Σούπερ ομάδα για μία ώρα!

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΑΕΛ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 60’ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΜΕ 1-0 (ΑΚΟΥΝΙΑ 44’), ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΣΕ 1-1

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2021 21:25

Η ΑΕΛ είχε μία σούπερ ομάδα για μία ώρα χθες στο Περιστέρι, προηγήθηκε με 1-0 χάρη σε ένα τέρμα του Ακούνια στο 44’, αλλά μετά το 60’ οι δυνάμεις εγκατέλειψαν αρκετούς παίκτες που έφυγαν είτε τραυματίες (Μαξιμόφσκι, Γιακιμόφσκι), είτε λόγω έλλειψης

δυνάμεων (Χατίρα, Στίεφλερ), με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να ισοφαρίσει σε 1-1 με τον Αγκάγεφ στο 76’. Παρά τον βαθμό η λαρισινή ομάδα παραμένει «βυθισμένη» στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αγνοώντας τη νίκη από τις 4 Νοεμβρίου 2020.

Η ΑΕΛ χάρη στους νεοαποκτηθέντες της τελευταίας μεταγραφικής περιόδου σχημάτισε μια πολύ καλή ομάδα, όμως δε δείχνουν πολλοί παίκτες από αυτούς να έχουν δυνάμεις για ολόκληρο τον αγώνα αφού κάποιοι ήταν αρκετό διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης. Η ουσία είναι αν προλαβαίνει αυτή η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία με δεδομένο ότι βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Η απάντηση θα δοθεί την ερχόμενη βδομάδα όπου η ΑΕΛ υποδέχεται διαδοχικά τη Λαμία (Τετάρτη) και τον Παναιτωλικό (Κυριακή) στο Αλκαζάρ. Σ’ αυτά τα δύο παιχνίδια δεν έχει περιθώρια απώλειας κανενός βαθμού αν θέλει να επιστρέψει στη μάχη της παραμονής.
Αυτήν τη στιγμή απέχει τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον Παναιτωλικό και πέντε από τη Λαμία. Την τελευταία θα την αντιμετωπίσει δύο φορές εντός και εκτός έδρας.
Στα πόδια των ποδοσφαιριστών είναι η παραμονή και πλέον τα καλά νέα είναι η αγωνιστική άνοδος, αλλά το άσχημο είναι η βαθμολογική διαφορά.
Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν παιχνίδια που μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα. Γι’ αυτά άλλωστε έγιναν και οι τελευταίες μεταγραφές με κορυφαίες αυτές του Ακούνια (για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πετυχαίνει τέρμα) και του Χατίρα που είναι εντυπωσιακός χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε τον Χουσίνο και τον Στίεφλερ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα παρέταξε την ΑΕΛ με 3-5-2. Κάτω από τα δοκάρια έπαιξε ο Νάγκι (πήρε τη θέση του Μπάγιτς που δεν ήταν σε καλή κατάσταση στο προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ), έχοντας μπροστά του τους Μαξιμένκο, Ζίζιτς, Χουσίνο. Στη μεσαία γραμμή δεξιά έπαιξε ο Γκράουρ και αριστερά ο Γιακιμόφσκι, ενώ αμυντικά χαφ ο Στίεφλερ με τον Κολομπίνο, με τον Μπεν Χατίρα να βρίσκεται πίσω από τους Νικολιά και Ακούνια που ήταν το επιθετικό δίδυμο.
Ο προπονητής του Ατρομήτου, Σάββας Παντελίδης, έπαιξε με 4-2-3-1 έχοντας τον Μανδά κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους: Γκάλο (δεξιά), Στρούγγη, Μαυρομμάτη, Γκαλβάο (αριστερά). Αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Χαρίσης και Σάλομον, ενώ πιο μπροστά οι: Μανούσος (δεξιά), Μουνίθ, Χριστοδουλόπουλος (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Κωτσόπουλος.
Η ΑΕΛ από την αρχή μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και άρχισε να φαίνεται απειλητική από το ξεκίνημα και μόλις στο 6’ ένα σουτ Στίεφλερ μπλόκαρε ο Μανδάς. Στο 31’ ο Κωτσόπουλος χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία για τον Ατρόμητο, αλλά στη συνέχεια η ΑΕΛ μέχρι το 60’ ήταν καλύτερη. Πετυχαίνει ένα τέρμα με τον Ακούνια στο 44’ ενώ τρία λεπτά νωρίτερα είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία. Δείχνει κυρίαρχη παρότι στο 52’ αποχωρεί τραυματίας ο Μαξιμένκο, αλλά όλα αλλάζουν μετά το 60’ από τη στιγμή που βγαίνει ο Χατίρα. Στο 68’ ο Ακούνια χάνει μια ευκαιρία, αλλά η ομάδα φαινόταν ότι άρχισε να οπισθοχωρεί, ενώ η είσοδος του Μιλοσάβλιεβιτς αντί να βοηθήσει κάνει την υπόθεση νίκη πιο δύσκολη. Αντίθετα όταν στο 70’ μπήκαν στο παιχνίδι ο Ραμπέλο με τον Αγκάγεφ έδωσαν φρεσκάδα στον Ατρόμητο (όπως και ο Εντομβόνγι που μπήκε αντί του Μανούσου στο ξεκίνημα του ημιχρόνου). Στο 74’ ο Κωτσόπουλος χάνει μεγάλη ευκαιρία, αλλά στο 76’ ο Αγκάγεφ ισοφαρίζει σε 1-1.
Η ΑΕΛ στη συνέχεια πάλεψε με πάθος για να πάρει την ισοπαλία και σχεδόν σε κάθε φάση μετά το 80’ οι παίκτες έδειχναν να μένουν από δυνάμεις. Ούτε στα επτά λεπτά των καθυστερήσεων άλλαξε κάτι και η ισοπαλία ήρθε σαν δίκαιο αποτέλεσμα (63%-37% η κατοχή της μπάλας), ενώ ισόπαλες ήταν οι δύο ομάδες και στα κόρνερ αν αυτό λέει κάτι...(5-5).
Ο Ατρόμητος μένει εκτός πλέι οφ οριστικά, ενώ η ΑΕΛ πήρε έναν βαθμό ψυχολογικό για τα δύο σημαντικά παιχνίδια που ακολουθούν...
ΦΑΣΕΙΣ ...ΓΚΟΛ
6’: Σουτ του Στίεφλερ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Μανδάς.
13’: Από μακρινό σουτ του Χριστοδουλόπουλου η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Ναγκί.
31’: Σέντρα του Χριστοδουλόπουλου από αριστερά, ο Κωτσόπουλος πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
33’: Σουτ του Χατίρα μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Μανδάς πέφτοντας στη δεξιά του γωνία.
41’: Σέντρα από δεξιά του Γιακιμόφσκι, αλλά ο Ακούνια από κοντά δεν μπορεί να βρει την μπάλα με το κεφάλι μόνος προ της εστίας του Ατρομήτου και αυτή καταλήγει άουτ.
44’: Από λανθασμένη απομάκρυνση του Μανδά, η μπάλα φθάνει στον Μπεν Χατίρα. Ο Γερμανοτυνήσιος βρίσκεται απέναντι στον τερματοφύλακα που πέφτει στα πόδια του βάζοντας κόντρα, αλλά η μπάλα φθάνει στον Ακούνια από το γόνατο του Μπεν Χατίρα και με πλασέ κάνει το 0-1.
50’: Μακρινό σουτ του Γκάλο, η μπάλα καταλήγει άουτ.
68’: Σουτ του Ακούνια μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει σε κόρνερ ο Μανδάς.
74’: Σέντρα από αριστερά του Ραμπέλο και ο Κωτσόπουλος από κοντά στέλνει την μπάλα άουτ.
76’: Ο Γκάλο κάνει άσχημο σουτ από δεξιά και η μπάλα καταλήγει στον Αγκάγεφ. Αυτός κάνει σουτ στην κίνηση μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αριστερά διαμορφώνοντας το 1-1.
83’: Εκτέλεση φάουλ από τον Ούμπιντες και η κεφαλιά του Εντομβόνγι από το σημείο του πέναλτι στέλνει την μπάλα άουτ.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος για την ΑΕΛ ο Ακούνια, εκπληκτικός παίκτης και ακολούθησε ο Μπεν-Χατίρα που ίσως δεν έπρεπε να γίνει αλλαγή, αλλά σίγουρα ο Φέστα δεν περίμενε τον Μιλοσάβλιεβιτς σε τόσο άσχημη μέρα. Ο Νάγκι σταθερός, ενώ ο Γκράουρ και ο Γιακιμόφσκι θα προσφέρουν μελλοντικά περισσότερα γιατί έχουν δυνατότητες. Ο Καρανίκας που μπήκε αλλαγή πάλεψε. Ο Χουσίνο πολύ καλός, κέρδισε όλες τις κεφαλιές, όπως και ο Ζίζιτς που έκανε ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι. Ο Μαξιμένκο καλός όσο έπαιξε, ενώ ο Μιχαήλ ξεχώρισε για το πάθος του.
Ο Στίεφλερ καλός στο πρώτο μέρος, δίκαια έγινε αλλαγή γιατί κουράστηκε, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία του Κολομπίνο. Ο Νικολιάς είναι σε αγωνιστική άνοδο, ενώ ο Μιλοσάβλιεβιτς δεν πήγε καλά. Ο Ηλιάδης έδειξε ότι ανταποκρίθηκε στον αμυντικό του ρόλο.
Από τον Ατρόμητο καλύτεροι οι: Γκάλο, Αγκάγεφ, Εντομβόνγι και Ραμπέγιο. Οι τρεις τελευταίοι μπήκαν ως αλλαγή στο παιχνίδι.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Αζέρος διαιτητής Αγκάγεφ (έχει το ίδιο όνομα με τον σκόρερ του Ατρομήτου) ήταν πολύ καλός, ενώ έδειξε κίτρινες κάρτες στους Στρούγγη, Μαυρομμάτη - Γιακιμόφσκι, Ακούνια, Ηλιάδη.
Για τον πρώτο βοηθό Χασάν Κoύλα (Ξάνθης) υπάρχουν διαμαρτυρίες από την ΑΕΛ ότι δεν έκανε υποδείξεις αφού μπροστά του γινόταν πολλά φάουλ, ενώ άριστος ήταν ο Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Μανδάς, Γκάλο, Γκαλβάο, Στρούγγης, Μαυρομμάτης, Χαρίσης (74’ Ούμπιντες), Σάλομον, Μουνίθ (61’ Ραμπέγιο), Χριστοδουλόπουλος (61’ Αγκάγεφ), Κωτσόπουλος (83’ Γιακουμάκης), Μανούσος (46’ Εντομβόνγι).
ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μαξιμένκο (52’ Μιχαήλ), Ζίζιτς, Χουσίνο, Γιακιμόφσκι (71’ Καρανίκας), Γκράουρ, Κολομπίνο, Στίεφλερ (60’ Ηλιάδης), Μπεν-Χατίρα (61’ Μιλοσάβλιεβιτς), Ακούνια, Νικολιάς.

Του Σωτ. Κέλλα

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass