Στην εποχή του...webinar

ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠO ΤΟΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΙΖΙΟ, ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΤΗ ΔΩΡΑ ΤΖΑΤΖΑΚΗ

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2021 21:09

Το webinar είναι σεμινάριο το οποίο πραγματοποιείται εξολοκλήρου μέσω του Internet και όλοι οι συμμετέχοντες συνδέονται σε μία συγκεκριμένη ιστοσελίδα και από εκεί παρακολουθούν μέσω του υπολογιστή τους το σεμινάριο.


Οι αθλητικοί σύλλογοι της Λάρισας αρχίζουν να διοργανώνουν τέτοιου είδους σεμινάρια σε μια προσπάθεια να κρατήσουν το ενδιαφέρον των αθλητών τους. Το περασμένο Σάββατο διοργανωτής ενός τέτοιου σεμιναρίου ήταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός, καθηγητής φυσικής αγωγής Λαρισαίος Δημήτρης Μίζιος με θεματική ενότητα: «Διακριτοί ρόλοι προπονητών, γονέων και αθλητών», « Συμβουλές και πρακτικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση του αυτοελέγχου, της ικανοποίησης και της διαχείρισης συναισθημάτων» με ομιλήτρια την κ. Θεοδώρα Τζατζάκη, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ειδίκευση στην Ψυχολογία της Άσκησης και στην Αθλητική Ψυχολογία.
Το webinar σύμφωνα με τα πρότυπα της παγκόσμιας ομοσπονδίας αντισφαίρισης παρακολούθησαν δεκάδες προπονητές διαφορετικών αθλημάτων, γονείς και αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα, αφού το τένις με τις επιτυχίες των Τσιτσιπά, Σάκκαρη και από πλευράς Θεσσαλίας της Μικαέλας Λάκη βρίσκεται σε ανοδική πορεία ως άθλημα.
«Η επιτυχία σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπως ο πρωταθλητισμός, σπάνια επιτυγχάνεται χωρίς τη θετική υποστήριξη των γονέων. Το τρίγωνο μεταξύ αθλητή, προπονητή και γονέα οφείλει να λειτουργεί αρμονικά, με διακριτούς, ξεκάθαρους και συμφωνημένους ρόλους έτσι ώστε να δημιουργεί το καλύτερο θετικό περιβάλλον για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του αθλητή. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορούν να κάνουν οι γονείς είναι να επηρεάσουν τις προσδοκίες και τους στόχους των παιδιών τους, αντί να τα παροτρύνουν να έχουν ως κύριο κίνητρο την ευχαρίστηση της συμμετοχής στο άθλημα» είπε στην ομιλία της μεταξύ άλλων η Δώρα Τζατζάκη για να προσθέσει: « Περίπου το 70% των παιδιών στις ΗΠΑ σταματάνε τα οργανωμένα αθλήματα στην ηλικία των 13 ετών, επειδή αυτά παύουν να είναι ψυχαγωγικά. Στη χώρα μας, αν και δεν υπάρχουν πρόσφατα στοιχεία, από την καθημερινή μας πράξη, υπολογίζεται ότι το ποσοστό είναι ίσο ή ίσως και λίγο μεγαλύτερο. Σημαντικό κριτήριο για τη σωστή αρχή της σχέσης του παιδιού με το άθλημα είναι η ευχαρίστηση που αισθάνεται στην προπόνηση, όπως φαίνεται και από μελέτες που έχουν γίνει σε παιδιά διαφόρων ηλικιών. Αν τα παιδιά πάψουν να διασκεδάζουν με τον αθλητισμό, να κατακτούν ατομικούς στόχους με έμφαση στην προσπάθεια και όχι στην επίδοση σταδιακά θα εγκαταλείψουν, ανεξάρτητα από τις ικανότητές τους ή τον προπονητή τους ή την ομάδα τους. Η υπερβολική σημασία που δίνεται στο αποτέλεσμα και η μικρή έμφαση στην ορθή εκμάθηση ενός αθλήματος, είναι ένας από τους πρωταρχικούς παράγοντες, εξαιτίας των οποίων οι νεαροί αθλητές δεν απολαμβάνουν την ενασχόλησή τους με τα σπορ και σταματούν να ασχολούνται με αυτά».
ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass