Η Περιφέρεια στηρίζει τις ερασιτεχνικές ομάδες...

*ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: Η ΑΘΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ *ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2021 21:20

Ο κορονοϊός και το γενικότερο «κλείσιμο» του αθλητισμού για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει φέρει πολλές οικονομικές δυσκολίες στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Έξοδα μετακίνησης, διαιτησίες, αμοιβές προπονητών, αθλητών και λοιπών εμπλεκομένων καταστούν δυσβάστακτο το κόστος της συντήρησης των ομάδων ενόψει τη επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων.


Οι χορηγίες για τα ερασιτεχνικά σωματεία προέρχονται από επιχειρήσεις των πόλεων όπου και δραστηριοποιούνται κυρίως ή από εκδηλώσεις στα χωριά (πανηγύρια, συναυλίες). Επίσης στα ομαδικά αθλήματα υπήρχαν έσοδα από εισιτήρια τα οποία λείπουν από τα ταμεία των συλλόγων.
Αυτά δεν μπορούν να συμβούν, κάτι που σημαίνει ότι έσοδα δεν υπάρχουν παρά μόνο έξοδα.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, γνωστός για την αδυναμία στον αθλητισμό με την ευκαιρία της επανεκκίνησης της Γ’ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου και της Α’ Εθνικής γυναικών, που είναι ερασιτεχνικές κατηγορίες, συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους ομάδων που αποτελούσαν οι: Δημήτρης Παπαδημητρίου (Αναγέννηση Καρδίτσας), Γιώργος Νάκας, Νίκος Λυντέρης (γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου), Λάμπρος Ιωακείμ (Ηρακλής Λάρισας), Κώστας Βαβίτσας (Μετέωρα), Γιώργος Περπερίδης (Αλμυρός) παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλη Πινακά και του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, Νίκου Λιούπα.
Οι εκπρόσωποι των ομάδων τόνισαν στον Περιφερειάρχη ότι τα αθλητικά σωματεία, έχοντας ήδη σημαντικά βάρη που επωμίζονται με τις δικές τους και μόνο δυνάμεις, βρίσκονται σε οριακό σημείο και εξετάζουν τρόπο βοήθειας με νόμιμο τρόπο.
Ο Κώστας Αγοραστός κατά τη διάρκεια της συζήτησης τόνισε ότι η έναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού σημαίνει αρχή της επιστροφής στην κανονικότητα, αλλά με προσεχτικά βήματα και πάντα ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών.
Παράλληλα επισήμανε ότι θα βοηθήσει με κάθε νόμιμο τρόπο τις ομάδες της Θεσσαλίας των εθνικών κατηγοριών ποδοσφαίρου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στην πιο δυσβάσταχτη οικονομική συγκυρία.
Οι εκπρόσωποι των Σωματείων από τη δικιά τους πλευρά τόνισαν ότι: «Ευχαριστούμε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, που μας δέχτηκε και μας δίνει τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν rapid test σε αθλητές των Σωματείων μας, μέσω των δράσεων που ήδη πραγματοποιούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους σε όλη τη Θεσσαλία.
Τον ευχαριστούμε για τη θετική αντιμετώπιση και τη διαχρονική του στήριξη στα αιτήματα των Σωματείων με στόχο την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας και στηρίζει ενεργητικά τους αθλητές και τις Διοικήσεις των Σωματείων. Ο κ. Αγοραστός δεσμεύτηκε να εξετάσει και την πιθανότητα περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσης των Σωματείων εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις».

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass