Τι συζήτησαν ΠΑΕ και ερασιτεχνική ΑΕΛ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ - ΣΤΑ 1,7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2021 21:10

Προχθές, εκτός από την επιστροφή της ΑΕΛ στις νίκες στον αγώνα κόντρα στον Παναιτωλικό (1-0), έγινε και η τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΛ όπου είχαμε συνάντηση μεταξύ ΠΑΕ και Ερασιτεχνικής με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Αλέξη Κούγια, να αναφέρει ότι το χρέος της ομάδας είναι 1,7 εκατομμύρια ευρώ ρυθμισμένο σε 72 δόσεις, ενώ έγινε και συζήτηση περί πώλησης της ομάδας, αλλά και για τους προϋπολογισμούς, είτε μείνει στη Super League 1 είτε υποβιβαστεί.


Η Ερασιτεχνική ΑΕΛ όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: ...«Από πλευράς μεγαλομετόχου αναλύθηκε διεξοδικά το οικονομικό πλάνο της εταιρείας για την επόμενη περίοδο, εφόσον η Ομάδα μας αγωνίζεται στη SL2, προσδοκώντας έσοδα από το Στοίχημα (μέσω του Υπουργείου Οικονομικών) για την τρέχουσα συμμετοχή μας στη SL1 και το Solidarity της ΟΥΕΦΑ της τρέχουσας σεζόν, το οποίο εισπράττεται τέλος του έτους. Ως Σωματείο ζητήσαμε να εξαντληθούν οι πιθανότητες παραμονής στη SL1 δεδομένου ότι απομένουν 11 αγώνες (πλέον 10), καθώς θεωρούμε καταστροφικό για τα οικονομικά της ΠΑΕ τον υποβιβασμό αφού -στην καλύτερη των περιπτώσεων- θα παίξουμε «σε μια ζαριά» την άμεση επάνοδο στη SL1 ή τη διάλυση της ΠΑΕ.
Zήτησε ακόμα μία φορά από τον κ. Κούγια όπως πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ με τον ίδιο να απαντά πως δεν είναι προτεραιότητά του. Ακόμη όμως κι αν το δεχθεί (να πουλήσει) δεν πιστεύει ότι θα βρει ενδιαφερόμενο, ούτε γνωρίζει κάποιον. Αντιπρότεινε στο Σωματείο την αναζήτηση ενδιαφερόμενου αγοραστή, ορίζοντας ως απαιτήσεις:
α) συγκεκριμένο ύψος οικονομικού ανταλλάγματος,
β) την ανάληψη από τον αγοραστή των οφειλών της εταιρείας τη στιγμή της μεταβίβασης των μετοχών,
γ) την εξαίρεση από τη μεταβίβαση των εσόδων από την πώληση συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, τα οποία θα καρπωθεί ο ίδιος».
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, χθες το βράδυ έκανε στην «Ε» την παρακάτω δήλωση: «Την Κυριακή είχαμε την τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΛ πριν τον αγώνα με τον Παναιτωλικό και έγινε μια ειλικρινής παρουσίαση των οικονομικών της ομάδας από τον οικονομικό διευθυντή κ. Τάσο Χριστακόπουλο και από μένα και στη συνέχεια ακολούθησε μια έντιμη συζήτηση με όλους τους μετόχους.
Όπως είναι γνωστό και γνωρίζει η Ερασιτεχνική ΑΕΛ η οικονομική επιβίωση μιας ΠΑΕ είναι το ίδιο σημαντική με την αγωνιστική επιβίωση, αν όχι και περισσότερο.
Γιατί σύμφωνα με τη νομολογία της ΟΥΕΦΑ, της ΦΙΦΑ και του CAS με τον οριστικό υποβιβασμό μιας ομάδας από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και την πτώχευσή της, τα χρέη δεν διαγράφονται ποτέ, αλλά ακολουθούν τον μεγαλομέτοχο που θα επιλέξει η Ερασιτεχνική για την ίδρυση νέας ΠΑΕ. Τα βεβαιωμένα χρέη που έχει η ΠΑΕ ΑΕΛ ιδιοκτησίας της εταιρείας «Ανίκητο Άλογο» αυτήν τη στιγμή είναι τα μικρότερα από τις ομάδες της Super League με εξαίρεση τις νεοσύστατες ΠΑΕ όπως είναι ο Βόλος.
Τα χρέη έχουν ρυθμιστεί σε 72 δόσεις και η κάθε δόση δεν ξεπερνάει τις 15.000 ευρώ, ποσό που είναι αντιμετωπίσιμο είτε η ΠΑΕ ΑΕΛ είναι στη Super League 1, είτε στη Super League 2.
Ανεξάρτητα από την κατηγορία, σε κάθε περίπτωση έχουν εξασφαλιστεί τα έσοδα της ΠΑΕ ΑΕΛ για να υπάρχουν στο ταμείο της για την επόμενη χρονιά, ενώ και εγώ θα συνεισφέρω, όπως κάνω όλα αυτά τα χρόνια, ώστε η ομάδα να εξασφαλίζει ευρωπαϊκή αδειοδότηση.
Τα χρέη αυτά δεν θα υπήρχαν και θα είχαμε 500.000 ευρώ τουλάχιστον στο ταμείο, αν δεν δίναμε για τη χρήση του Ael Fc Arena το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Ερασιτεχνική ΑΕΛ για την ανακοίνωση που εξέδωσε με την υπεύθυνη στάση της. Δεν έχω διάθεση να πουλήσω και θέλω να μείνω για πάντα στη Λάρισα.
Τέλος, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον προπονητή μας Τζιανλούκα Φέστα που είναι ο μοναδικός προπονητής που επί των ημερών μου κοουτσάρισε την ομάδα με το κασκόλ αυτής στον λαιμό του, αλλά και τους παίκτες. Η ΑΕΛ σε καμία περίπτωση δεν θα είναι στις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα».

 

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ
Για πρώτη φορά υπήρξαν χαμόγελα μετά από εντός έδρας αγώνα της ΑΕΛ σε προπόνηση και μάλιστα ο Φέστα δεν χρειάστηκε να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές του. Πλέον στο μυαλό όλων είναι το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου στην Κρήτη με τον ΟΦΗ όπου στόχος είναι θετικό αποτέλεσμα και γιατί όχι η νίκη.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass