Πήρε βαθμό ο Απόλλων Λάρισας

ΕΦΕΡΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΤΗ ΦΕΡΩΝΥΜΗ ΟΜΑΔΑ

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2021 21:00

Ο Απόλλων Λάρισας πήρε χθες βαθμό στην Ξάνθη κόντρα στη φερώνυμη ομάδα (0-0), δείχνοντας μια βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με το ξεκίνημα αλλά σίγουρα οι ελπίδες για να παίξει στα πλέι οφ έχουν μειωθεί, καθώς είμαστε στην αρχή του δευτέρου γύρου σε ένα πρωτάθλημα «εξπρές» 22 αγωνιστικών.

Η λαρισινή ομάδα ξεκίνησε το πρωτάθλημα με πολλά όνειρα, αλλά δυστυχώς προς το παρόν έχουν μείνει ...όνειρα.
Ένα 0-0 που ήταν η δεύτερη ισοπαλία μεταξύ των δύο ομάδων, αφού στον πρώτο αγώνα οι δύο ομάδες ήταν πάλι ισόπαλες με 1-1.
Στην αναμέτρηση του Xanthi FC Arena, οι γηπεδούχοι είχαν κατοχή μπάλας, αλλά δε δημιούργησαν ευκαιρίες απέναντι στον Απόλλωνα που έπαιξε αμυντικά για να πάρει τον βαθμό και αν μπορούσε σε κάποια αντεπίθεση να πετύχει τέρμα. Πέτυχε ένα στο 81’ με τον Γκουντρουμπή, αλλά ο βοηθός Αναστασιάδη, υπέδειξε οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.
Με δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι στην Πάτρα, παρέταξε την ομάδα της Ξάνθης ο Μπάμπης Τεννές στο ντεμπούτο του στον Ξανθιώτικο πάγκο. Ίτσο, Κέβιν, Βέρκερ, Πέτροβιτς, Μπριλάντε, Τάτος, Σιατραβάνης, Βόλτερς και Καπνίδης παρέμειναν στην 11άδα και μαζί με τους Τζούρμαν και Έμπερτ ήταν οι βασικές επιλογές.
Από τη δική του πλευρά ο Κώστας Φραντζέσκος δεν είχε στη διάθεσή του τον Παναγιώτη Μπάλλα που ήταν τιμωρημένος λόγω κόκκινης, ενώ ξεκίνησε με τον Αστρά κάτω από τα δοκάρια και τους Γκόλια - Μόρα, Σκούπρα, Μπαλογιάννη στην άμυνα, τους Λίταινα, Μπάμπη, Καρρίκι, Σέχου και Κάμπο στον άξονα και τον Αθανασιάδη στην κορυφή.
Η Ξάνθη μπήκε δυναμικά στην αρχή και μόλις στο 6, δημιούργησε την πρώτη επικίνδυνη στιγμή μπροστά στην εστία του Αστρά, αλλά το σουτ του Καπνίδη από πλάγια θέση κατέληξε άουτ.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία ωστόσο του ημιχρόνου άνηκε στον Απόλλωνα, καθώς στο 8’ από το πρώτο κόρνερ που κέρδισε ο Σέχου πήρε την κεφαλιά, η οποία ωστόσο κατέληξε ελάχιστα άουτ.
Από κει και πέρα οι παίκτες του Απόλλωνα κρατούσαν σχετικά εύκολα μακριά από την περιοχή τούς γηπεδούχους. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η επόμενη καλή στιγμή ήρθε από πλευράς Ξάνθης λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου όταν στο 45’ ο Βόλτερς εξαπέλυσε ωραίο σουτ από τα αριστερά, αναγκάζοντας τον Αστρά σε εντυπωσιακή απομάκρυνση. Στην επανάληψη ο Μπάμπης Τεννέ έβαλε τους Μικελτάτζε και Ντίνα και δεξί μπακ τον Μπριλάντε.
Στο 52’ μια κεφαλιά του Καπνίδη έφυγε άουτ, αλλά η καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας του Κώστα Φραντζέσκου κρατούσε μακριά από την εστία του Αστρά τους παίκτες της Ξάνθης.
Στο 73’ παράλληλη σέντρα από δεξιά του Μπριλάντε, ο Καπνίδης δεν πρόλαβε την μπάλα προ κενής εστίας, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, στο 78’, ο Καπνίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ ύστερα από πανέξυπνη κάθετη του Τάτου που τον έβγαλε ολομόναχο απέναντι από τον Άστρα, αλλά το δυνατό σουτ κατέληξε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Απόλλωνα Λάρισας.
Στο 81’ ο Απόλλωνας βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Γκουντρουμπή, αλλά ο βοηθός Αναστασιάδης υπέδειξε οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Χωρίς παράπονα από τις δύο πλευρές σχετικά με τις αποφάσεις του ολοκλήρωσε τον αγώνα ο διαιτητής Πουλικίδης (Δράμας) δείχνοντας ισάριθμες κάρτες στις δύο ομάδες (44’ Τάτος, 90’+3’ Θυμιάνης - 44’ Aθανασιάδης, 82’ Λίταινας). Βοηθοί ήταν οι Koυβαλάκης (Δράμας) και Αναστασιάδης (Σερρών), ενώ 4ος ήταν ο Δραγούσης (Κιλκίς).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Α.Ο. ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Πέτροβιτς (46’ Θυμιάνης), Γκαρσία (58’ Τσαμούρης), Βέρκερ, Τζούρμαν, Βόλτερς (46’ Μικελτάτζε), Μπριλάντε, Σιατραβάνης (58’ Ντίνας), Τάτος, Έμπερτ (87’ Δημούτσος), Καπνίδης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κώστας Φραντζέσκος): Αστράς, Γκόλιας (46’ Καμπέρης), Καρρίκι, Μόρας, Σκούπρα, Λίταινας, Μπαλογιάννης (70’ Γιάκος), Μπάμπης, Ντα Κάμπο (53’ Τασιουλής), Αθανασιάδης (70’ Γκουντρουμπής), Σέχου (53’ Ομπράντοβιτς).
*Πριν τη σέντρα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δημοσιογράφου Παναγιώτη Συρόπουλου...

 

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΕΛΗ
Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 3-2 επί του Ιωνικού σημείωσε ο Εργοτέλης στην πρεμιέρα του 2ου γύρου της Super League 2 (12η αγωνιστική), που τον έφερε και πάλι μόνο πρώτο στην κατάταξη με 25 βαθμούς. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης στη Νίκαια ήταν ο Τσέλιος που σημείωσε «χατ τρικ» (12’, 71’, 81’), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν στο 3’ ο Ρόλε και στο 51’ ο Πλατέλλας.
Ο Λεβαδειακός με τέρματα των Μπιανκόνι στο 5’ και στο 60’, του Μεχία στο 50’ και του Δημόπουλου στο 52’, ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της ΑΕ Καραϊσκάκης (4-0) και συγκατοικεί στη 2η θέση (23β) με τον Διαγόρα Ρόδου, ο οποίος νίκησε 1-0 τον ουραγό ΟΦ Ιεράπετρας με τέρμα του Μπαστακού στο 58’.
Τέλος, τα Χανιά έκαναν την έκπληξη και πήραν την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη τους στην πρεμιέρα του 2ου γύρου της διοργάνωσης, αφού επικράτησαν 1-0 στη Δράμα της Δόξας με τέρμα του Βασιλόγιαννη στο 18’. Οι ομάδες είχαν από ένα δοκάρι, στο 10’ τα Χανιά με σουτ του Παναγιωτούδη και στο 39’ η Δόξα με κεφαλιά του Κουκούλη.
Τα χθεσινά αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής της Super League 2:
Δόξα Δράμας - Χανιά     0-1
(18’ Βασιλόγιαννης)
Διαγόρας Ρόδου - ΟΦ Ιεράπετρας     1-0
(58’ Μπαστακός)
Λεβαδειακός - Α.Ε. Καραϊσκάκης     4-0
(5’, 60’ Μπιανκόνι, 50’ Μεχία, 52’ Δημόπουλος)
Ιωνικός - Εργοτέλης     2-3
(3’ Ρόλε, 51’ Πλατέλλας - 12’, 71’, 81’ Τσέλιος)
Ξάνθη - Απόλλων Λάρισας     0-0
Τρίκαλα - Παναχαϊκή     0-0

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγ.)
1. Εργοτέλης     25
2. Λεβαδειακός     23
3. Διαγόρας Ρόδου     23
4. Ιωνικός     21
5. Παναχαϊκή     18
6. Ξάνθη     16 -11 αγ.
7. Χανιά     14
8. Τρίκαλα     14
9. Δόξα Δράμας     11 -10 αγ.
10. Απόλλων Λάρισας     10 -11 αγ.
11. ΑΕ Καραϊσκάκης     7
12. ΟΦ Ιεράπετρας     4

 

Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ
14:45 Ιωνικός Νικαίας-Ξάνθη
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ
13:30 Εργοτέλης-Δόξα Δράμας
13:45 ΑE Καραϊσκάκης Άρτας- ΟΦ Ιεράπετρας
14:45 Απόλλων Λάρισας- Τρίκαλα
14:45 Χανιά-Λεβαδειακός
20:30 Παναχαϊκή- Διαγόρας

 

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass