«Σκόνταψε» ο Απόλλων Λάρισας

Η ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΤΟΥ «ΕΚΛΕΨΕ» ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (1-1) - ΕΧΑΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΓΙΑΚΟΣ (10’) - ΤΑ ΓΚΟΛ: ΜΟΡΑΣ (11’), ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ (78’)

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2021 21:20

Αν και καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλων Λάρισας, δεν κατάφερε να πετύχει χθες τη δεύτερη διαδοχική νίκη του, παραχωρώντας στη νεανική Ιεράπετρα, ισοπαλία με σκορ 1-1, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2.


Ο αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο της Φιλιππούπολης και οι «κυανόλευκοι» ενώ αρχικά έχασαν πέναλτι με τον Γιάκο στο 10’, ο Μόρας στο 11’ άνοιξε το σκορ, αλλά η ψυχρολουσία ήρθε στο 78’ από τον Αποστολίδη, που ισοφάρισε σε 1-1 και αυτό ήταν το τελικό αποτέλεσμα.
Μια ισοπαλία που ήταν η έκτη για τον Απόλλωνα και η πέμπτη για τον Ο.Φ. Ιεράπετρας.
Ο Απόλλωνας ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και στο 8’ο Ντα Κάμπο βγήκε τετ-α-τετ, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αθανασόπουλο.
Δύο λεπτά αργότερα στο 10’, ο Βαγγέλης Μόρας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Πριόνα, όμως ο Γιάκος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από τα έντεκα βήματα και πέρασε άουτ, από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Η απογοήτευση ευτυχώς κράτησε για πολύ λίγο, καθώς στο 11’ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν με τον Μόρα, ο οποίος με πλασέ και σε ρόλο σέντερ φορ έκανε το 1-0.
Πάντως ο Ο.Φ. Ιεράπετρας δεν το έβαλε κάτω και αρχικά απείλησε με τον Ντάλα Κόστα να κάνει την προβολή από τη μικρή περιοχή και τον Γλύκο να του λέει «όχι» στο 19’, ενώ στο 20’ο Γκίνη τροφοδότησε τον Κούστα και πάλι ο γκολκίπερ του Απόλλωνα βρέθηκε σε ετοιμότητα.
Από κει και πέρα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε χωρίς να έχουμε κάτι το αξιόλογο και οι δύο ομάδες χαλάρωσαν, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στα αποδυτήρια με προηγούμενο τον Απόλλωνα.
Στην επανάληψη είδαμε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι με τον Απόλλωνα να διαχειρίζεται το υπέρ του σκορ και τον ΟΦΙ να μην καταφέρνει να φανεί ιδιαίτερα απειλητικός μπροστά, παρά τις πολλές αλλαγές του προπονητή του, που ολοκληρώθηκαν και οι πέντε στο 60’.
Χωρίς άγχος ουσιαστικά η νεανική ομάδα της Ιεράπετρας στο 63’ έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία, όταν από δεξιά ο Καψάλης έβγαλε τη σέντρα και ο Κόστα έστειλε την μπάλα άουτ.
Κι ενώ φαινόταν πως ο Απόλλων ήλεγχε το ματς, σε μια φάση που δεν «μύριζε» γκολ, στο 78’ ο Αποστολίδης ξέφυγε από τα δεξιά στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του εμβρόντητου Γλύκου, ισοφαρίζοντας σε 1-1, για την ομάδα της Ιεράπετρας. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι βγήκαν και πάλι μπροστά και απείλησαν στο 83’ με τον Μόρα να παίρνει την κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Γιάκου και τον Αθανασόπουλο να κάνει μία πολύ καλή επέμβαση, διατηρώντας το 1-1.
Ένα φάουλ του Νύκταρη που απομάκρυνε ο Αθανασόπουλος, ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση στο 88’ και οι φιλοξενούμενοι -πολύ καλά διαβασμένοι- πήραν ένα πολύτιμο βαθμό στη μάχη της σωτηρίας, ενώ ο Απόλλωνας που κέρδισε στη Ρόδο τον Διαγόρα και ήθελε τρίποντο για να πλησιάσει στην πρώτη εξάδα, έχασε πολύτιμο έδαφος που καλείται να καλύψει στους δύο αγώνες που ακολουθούν, με Παναχαϊκή (εκτός έδρας) και με Δόξα Δράμας (εντός).


ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Μετά την επιστροφή της από την εγκυμοσύνη η Ελένη Αντωνίου (Αν. Αττικής) σε γενικές γραμμές προσπάθησε να είναι ακριβοδίκαιη και θεωρούμε πως τα κατάφερε. Απλά από την πλευρά του Απόλλωνα διαμαρτυρήθηκαν πως η μπάλα βρήκε χέρι αμυντικού της Ιεράπετρας και έπρεπε να καταλογιστεί η εσχάτη των ποινών -για δεύτερη φορά-, στο φινάλε της χθεσινής αναμέτρησης.
Κίτρινες κάρτες: Χατζής (35’) - (Πριόνας (10’), 90’ Μπέζας (παράγοντας ΟΦΙ)
Κόκκινη: 90’Δοξόπουλος (παράγοντας Απόλλωνα)

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κώστας Φραντζέσκος): Γλύκος, Γκόλιας (88’ Νύκταρης), Καρρίκι, Μόρας, Γιάκος, Σκούπρας, Λίταινας (74’ Μπαστιάνος), Μπάμπης (81’ Ομπράντοβιτς), Χατζής, Ντα Κάμπο (74’ Μπαλογιάννης), Αθανασιάδης (90’ Γκουντρουμπής).
Ο.Φ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (Τίμος Καβακάς): Αθανασόπουλος, Πριόνας (46’ Καψάλης), Χιντζίδης, Μασουέρο, Χατζητερζόγλου, Φουάσης (59’ Ντούνης), Βογιατζής (59’ Τεγούσης), Γκίνη, Μπαράτα (53’ Αποστολίδης), Κούστα, Ντάλα Κόστα (41’ λ.τ Ζήσης).
*Εν τω μεταξύ, ο Αθανασιάδης του Απόλλωνα που ήδη έχει συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες, δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του στον μεθαυριανό αγώνα με την Παναχαϊκή στην Πάτρα (14:45).

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass