Στοίχημα για δέκα γκολ…

Στον Ντουρμισάι μέχρι τέλος πρωταθλήματος - Φεύγει για δύο μέρες στη Γερμανία ο Μπεν Χατίρα - Λύση συμβολαίων για τέσσερις ποδοσφαιριστές; - Ο Ηλιάδης θα εκτίσει την ποινή με τον Ολυμπιακό

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2021 21:09

Η ΑΕΛ πέτυχε προχθές στην Κρήτη τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα της Super League και οι έξι βαθμοί ήταν αρκετοί για να φέρει τα κάτω… πάνω στη μάχη της παραμονής, αφού πλέον εννέα αγώνες πριν το τέλος του πρωταθλήματος (μαζί με τα πλέι άουτ) αύξησε τις ελπίδες παραμονής, συνδυάζοντας τη βαθμολογική συγκομιδή με την αγωνιστική συμπεριφορά.


Προχθές στο Ηράκλειο κέρδισε τον ΟΦΗ με 3-2 παίζοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και ειδικά στο διάστημα 45’-65’ ενώ είδε παίκτες να αναγεννιούνται, όπως ο Ντουρμισάι και ο Ηλιάδης, παράλληλα όμως όλοι πλέον παίζουν με αστείρευτο πάθος σε κάθε αγώνα.
Αν η προχθεσινή νίκη συνδυαστεί με θετικό αποτέλεσμα στον εξ αναβολής αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης στη Λαμία με τη φερώνυμη ομάδα, τότε οι «βυσσινί» θα πολλαπλασιάσουν τις πιθανότητες να παίζουν και του χρόνου στη Super League.
Πρόσωπο του αγώνα χωρίς αμφιβολία ήταν ο Φιορίν Ντουρμισάι που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και τις δύο φορές. Γεννημένος για τα δύσκολα («θυμάμαι σηκωνόμουν το πρωί 6.40, έπαιρνα τραμ, μετρό, πήγαινα σχολείο Αργυρούπολη, κατέβαινα με τα πόδια Σούρμενα, τελείωνα προπόνηση, έτρωγα κάτι, πήγαινα γυμναστήριο στην Αργυρούπολη και γύριζα σπίτι γύρω στις 11. Έπλενα ρούχα, άπλωνα, έτρωγα κάτι και κοιμόμουν. Κάθε μέρα αυτό, κάθε μέρα γυμναστήριο» είχε πει σε μια συνέντευξή του) έκανε υπομονή δύο ...χρόνια και τελικά δικαιώθηκε προχθές, ενώ ο διοικητικός της ΠΑΕ ΑΕΛ Ζήσης Ντελόπουλος που ακολούθησε την ομάδα στην Κρήτη έβαλε στοίχημα ότι θα βάλει δέκα γκολ μέχρι το τέλος και των πλέι άουτ. Μάλιστα χαριτολογώντας του είπε ότι σε κάθε γκολ θα έχει έξτρα πριμ… Ο Ντουρμισάι χαμογέλασε και είπε ότι τον ενδιαφέρει να κερδίζει η ομάδα πάνω απ’ όλα αλλά, αν βάζει αυτός τα γκολ θα είναι ακόμα πιο χαρούμενος…
Η ουσία είναι ότι αυτόν τον Ντουρμισάι χρειάζεται η ομάδα και μπορούν πλέον να χριστούν σκόρερ από την ομάδα αρκετοί παίκτες, ενώ μέχρι πρότινος το «έργο» του γκολ ήταν μόνο του Δημήτρη Πινακά. Τώρα υπολογίζονται οι δύο προαναφερόμενοι και σίγουρα ο Ματίας Ακούνια…

 

ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο ΜΠΕΝ ΧΑΤΙΡΑ
Η ΑΕΛ για το μεθαυριανό παιχνίδι κόντρα στη Λαμία μετράει απώλειες, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα διεκδικήσει τη νίκη. Συγκεκριμένα, ο Νικολιάς (αντικαταστάθηκε στο 25 της προχθεσινής αναμέτρησης από τον Γκράουρ) σίγουρα δεν θα παίξει και η σοβαρότητα του τραυματισμού του θα φανεί σήμερα που θα κάνει μαγνητική τομογραφία, ενώ απών θα είναι και ο Μπεν Χατίρα που θα ταξιδέψει για δύο μέρες στη Γερμανία προκειμένου να εξεταστεί από τον δικό του γιατρό ο τραυματισμός του στην Κρήτη. Υπενθυμίζουμε ότι στο παιχνίδι με τη Λαμία είναι δεδομένη η απουσία λόγω καρτών του Μιλοσάβλιεβιτς.
Η ομάδα χθες προπονήθηκε στο «Βαρδινογιάννειο» προπονητικό κέντρο το πρωί, «πέταξε» το απόγευμα με πτήση στις 17.30 για την Αθήνα και οδικώς γύρισε το βράδυ στη Λάρισα.

 

ΛΥΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ
Σχετικά με τις λύσεις συμβολαίων παικτών, χθες από την ΠΑΕ ΑΕΛ διέρρευσε ότι ξεκίνησαν διαδικασίες για τους Μιχαήλ, Σπαρβ, Τσόσιτς και Καρανίκα, όμως σίγουρα τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν, αφού για παράδειγμα ο Τσόσιτς ήταν να φύγει πριν μερικές μέρες και βρέθηκε στην αποστολή του αγώνα με τον ΟΦΗ, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Μούζεκ πριν το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

 

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Τρεις παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ προχθές στο γήπεδο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης». Κίτρινη κάρτα είδε ο Θεοχάρης Ηλιάδης, που έφτασε τις τέσσερις και θα εκτίσει την ποινή του στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, για την 26η αγωνιστική της Super League 1 όπως και ο Νίκολα Ζίζιτς. Ακόμη κίτρινη κάρτα είδαν οι Μαξίμ Μαξιμένκο και Φιορίν Ντουρμισάι. Θυμίζουμε ότι ο Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς, που έχει συμπληρώσει επτά κίτρινες κάρτες θα εκτίσει την ποινή των δύο αγωνιστικών, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία, για την εξ αναβολής 21η αγωνιστική της Super League 1 και στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, για την 26η αγωνιστική της Super League 1. Τέλος στο όριο συνεχίζει να είναι ο Τιμ Σπαρβ με έξι κίτρινες κάρτες.
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ στην Superleague 1 την σεζόν 2020-2021.
Φιορίν Ντουρμισάι 8, Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς 7 (θα εκτίσει με τη Λαμία και τον Ολυμπιακό), Τιμ Σπαρβ 6, Νίκολα Τρούγιτς 5, Νίκολα Ζίζιτς 5 (θα εκτίσει με τον Ολυμπιακό), Αλέξης Μιχαήλ 4 , Θεοχάρης Ηλιάδης 4 (θα εκτίσει με τον Ολυμπιακό), Μανώλης Μπέρτος, Δημήτρης Πινακάς, Αντριάν Κολομπίνο, Νίκολα Γιακιμόφσκι, Ματίας Ακούνια 2, Γιώργος Μαϊδανός, Αλέξανδρος Νικολιάς, Ματέο Μούζεκ, Σπύρος Γλυνός, Ούρος Τσόσιτς, Αντριάν Χουσίνο, Ενίς Μπεν Χατίρα, Ντίνου Γκράουρ, Μάνουελ Στίφλερ, Γκέργκελι Ναγκί, Μαξίμ Μαξιμένκο 1.

 

Προσφυγές προπονητών κατά ΑΕΛ και Απόλλωνα Λάρισας!

Στην επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών έχουν εισαχθεί να συζητηθούν υποθέσεις προσφυγών για την ΑΕΛ και τον Απόλλωνα Λάρισας. Κατά της ΠΑΕ ΑΕΛ προσφυγή έκαναν οι προπονητές Ρίζος-Μιχάλης Γρηγορίου, Γιάννης Γεωργιάδης και οι ποδοσφαιριστές Τρούγιτς, Μπράλιτς και Κρίστινσον, ενώ προσφυγή κατά του Απόλλωνα Λάρισας κατέθεσε ο πρώην τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας Αριάν Μπελά και ο παίκτης Άγγελος Καρατάσιος.

 

Ιδια μέρα νίκη με 4-1

Προχθές η ΑΕΛ αντιμετώπισε εκτός έδρας στο γήπεδο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης», τον ΟΦΗ για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 1 και κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 3-2. Πριν από 38 ακριβώς χρόνια την ίδια ημερομηνία (06/03/1983) είχαν ξαναπαίξει οι δύο ομάδες, με την ΑΕΛ να νικάει τον ΟΦΗ στο ίδιο γήπεδο με 4-1 για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής. Οι «βυσσινί» είχαν επικρατήσει με τα γκολ των Γκαλίτσιου 33’, Ζιώγα 50’, 86’ , Βαλαώρα 77’, ενώ ο ΟΦΗ είχε μειώσει με εκτέλεση πέναλτι στο 61ο λεπτό με τον Κίρισιτς.
Η ενδεκάδα που είχε παρατάξει ο τεχνικός της ΑΕΛ Γιάτσεκ Γκμοχ ήταν: Πλίτσης, Παραφέστας, Πατσιαβούρας, Γκαλίτσιος, Μητσιμπόνας, Βουτυρίτσας, Χάσεμπουργκ (46’ Ανδρεούδης), Δράμαλης, Ζιώγας, Κμίετσικ, Βαλαώρας.

 

ΦΙΟΡΙΝ ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΪ:
Για τους πληγέντες

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ στον προχθεσινό αγώνα Φιορίν Ντουρμισάι αφιέρωσε τη νίκη στους πληγέντες από τους πρόσφατους σεισμούς που εγιναν στην Ελασσόνα με πολλές ζημιές στα χωριά του νομού Λάρισας.

 

ΝΙΚΟΛΑ ΖΙΖΙΤΣ:
Δείξαμε ότι μπορούμε…

Ο Νίκολα Ζίζιτς μετά το τέλος της εκτός έδρας αναμέτρησης της ΑΕΛ στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ δήλωσε: «Κάναμε καλή δουλειά, ήρθαμε εδώ για να δείξουμε ότι είμαστε καλή ομάδα. Κάθε ομάδα που είναι στις τελευταίες θέσεις έχει μεγάλη πίεση, όμως δείξαμε αυτοπεποίθηση και ότι μπορούμε. Το παιχνίδι ήταν σαν τελικός και αν χάναμε δεν ξέρω μετά τι θα γινόταν. Αυτή η νίκη είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που μένουν στη Λάρισα και πέρασαν δύσκολα αυτές τις μέρες με τον σεισμό».

 

ΜΑΤΙΑΣ ΑΚΟΥΝΙΑ ΣΤΗΝ «Ε»:
Θα σώσουμε την κατηγορία

Ο Ουρουγουανός Ματίας Ακούνια που πέτυχε το τρίτο γκολ με τη φανέλα της ΑΕΛ στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ μιλώντας στην «Ε» είπε: «Θα σώσουμε την κατηγορία. Θα συνεχίσουμε ταπεινοί και εργαζόμενοι μέχρι το τέλος».

 

ΔΗΜ. ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ:
Να δείξουμε τον ανθρωπισμό μας…

Η Καϊσερισπόρ πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής στο τουρκικό πρωτάθλημα χθες και κέρδισε τη Χατιασπόρ με 3-1 εκτός έδρας που βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας έχοντας βασικό σε όλο τον αγώνα τον Λαρισαίο πρώην παίκτη της ΑΕΛ Δημήτρη Κολοβέτσιο.
Η ομάδα του Λαρισαίου παίκτη βρίσκεται στη 14η θέση επί συνόλου είκοσι μίας ομάδων και μετά το τέλος του αγώνα σε επικοινωνία που είχαμε μας είπε: «Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τους συμπατριώτες μου που έχουν πληγεί από τον σεισμό και τώρα είναι οι στιγμές που πρέπει να δείξουμε τον ανθρωπισμό μας και να τους σταθούμε με όποιον τρόπο μπορούμε...».

 

Συνάντηση με Δόξα Δράμας…

Με την αποστολή της Δόξας Δράμας (αγωνιζόταν με τον Εργοτέλη για τη Super League 2)   συναντήθηκε η αποστολή της ΑΕΛ και βρέθηκαν δύο Καμερούνιοι, ο Μουκάτζο της ΑΕΛ και ο ΜακΝτόναλντ Νιμπά της Δόξας Δραμας όπου έβγαλαν και αναμνηστική φωτογραφία στην οποία είναι και ο Ένις Μπεν Χατίρα.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass