόλλωνα... Βάζει Νούνιτς, Μπεν-Χατίρα, αλλά χρειάστηκε ο Ναγκί να πει όχι στον Σλίβκα στο 84’ για να φθάσει η ΑΕΛ στη μεγάλη νίκη. Ο Σπαρβ μπαίνει στο παιχνίδι, βοηθάει και αυτός αμυντικά, αλλά και επιθετικά. Ο Ακούνια σημαδεύει το δοκάρι στο 89’ αλλά ο Νούνιτς τα δίχτυα στο 90’+5’. Το τελικό 0-2 είναι γεγονός... Τρίτη εκτός έδρας φετινή νίκη της λαρισινής ομάδας που στο γήπεδό της έχει μόλις μία...

 

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
2’: Εκτέλεση κόρνερ του Φατιόν από τα δεξιά για τον Απόλλωνα και κεφαλιά του Ντομίγκεζ από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα καταλήγει άουτ.
13’: Εκτέλεση φάουλ του Μπεντινέλι, ο Λισγάρας πήρε κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και ο Ναγκί έδιωξε δύσκολα. Η μπάλα φθάνει στον Ντάουντα που από κοντά στέλνει άουτ.
22’: Σουτ του Ακούνια λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Βέρχουλστ.
35’: Ο Πινακάς εκτελεί κόρνερ από δεξιά, ο Ντουρμισάι πιάνει κεφαλιά λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και ο Βέρχουλστ διώχνει με το δεξί του πόδι.
44’: Σουτ του Ντουρμισάι μεσα από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα υπερβολικά άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
54’: Ο Μπεντινέλι σουτάρει λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ναγκί και στη συνέχεια ο Κολ σουτάρει άουτ.
57’: Σουτ του Κολομπίνο, ύστερα από σέντρα του Ακούνια από δεξιά, από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βέρχουλστ.
67’: Οι Ακούνια, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντουρμισάι, Κολομπίνο άλλαξαν πολύ όμορφα την μπάλα και σέντρα από δεξιά του Κολομπίνο προς τον Ντουρμισάι που από το σημείο του πέναλτι σουτάρει και κάνει το 1-0.
84’: Ο Σλίβκα βγαίνει τετ-α-τετ με τον Νάγκι, αλλά αποκρούει ο Ούγγρος τερματοφύλακας της ΑΕΛ.
89’: Σουτ του Ακούνια, μετά από ατομική προσπάθεια, έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα βρίσκει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βέρχουλστ.
90’+5’: Ο Μπεν Χατίρα κάνει σέντρα από αριστερά και βρίσκει τον Μιλοσάβλιεβιτς μέσα στη μεγάλη περιοχή που σουτάρει αλλά ο Βέρχουλστ αποκρούει. Η μπάλα φθάνει ξανά στον Μιλοσάβλιεβιτς που δίνει στον Νούνιτς που σουτάρει σε ανυπεράσπιστη εστία και κάνει το 0-2.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος για την ΑΕΛ ο Κολομπίνο, ένα «μηχανάκι» που τρέχει ασταμάτητα και βοηθάει παντού. Ο Ναγκί έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις και ειδικά αυτή στο σουτ του Σλίβκα στο 84’ ήταν η κορυφαία. Ο Ούγγρος πολλαπλασιάζει την αξία του. Ο Μπέρτος έπαιξε με άνεση και τα έδωσε όλα όπως και ο Ηλιάδης που τον είδαμε και αριστερό μπακ. Αυτό το παιδί έχει μέλλον. Ο Ζίζιτς καλύτερος του Μαξιμένκο και δείχνουν να «δένουν» όσο περνάνε τα παιχνίδια. Ο Στίφλερ τρέχει πολύ και βοήθησε σημαντικά.
Για τον Ακούνια ό,τι και να γράψουμε είναι λίγο. Αν δεν έχει συμβόλαιο για του χρόνου θα τον διεκδικήσουν όλες οι ομάδες της πρώτης τετράδας του πρωταθλήματος. Ο Πινακάς καλός και είδαμε μια καινούργια ποδοσφαιρική αρετή του, να εκτελεί και στημένα. Ο Ντουρμισάι βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και η ΑΕΛ κερδίζει.
Σημαντική η προσφορά του Μουκάντζο, ενώ Μπέν-Χατίρα και Νούνιτς βοήθησαν σημαντικά ως αλλαγές όπως και ο Σπαρβ. Δεν έχει καμία σημασία ότι έπαιξαν λίγο.
Θα σταθούμε στον Μιλοσάβλιεβτς, που βρίσκεται σε ανοδική πορεία και αρχίζει να φθάνει στα περσινά καλά επίπεδά του.
Από τον Απόλλωνα Σμύρνης κορυφαίος ο Σλίβκα που έκανε πολύ καλή δουλειά, ενώ από κει και πέρα άρεσαν ο Μπεντινέλι και ο Ντομίγκες.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) θα μπορούσε να είχε αποβάλει τον Φατιόν με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 66’ όταν χτύπησε τον Ακούνια (δεν έδωσε ούτε φάουλ). Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Φατιόν, Ιωαννίδης, Ακούνια (πολύ αυστηρή), Στίφλερ.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί κ.κ. Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας) και Χρυσούλα Κουρομπίλια (Δυτικής Αττικής).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μάκης Χάβος): Βέρχουλστ, Χουχούμης, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Φατιόν (72’ Λαγός), Σλίβκα, Φερνάντεζ (72’ Μουνιέ), Τσιλούλης (52’ Κολ), Μπεντινέλι, Ντάουντα (53’ Ιωαννίδης).
ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Ναγκί, Ηλιάδης, Στίφλερ (86’ Σπαρβ), Ντουρμισάι (78’ Νούνιτς), Μουκάντζο (58’ Μιλοσάβλιεβιτς), Ζίζιτς, Πινακάς (79’ Μπεν-Χατίρα), Μπέρτος, Μαξιμένκο, Ακούνια, Κολομπίνο.

 

ΦΙΟΡΙΝ ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΪ:
«Σε δύο παιδιά από τη Λάρισα αφιέρωσα το γκολ»

Σε... πελάγη ευτυχίας πλέει ο επιθετικός της ΑΕΛ, Φιορίν Ντουρμισάι, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ χθες στη Ριζούπολη, στην εκτός έδρας αναμέτρηση των play out με τον Απόλλωνα Σμύρνης.
-Για την αφιέρωσή του, τόνισε τα εξής:
«Είναι για δύο μικρά φιλαράκια μου, τα παιδιά ενός καλού μου φίλου στη Λάρισα, τα οποία μου είπαν όταν σκοράρω, να πανηγυρίσω έτσι και το αφιέρωσα σε αυτά τα παιδιά που τα αγαπώ πολύ».
-Για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα:
«Στην αρχή δεν αγχωθήκαμε, αλλά δεν διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι, αν και ο προπονητής μάς είχε δώσει τις σωστές οδηγίες. Έχουμε δώσει έναν λόγο τιμής μεταξύ μας να βγάλουμε τη Λάρισα από αυτήν τη δύσκολη θέση και στο δεύτερο ημίχρονο βγάλαμε τα ψυχικά αποθέματα και καταφέραμε να κερδίσουμε το ματς, αν και στο πρώτο μέρος είχα μια κλασική ευκαιρία. Θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε παιχνίδια που να βγάζουμε κίνητρο, να καλύπτουμε τον συμπαίκτη μας όταν κάνει λάθος. Πρέπει να δείξουμε μαχητικότητα και δύναμη ψυχής στο παιχνίδι».

 

ΤΖΙΑΝΛΟΥΚΑ ΦΕΣΤΑ:
«Είχαμε ομαδικό πνεύμα»

Ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας αλλά και με την εικόνα της που έδειξε, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής των «βυσσινί», Τζιανλούκα Φέστα, ο οποίος και επισήμανε: «Κάναμε καλή αρχή στα πλέι άουτ. Στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν τόσο καλοί, αλλά στο δεύτερο παίξαμε πολύ καλύτερα και είχαμε ομαδικό πνεύμα. Πλέον έχουμε μία εβδομάδα ξεκούραση και μπορούμε να προετοιμάσουμε πολύ καλά το επόμενο παιχνίδι».

 

ΜΑΚΗΣ ΧΑΒΟΣ:
«Στενοχωρημένοι με το αποτέλεσμα»

Απογοητευμένος έδειξε ο νέος τεχνικός του Απόλλωνα Σμύρνης, Μάκης Χάβος, για την εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΛ.
«Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί, θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα γκολ, ενώ στο δεύτερο χάσαμε πολλές μονομαχίες, το παιχνίδι πήγε εκεί που το ήθελε η ΑΕΛ και σκόραρε. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι με το αποτέλεσμα», δήλωσε ο προπονητής των «κυανόλευκων».

 

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ:
Στόχος επτά νίκες...

Σε πελάγη ευτυχίας βρέθηκε μετά τον αγώνα της Ριζούπολης ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας που δήλωσε στην «Ε»: «Εμείς κάνουμε πόλεμο όταν οι άλλοι παίζουν φιλικά. Θα κάνουμε επτά νίκες στα πλέι άουτ. ΑΕΛάρα μέχρι θανάτου».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass