Ματσάρα, μπαλάρα

*ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΦΗ ΜΕ 3-2 *ΔΥΟ ΓΚΟΛ Ο ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΪ, ΕΝΑ Ο ΑΚΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ Ο ΧΑΤΙΡΑ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2021 21:00

Ματσάρα χθες στο γήπεδο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης» για την 25η αγωνιστική της Super League, όπου η ΑΕΛ έπαιξε σπουδαία μπάλα και κέρδισε πανάξια τον ΟΦΗ με 3-2 μπαίνοντας για τα καλά στο «κόλπο» της παραμονής με δεύτερη συνεχόμενη νίκη και δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι χωρίς να χάσει.

Μετά την επιτυχία αυτή και εάν η ΑΕΛ δεν χάσει την Τετάρτη στον εξ αναβολής αγώνα στη Λαμία με τη φερώνυμη ομάδα, θα αυξήσει τις πιθανότητες παραμονής της, ενώ η ομάδα της Κρήτης, που πανηγύρισε νίκη στις 7 Ιανουαρίου κόντρα στη Λαμία (2-0) στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, βρέθηκε σε περιπέτειες παραμονής. Ο ΟΦΗ γνώρισε την ένατη συνεχόμενη ήττα καθώς είχαν προηγηθεί αυτές από τους: ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Αστέρα Τρίπολης, ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Βόλο, ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλωνα Σμύρνης.
Πρόσωπο του αγώνα ο Φιορίν Ντουρμισάι που είχε να σκοράρει από τις 31 Ιανουαρίου 2019 (τότε πέτυχε το νικητήριο τέρμα του Πανιωνίου στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης) ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα (29’ πέν., 83’), ενώ το άλλο το σημείωσε ο Ακούνια στο 63’. Για τον ΟΦΗ που προηγήθηκε με 1-0 τα τέρματα πέτυχαν οι: Στάικος (4’) και Ντε Γκουζμάν (74’), ενώ για τη λαρισινή ομάδα ο Χατίρα είχε δοκάρι στο 54’.
Στα αξιοσημείωτα ότι το πέναλτι του ΟΦΗ εκτελέστηκε δύο φορές από τον Ντε Γκούζμαν, την πρώτη απέκρουσε ο Ναγκί, όμως δεν είχε τα πόδια του στη γραμμή της εστίας.
Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξε στην εξέλιξη του παιχνιδιού στα τελευταία λεπτά, η αποβολή του Σολίς στο 78’, όταν κλώτσησε εκτός φάσης τον Γιακιμόφσκι μπροστά στον δεύτερο βοηθό Χατζηνάκο. Ο Σολίς ήταν από τη στιγμή που μπήκε αλλαγή στο 68’ αφού κέρδισε το πέναλτι που ισοφάρισε ο ΟΦΗ, ενώ είχε λίγο μετά και ένα καλό σουτ.
Τέλος, το VAR φέρθηκε φιλικά στην ΑΕΛ αφού ακύρωσε απευθείας κόκκινη στον Ντουρμισάι (ειδοποιήθηκε και είδε τη φάση στο 66’), ενώ «μέτρησε» το γκολ που έδωσε τη νίκη στη λαρισινή ομάδα.
Με τέτοιον απολογισμό δικαιολογημένα είναι ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια που έγιναν στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 1, ενώ η λαρισινή ομάδα με τέτοιες εμφανίσεις μπορεί βάσιμα να ελπίζει σε παραμονή, έχοντας μπροστά της εννέα παιχνίδια.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-4-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ναγκί, στην άμυνα είχε τους Μπέρτο (δεξιά), Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμφόσκι (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Κολομπίνο, Μπεν Χατίρα με τους Νικολιά (δεξιά), Πινακά (αριστερά) και ο Ακούνια δίπλα στον προωθημένο Ντουρμισάι.
Ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ Γιώργος Σίμος ξεκίνησε με 4-3-3 έχοντας τον Σωτηρίου κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Ουές (δεξιά), Διαμάντη, Γιαννούλη, Κοροβέση (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Στάικο, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν και πιο μπροστά τους Στάρτζεον (αριστερά), Γρίβα, Σαρδινέρο (δεξιά).
Στην πρώτη επίθεση ο ΟΦΗ κάνει το 1-0 όταν σε σουτ του Στάικου μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρίσκει τον Σαρδινέρο, αλλάζει πορεία και καταλήγει στα δίχτυα του Ναγκί.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, ενώ η ΑΕΛ απείλησε για πρώτη φορά με ένα άστοχο σουτ του Πινακά στο 8’.
Στο πρώτο τέταρτο η κρητική ομάδα έδειχνε πιο καλή, αλλά στη συνέχεια η ΑΕΛ ισοφάρισε στο 29’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ντουρμισάι. Λίγο πριν είχε χάσει στο 25’ τον Αλέξανδρο Νικολιά που τραυματίστηκε και τη θέση του σαν δεξί χαφ πήρε ο Γκράουρ.
Εκεί ουσιαστικά τελείωσε το πρώτο μέρος.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Ηλιάδης πήρε τη θέση του τραυματία Μπέρτου και αγωνίστηκε κάτι μεταξύ σέντερ μπακ και δεξιού μπακ, ενώ σημαντική δράση στη δεξιά πλευρά ανέλαβε ο Γκράουρ.
Ο Χατίρα από σέντρα του σημάδεψε το δοκάρι. Ωστόσο, ό,τι δεν κατάφερε ο Γερμανοτυνήσιος, το πέτυχε ο Ακούνια στο 63’.
Από κει και πέρα πρωταγωνιστής γίνεται το …VAR, καθώς άλλαξε την απόφαση του διαιτητή Κουτσιαύτη στη μονομαχία με τον Γιαννούλη στο 66’ και η αρχική κόκκινη κάρτα έγινε κίτρινη.
Μπαίνει στο παιχνίδι ο Σολίς για τους γηπεδούχους και γίνεται Σολις(τ) αφού στο 72’ κερδίζει πέναλτι από τον Ακούνια (το εκτελεί δύο φορές στο 74’ και ισοφαρίζει σε 2-2 ο Ντε Γκουζμάν), ενώ στο 75’ ο Ναγκί αποκρούει εντυπωσιακά σουτ του παίκτη του ΟΦΗ.
Όμως στο 78’ χτυπάει με τον αγκώνα του τον Γιακιμόφσκι, αποβάλλεται και αλλάζουν όλα…
Στο 83’ ο Ντουρμισάι κάνει το 2-3 και από κει και πέρα οι «βυσσινί» με παίκτη παραπάνω έκαναν διαχείριση του χρόνου με άψογο τρόπο και πανηγύρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα και τη δεύτερη εκτός έδρας. Τώρα πλέον μπορούν να κάνουν όχι μόνο ανατροπή στο Ηράκλειο, αλλά και στην προσπάθεια παραμονής στην κατηγορία.

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
2’: Ο Στάρτζεον τροφοδοτεί τον Ντε Γκουζμάν που από δεξιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή μεταβιβάζει στον Στάικο που σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κοντράρει στον Σαρδινέρο, αλλάζει πορεία και καταλήγει στα δίχτυα του Ναγκί.
7’: Σέντρα από αριστερά του Στάρτζεον και κεφαλιά του Ντε Γκουζμάν από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα καταλήγει άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ναγκί.
8’: Σουτ του Πινακά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στέλνει την μπάλα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σωτηρίου.
10’: Ο Ντε Γκουζμάν σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλοκάρει ο Ναγκί.
16’: Μακρινό σουτ του Στάικου η μπάλα καταλήγει λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
27’: Εκτέλεση φάουλ του Χατίρα και ο Σωτηρίου βγαίνοντας να μπλοκάρει την μπάλα πέφτει πάνω στον Ντουρμισάι. Ο διαιτητής Κουτσιαύτης καταλογίζει πέναλτι.
29’: Αφού υπήρξε επιβεβαίωση από το VAR o Ντουρμισάι εκτελεί το πέναλτι και ισοφαρίζει σε 1-1.
46’: Σουτ του Ακούνια από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλοκάρει ο Σωτηρίου.
48’: Μακρινό σουτ του Κοροβέση, η μπάλα καταλήγει άουτ.
54’: Σέντρα από δεξιά του Γκράουρ, η μπάλα φτάνει στον Χατίρα που από ύψος του σημείου του πέναλτι σουτάρει, αλλά η μπάλα βρίσκει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σωτηρίου.
56’: Επικίνδυνη σέντρα του Γιακιμόφσκι ,,αλλά κανένας παίκτης της ΑΕΛ δεν μπορεί να βρει την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή που καταλήγει πλάγιο άουτ.
63’: Οι παίκτες της ΑΕΛ κερδίζουν τις εναέριες μονομαχίες και η μπάλα φτάνει στον Ακούνια που μέσα από τη μεγάλη περιοχή με εκπληκτικό σουτ κάνει το 1-2.
72’: Ο Ακούνια ανατρέπει τον Σολίς και ο διαιτητής καταλογίζει ορθά πέναλτι.
74’: Την εσχάτη των ποινών εκτελεί ο Ντε Γκουζμάν και αποκρούει ο Ναγκί. Ο διαιτητής διατάζει επανάληψη επειδή ισοφαρίζει σε 2-2.
75’: Σουτ του Σoλίς μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει εντυπωσιακά ο Ναγκί σε κόρνερ.
83’: Σέντρα από αριστερά του Γιακιμόφσκι και ο Ντουρμισάι από κοντά κάνει το 2-3.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Ντουρμισάι που σκόραρε μετά από δύο χρόνια και δύο φορές… Έκανε σπουδαίο παιχνίδι αλλά βοήθησε σε αυτό και ο Πινακάς που τραβούσε πάνω του αρκετούς παίκτες. Πολύ καλός ο Χατίρα για μία ακόμα φορά, όπως και ο Κολομπίνο που η ΑΕΛ είχε χρόνια να δει τέτοιο αμυντικό χαφ. Ο Ναγκί έκανε μεγάλη απόκρουση στο 75’ σε σουτ του Σολίς, ενώ Μπέρτος και Γιακιμόφσκι πήγαν καλά. Ο Ζίζιτς με τον Μαξιμένκο πρέπει να «δέσουν» μεταξύ τους και με τα παιχνίδια θα γίνουν καλύτεροι. Ο Γκράουρ πολύ καλός, ενώ ο Νικολιάς μπήκε δυνατά, αλλά ήταν άτυχος… Ο Ακούνια το καλοκαίρι θα είναι περιζήτητος…
Ο Ηλιάδης έκανε σοβαρό παιχνίδι και ψύχραιμο, ενώ μας άρεσε ο Μιλοσάβλιεβιτς μετά από καιρό. Ο Νούνιτς υπολογίζεται και είναι θετικό…
Από τον ΟΦΗ ωραίος και μοιραίος ο ...Σολίς. Όταν μπήκε αλλά και όταν βγήκε άλλαξε τη ροή του αγώνα παρότι χρησιμοποιήθηκε για δέκα λεπτά. Επίσης πολύ καλή απόδοση είχαν ο Ντε Γκουζμάν και ο Στάικος.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Κουτσιαύτης (Άρτας) εκτέθηκε μόνο στη φάση του Ντουρμισάι, ενώ απέβαλε από τους δύο πάγκους τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Αλέξη Κούγια, και τον γενικό αρχηγό του ΟΦΗ, Γρηγόρη Τσινό. Επηρεάστηκε σε κάποιες αποφάσεις από τη διακύμανση του αποτελέσματος και τη ροή του αγώνα.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Ντε Γκουζμάν, Μεγιάδο, Μαξιμένκο, Ντουρμισάι, Ηλιάδης και κόκκινη ο Σολίς (78’).
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών), Γεώργιος Χατζηνάκος (Δράμας).
ΟΦΗ: Σωτηρίου, Ουές, Κοροβέσης (81’ Λυμπεράκης), Γιαννούλης, Διαμαντής, Στάικος, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν, Σαρδινέρο (81’ Καστάνιος), Στάρτζεον (81’ Μαρινάκης), Γρίβας (68’ Σολίς).
ΑΕΛ: Ναγκί, Μπέρτος (46’ Ηλιάδης), Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμφόσκι, Κολομπίνο, Μπεν Χατίρα (77’ Μιλοσάβλιεβιτς), Πινακάς, Ακούνια, Νικολιάς (26’ Γκράουρ), Ντουρμισάι (88’ Νούνιτς).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 25ης αγωνιστικής της Super League:
*ΟΦΗ - ΑΕΛ    2-3
(2’ Στάικος, 74’ πέν. Ντε Γκουζμάν - 29’ πέν., 84’ Ντουρμισάι, 63’ Ακούνια)
*Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης    1-1
(19’ Μανούσος - 76’ Αλί Μπάμπα)
*ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός    1-0
(19’ Μιλιντσεάνου)
ΣΗΜΕΡΑ
Ολυμπιακός - Λαμία    (15:00)
Παναιτωλικός - ΝΠΣ Βόλος    (17:15)
ΠΑΟΚ - Άρης    (19:30)
ΑΥΡΙΟ
ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης    (19:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 24 αγώνες)
1. Ολυμπιακός    61
2. Άρης    47
3. ΠΑΟΚ    46
4. ΑΕΚ    45
5. Αστέρας Τρίπολης    42 -25 αγ.
6. Παναθηναϊκός    42 -25 αγ.
7. ΝΠΣ Βόλος    30
8. ΠΑΣ Γιάννινα    28 -25 αγ.
9. Ατρόμητος    27 -25 αγ.
10. Απόλλων Σμύρνης    25
11. ΟΦΗ    19 -25 αγ.
12. Λαμία    19 -23 αγ.
13. Παναιτωλικός    17
14. ΑΕΛ    16

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ: Είπα για 10η θέση…
Μετά το τέλος του αγώνα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, έλεγε στο φιλικό του περιβάλλον ότι είναι ο μόνος που μιλούσε για 10η θέση και ότι άλλοι θα συζητούν για αναδιάρθρωση.

ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΛΑΜΙΑ
Εκτός ο Νικολιάς αγωνία για άλλους τρεις
Τέσσερις τραυματίες έχει η ΑΕΛ μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ και συγκεκριμένα τους: Νικολιά, Μπέρτο, Χατίρα, Γκράουρ. Πιο σοβαρός είναι αυτός του Νικολιά, που υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο και χάνει τον αγώνα της Τετάρτης εκτός έδρας με τη Λαμία. Μπέρτος (θλάση στον δικέφαλο), Χατίρα (διάταση στους κοιλιακούς) είναι αμφίβολο αν θα παίξουν, ενώ ο Γκράουρ που έκανε ράμμα στο φρύδι μάλλον δεν θα έχει πρόβλημα.

Με το μυαλό στους σεισμοπαθείς…
Για τη χθεσινή νίκη η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Οι ποδοσφαιριστές μας, οι προπονητές μας, και όλοι οι αγνοί οπαδοί μας, είμαστε όλοι μία γροθιά. Είμαστε όλοι ευτυχισμένοι, για αυτήν τη μεγάλη νίκη απέναντι σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, τον ιστορικό ΟΦΗ. Χαιρόμαστε τη νίκη, αλλά το μυαλό όλων μας είναι στο Δαμάσι, στο Μεσοχώρι, στην Ελασσόνα, στο Δομένικο και σε όλα τα χωριά μας και στους ανθρώπους μας που βασανίζονται. Να μας συγχωρήσουν όλοι οι αγνοί οπαδοί μας, αλλά αυτήν τη νίκη την αφιερώνουμε σε όλες αυτές τις οικογένειες που τρία εικοσιτετράωρα τώρα κοιμούνται στην ύπαιθρο και κυρίως στα παιδιά τους».

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass