Κομπλέ η Λάρισα ΚΑΕ

*ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ (17:00)

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2021 21:05

Αποφασισμένη να επιστρέψει στις νίκες και να ελπίζει σε μια καλύτερη συνέχεια, η Λάρισα ΚΑΕ αγωνίζεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη (17:00 / ΕΡΤ SPORTS 3 ERT FLIX) στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής για την Basket League. Η λαρισινή ομάδα

αντιμετώπισε δύσκολες συνθήκες λόγω των συνεχόμενων σεισμικών δονήσεων στην πόλη μας, ωστόσο δεν παρέκκλινε ούτε στιγμή από το πρόγραμμα που επέλεξε ο τεχνικός Νίκος Παπανικολόπουλος με τους συνεργάτες του. Οι σημαντικές «μονάδες» των «κυανόλευκων» φανέρωσαν διάθεση στο παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου της Νεάπολης, καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Έτσι, έμειναν μακριά από τον επηρεασμό λόγω του Εγκέλαδου, ο οποίος «ταρακούνησε» τη θεσσαλική πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές. Ο κόουτς δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, με όλους να πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη, για να αγωνιστούν απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει τον ίδιο στόχο, την παραμονή στα «σαλόνια» της ελληνικής καλαθοσφαίρισης. Όλοι στην ομάδα είναι αποφασισμένοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μέσα σε μία ιστορική έδρας, όπως είναι το «Nick Gallis Hall».

Οι δύο ομάδες προέρχονται από δύο διαδοχικές ήττες με τελευταία εκείνη από τον Παναθηναϊκό για τους Θεσσαλονικείς και από τον ΠΑΟΚ για τους Θεσσαλούς. Ο Άρης μετρά τρεις νίκες σε επτά εντός έδρας ματς και η Λάρισα μία νίκη σε επτά παιχνίδια μακριά από το γήπεδό της. Ο Άρης βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 18 βαθμούς σε 14 παιχνίδια, ενώ η Λάρισα έχει έναν βαθμό, αλλά και έναν αγώνα περισσότερο.
Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Με το διπλό του πρώτου γύρου (84-88), ο Άρης έχει πλέον δύο νίκες σε τρία παιχνίδια κόντρα στη Λάρισα.
Στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης για το περσινό πρωτάθλημα, οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν στη νίκη με 90-72, με τον Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς να κάνει πολύ καλό παιχνίδι με 22 πόντους και 10/14 δίποντα, ενώ 14 πόντους είχε ο Τζέιλεν Μόρις. Για τους Θεσσαλούς ο Άντονι Χίκι είχε 16 πόντους και ο Τζαχάιβα Φλόιντ 10 πόντους, 10 ριμπάουντ και επτά τάπες.
Οι αριθμοί της Λάρισα ΚΑΕ πριν την αναμέτρηση στο «Nick Gallis Hall»:
* Κόντρα στην ομάδα της οποίας τη φανέλα φόρεσε για οχτώ σεζόν και με την οποία είναι τρίτος σε συμμετοχές πρωταθλήματος, στα χρόνια της Basket League, ο Σπύρος Μούρτος θα κάνει την 250ή εμφάνισή του στην κατηγορία στην οποία πρωτοεμφανίστηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2008 (Παναθηναϊκός-Άρης 84-59).
* Η Λάρισα συνεχίζει να είναι η κορυφαία ομάδα του φετινού πρωταθλήματος τόσο σε εύστοχα τρίποντα με 11,2 ανά αγώνα, όσο και σε ποσοστό ευστοχίας με 40,9%.
* Η Θεσσαλική ομάδα είναι χαμηλά στα επίπεδα δημιουργίας με τον δεύτερο χειρότερο μέσο όρο ασίστ (13,8), που είναι οριακά καλύτερος του αντιπάλου του, αφού ο Άρης είναι τελευταίος στη σχετική λίστα με 13,79.
«ΜΑΧΕΣ» ΤΕΤΡΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΤΕΡΜΠΙ ΟΥΡΑΓΩΝ
Με το παιχνίδι στο «Ανδρέας Παπανδρέου», Περιστέρι-Ηρακλής, θα ανοίξει σήμερα (15:45) η αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Basket League. Το Περιστέρι προερχόμενο από νίκη με ανατροπή από το -18 επί του Μεσολογγίου στο ντεμπούτο του Σωτήρη Μανωλόπουλου στην τεχνική ηγεσία περιμένει τον Ηρακλή που ηττήθηκε την περασμένη Κυριακή (28/2) στο Ιβανώφειο από τον Ιωνικό.
*Επιστρέφει στην αγωνιστική δράση της Basket League η ΑΕΚ, μετά την αναβολή της αναμέτρησής της για τη 15η αγωνιστική με τον Προμηθέα, υποδεχόμενη το Μεσολόγγι (17:00).
Η «Ένωση» μετρά τρεις διαδοχικές και συνολικά έξι νίκες στα επτά εντός έδρας παιχνίδια της, ενώ το Μεσολόγγι που προέρχεται από ήττα από το Περιστέρι, έχει ηττηθεί στα έξι τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του.
*Σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την αναμέτρησή τους για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, ΠΑΟΚ και Προμηθέας θα αναμετρηθούν και πάλι σήμερα Σάββατο (17:00) στο PAOK Sports Arena. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προέρχεται από νίκη μέσα στη Λάρισα, ενώ ο Προμηθέας επιστρέφει σε ματς πρωταθλήματος μετά από έναν μήνα, καθώς το τελευταίο του ήταν στις 6 Φεβρουαρίου κόντρα στη Λάρισα.
*Αύριο Κυριακή (15:30), ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στη Ρόδο τον Κολοσσό, στο ντεμπούτο του Μάριο Χεζόνια, στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μετά τις δύο ήττες στη Euroleague, από Μπαρτσελόνα εντός έδρας και από Μπάγερν στο Μόναχο, οι «πράσινοι» αναζητούν τη 12η νίκη τους σε 14 αγώνες στην Βasket League. Ο αγώνας του Κολοσσού με το Λαύριο, για την 15η αγωνιστική, είχε αναβληθεί και οι Ροδίτες επιστρέφουν στη δράση κόντρα στον Παναθηναϊκό.
*To «διπλό» θα διεκδικήσει στη Νίκαια το Λαύριο, αύριο Κυριακή (20:00) απέναντι στον Ιωνικό, με στόχο να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (16η αγωνιστική)
ΣΗΜΕΡΑ
15:45, Περιστέρι-Ηρακλής, Τσαρούχα-Ανδρικόπουλος-Λόρτος (Ορφανός Γ.)
17:00, ΑΕΚ–Μεσολόγγι, Σταματόπουλος-Ταρενίδης Στ.-Καλογερόπουλος Φ. (Ελευθεριάδης)
17:00, ΠΑΟΚ-Προμηθέας Π., Παπαπέτρου Π.-Πουρσανίδης Γ.-Μαγκλογιάννης (Δροσόπουλος)
17:00, Άρης-Λάρισα, Μάνος-Σώμος-Κάρδαρης (Γκούμας)
ΑΥΡΙΟ
15:30, Κολοσσός Ρ.-Παναθηναϊκός, Καρακατσούνης-Παναγιώτου-Αναστόπουλος Α. (Βιτζηλαίος)
20:00, Ιωνικός Ν.-Λαύριο, Συμεωνίδης-Καλδίρης-Παντελίδης (Τεφτίκης)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Παναθηναϊκός 24 β. 13 αγ.
Λαύριο 24 14
ΑΕΚ 24 14
Περιστέρι 24 15
Προμηθέας Π. 22 13
ΠΑΟΚ 21 14
Ιωνικός 21 15
Κολοσσός 20 14
Μεσολόγγι 19 15
Λάρισα 19 15
Ηρακλής 19 14
Άρης 18 14

Του Χρήστου Αρχοντούλη 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass