Επιτέλους νίκη...

Η ΑΕΛ κέρδισε χθες τον Παναιτωλικό με 1-0 χάρη σε ένα γκολ που πέτυχε ο Δημήτρης Πινακάς

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2021 21:02

Επιτέλους νίκη για την ΑΕΛ... Τελευταία εντός έδρας επιτυχία των «βυσσινί» ήταν στις 22 Ιουνίου 2020 επί του ΝΠΣ Βόλου με 3-1, μοναδική νίκη στο φετινό πρωτάθλημα ήταν στα Γιάννενα επί του ΠΑΣ με 2-1 στις 4 Νοεμβρίου 2020 και το 2021 η λέξη νίκη ήταν άγνωστη ...

Τελικά μετά από 16 αγώνες την πέτυχε η λαρισινή ομάδα στο Αλκαζάρ επί του Παναιτωλικού με 1-0, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League, χάρη σε ένα τέρμα που πέτυχε ο Πινακάς στο 37ο λεπτό της αναμέτρησης.
Η ΑΕΛ επέστρεψε στη μάχη της παραμονής, όπως ο Άσωτος Υιός στην οικογένειά του (χθες διαβάστηκε στις Εκκλησίες η παραβολή του, την οποία αναφέρει στο Ευαγγέλιό του ο Λουκάς) και τώρα μπορεί να ελπίζει ότι θα αλλάξει τη μοίρα της στο πρωτάθλημα, παρότι βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πίσω από τον Παναιτωλικό και έχει ένα παιχνίδι λιγότερο με τη Λαμία που θα γίνει στις 10 Μαρτίου.
Η ουσία είναι ότι η ομάδα δείχνει ότι δεν τα παρατάει, ενώ χθες είχε περισσότερο πάθος, σημαντική βελτίωση, αλλά και μεγάλη νευρικότητα. Οι δύο ομάδες δικαιολόγησαν τη βαθμολογική τους θέση (ελάχιστες ευκαιρίες), αλλά η ΑΕΛ κατάφερε να κερδίσει και από δω και πέρα προσδοκά καλύτερη συνέχεια.
Υπάρχουν άλλα δέκα παιχνίδια και όλα μπορούν να συμβούν, ενώ η ΑΕΛ θα έχει και λιγότερους παίκτες μετά από σχετική απόφαση του μεγαλομετόχου της ΑΕΛ Αλέξη Κούγια που χθες κάθισε στον πάγκο.
Ευχάριστο είναι το γεγονός ότι επανήλθε στον δρόμο των.... γκολ ο Δημήτρης Πινακάς, ενώ Ντουρμισάι και Νικολιάς «έβγαζαν μάτια».

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-4-2, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ναγκί, στην άμυνα τους Μπέρτο (δεξιά), Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τον Κολομπίνο, αμυντικά χαφ τους Ακούνια (αριστερά), Νικολιά (δεξιά) και τον Μπεν Χατίρα πίσω από τους Πινακά και Ντουρμισάι.
Ο προπονητής του Παναιτωλικού Τραϊανός Δέλλας έπαιξε με τακτική 4-4-1-1 και είχε τον Μελίσσα κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μεντίνα, Τσότσαλιτς, Βάντερσον, Περέιρα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Εντινγκά, Ταχάρ στο κέντρο, τους Ντάλσιο (δεξιά), Αριγίμπι (αριστερά) και τον Ντίας πίσω από τον προωθημένο Καρέλη.
Η ΑΕΛ από την αρχή μπήκε «αγριεμένη» και είχε την υπεροχή με τον Νικολιά από δεξιά να πετάει «φωτιές», ενώ ο Ντουρμισάι έδειχνε τη θέλησή του να πετύχει τέρμα (βρήκε δίχτυα αλλά ήταν οφσάιντ για λίγο στο 13’). Όμως τη μεγάλη ευκαιρία την έκανε ο Παναιτωλικός στο 21’, αλλά ο Ταχάρ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ναγκί.
Τελικά η υπεροχή της ΑΕΛ «καρποφόρησε» στο 37’ όταν ο Πινακάς με ωραίο σουτ ύστερα από πάσα του Ακούνια έκανε το 1-0.
Στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός πήρε εδαφική υπεροχή, αλλά ο Κολομπίνο ήταν το «μηχανάκι» που ακολουθούσε παντού την μπάλα και δε δημιουργούσαν οι φιλοξενούμενοι προβλήματα για την εστία του Ναγκί.
Η ΑΕΛ πλησίασε ένα δεύτερο γκολ στο 58’, αλλά ο Ακούνια δεν εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Νικολιά από τα δεξιά, ενώ λίγο αργότερα ο Καρέλης δεν μπόρεσε από μακριά να νικήσει τον Ναγκί.
Κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι και στη συνέχεια ο Φέστα άρχισε να βάζει ξεκούραστους παίκτες και να διαχειρίζεται τη νίκη που ήξερε ότι ήταν πολύτιμη βαθμολογικά και κυρίως ψυχολογικά για να πιστέψουν οι ποδοσφαιριστές στις δυνατότητές τους.
Το 1-0 έδωσε στην ΑΕΛ λίγο οξυγόνο για την παραμονή, αλλά παραμένει στην «εντατική».

 

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
21’: Γύρισμα του Ντάλσιο από τα δεξιά, ο Ταχάρ προσπάθησε με τακουνάκι από το ύψος της μικρής περιοχής να παραβιάσει την εστία της ΑΕΛ, όμως ο Ναγκί είχε πολύ καλή αντίδραση και μπλόκαρε την μπάλα.
37’: Ο Μπεν Χατίρα τροφοδότησε με το κεφάλι τον Ακούνια, ο οποίος έστρωσε την μπάλα στον Πινακά, που με ωραίο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.
58’: Ο Νικολιάς κάνει σέντρα από δεξιά προς τον Ακούνια, ο οποίος δεν προλαβαίνει να σπρώξει την μπάλα προς τα δίχτυα του Μελίσσα.
61’: Από δεξιά σουτ του Νικολιά αποκρούει ο Μελίσσας, η μπάλα κοντράρει στον Μπεν Χατίρα και καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενουμένων.
71’: Ο Καρέλης σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως το πλασέ του περνάει ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ναγκί.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος για την ΑΕΛ ο Νικολιάς που έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι από τα δεξιά και δημιούργησε όλες τις επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Παναιτωλικού. Ακολούθησαν ο Κολομπίνο που έτρεχε παντού μαζί με τον Ντουρμισάι, ο οποίος έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με την ΑΕΛ. Ο Ναγκί με εξαίρεση τη φάση στο 21’ δεν πιέστηκε, ο Μπέρτος ήταν αμυντικά απροσπέλαστος, ενώ ο Γιακιμόφσκι φάνηκε στις στημένες φάσεις. Πάλεψε ο Ζίζιτς, αλλά και ο Μαξιμένκο που όμως κάνουν λάθη. Ο Μπεν Χατίρα ήταν καλός, ενώ ο Πινακάς επέστρεψε στα γκολ και έδειξε με το τέρμα που πέτυχε τη μεγάλη του κλάση παρά το νεαρό της ηλικίας του. Περιμένουμε περισσότερα από τον Μιλοσάβλιεβιτς, ενώ έπαιξαν λίγο και δεν κρίνονται οι Στίεφλερ και Τρούγιτς.
Από τον Παναιτωλικό μας άρεσαν οι Εντινγκά, Τσότσαλιτς και Βάντερσον.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) αποφάσισε να αφήσει τα σκληρά μαρκαρίσματα στην αρχή, αλλά μετά όταν το παράκαναν άρχισε να δείχνει κίτρινες κάρτες. Κίτρινη είδαν οι: Ζίζιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Ναγκί, Μεντίνα, Αριγίμπι.
Ο πρώτος βοηθός Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας) δεν απέφυγε τα λάθη, ενώ πολύ καλός ήταν ο Άγγελος Κολλιάκος (Αθηνών).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Τζ. Φέστα): Ναγκί, Γιακιμόφσκι, Μαξιμένκο, Ζίζιτς, Μπέρτος, Νικολιάς (85’ Τρούγιτς), Μπεν Χατίρα (67’ Μιλοσάβλεβιτς), Πινακάς, Κολομπίνο, Ντουρμισάι, Ακούνια (87’ Στεφλερ).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τρ. Δέλλας): Μελίσσας, Μεντίνα (80’ Τσιγγάρας), Τσότσαλιτς, Βάντερσον (80’ Ντουάρτε), Περέιρα (87’ Βέργος), Ταχάρ (67’ Μάζουρεκ), Εντινγκά, Ντάλσιο (67’ Μεντίνα), Ντίας, Καρέλης, Αριγίμπι.

 

ΤΖΙΑΝΛΟΥΚΑ ΦΕΣΤΑ:
Η σεζόν ξεκινά τώρα

Ο προπονητής της ΑΕΛ Τζανλούκα Φέστα, μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό δήλωσε: «Ήταν σημαντικό, η σεζόν ξεκινά από σήμερα, ήταν μεγάλη μάχη και κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια. Αν παίζαμε έτσι πάντα θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο, δουλεύουμε λίγο καιρό μαζί, τα παιχνίδια είναι πολλά και είναι δύσκολο να δουλέψεις μέσα στην εβδομάδα, αλλά οι παίκτες αρχίζουν να πιστεύουν στους εαυτούς τους. Τις τελευταίες μέρες δοκιμάσαμε πολλά συστήματα, με τους παίκτες που έχουμε μπορούμε να παίξουμε 4-4-2, αλλά εξαρτάται από το παιχνίδι».

 

ΤΡΑΪΑΝΟΣ ΔΕΛΛΑΣ:
Υπάρχουν παιχνίδια

Ο προπονητής του Παναιτωλικού, Τραϊανός Δέλλας, τόνισε: «Το παιχνίδι κρίθηκε στη λεπτομέρεια. Από λάθος του τερματοφύλακά μας δεχθήκαμε γκολ από το πουθενά. Η ΑΕΛ δεν είχε πατήσει την περιοχή μας σε αντίθεση με εμάς που θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί. Ήταν κακό παιχνίδι σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Δεν αλλάζει κάτι για εμάς, συνεχίζουμε. Υπάρχουν παιχνίδια μπροστά και δουλειά».

 

Τέλος ο Μουκάντζο και ο Αλέξης Μιχαήλ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΕΛ βρίσκεται κοντά στη λύση της συνεργασίας με τον Καμερούνιο Μουκάντζο και τον Αλέξη Μιχαήλ, ενώ έχει έρθει σε επαφή με τους μάνατζερ των Σπαρβ, Τσόσιτς και Μπάγιτς για τη λύση των συμβολαίων τους.
Δε γνωρίζουμε αν στις διαπραγματεύσεις αλλάξει κάτι όπως έγινε με τον Μούζεκ.

 

Του Σωτ. Κέλλα
Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass