Ματσάρα στο Αλκαζάρ αλλά με λάθος νικητή...

ΑΝΤΙ ΓΙΑ 3-3 ΣΤΟ 90’+6’ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ 90’+7’ ΤΟ 2-4 - Η ΑΕΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2021 21:02

Ματσάρα χθες στο καθαρισμένο από το χιόνι Αλκαζάρ ανάμεσα στην ΑΕΛ και την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, αλλά η λαρισινή ομάδα γνώρισε την ήττα με 4-2 σε ένα παιχνίδι που το τελευταίο λεπτό ήταν το απόλυτο θρίλερ της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Η ΑΕΛ στο 90’+3’ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Λιβάι Γκαρσία. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μουκαντζό, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων και αντί για 3-3 στην αντεπίθεση ο Γκαρσία μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Σιμάνσκι, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-4. Μία εξέλιξη ακατάλληλη για καρδιακούς αλλά χαλάλι για τους λίγους τυχερούς που την απόλαυσαν διά ζώσης ή όσους την είδαν τηλεοπτικά.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0 με σκόρερ τον Νέλσον Ολιβέιρα στο 14’ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή από τον Μπάγιτς και στο 43’, ενώ οι «βυσσινί» απάντησαν με τον Νικολιά στο 69’ και τον Ακούνια στο 80’.
Η ΑΕΛ για πρώτη φορά στην ιστορία της ξεκίνησε με έντεκα ξένους παίκτες που έδειξαν ότι η γλώσσα του ποδοσφαίρου είναι παγκόσμια και σίγουρα μπορεί στο πρώτο μέρος η ομάδα να μην είχε τόσο καλή απόδοση (μέχρι να βρεθεί ομοιογένεια), αλλά στο δεύτερο μέρος (ειδικά όταν μπήκαν Νικολιάς, Μπέρτος) ήταν απολαυστική και έκανε το καλύτερο ημίχρονο της φετινής αγωνιστικής περιόδου.
Ακούνια και Χατίρα είναι παίκτες μεγάλης κλάσης και στην παρουσία τους η ΑΕΛ στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια της παραμονής στην κατηγορία. Ο Μουκαντζό που ήταν ο μοιραίος παίκτης (έχασε το πέναλτι) προερχόταν από τραυματισμό (γι’ αυτό ξεκίνησε ο Νούνιτς), αλλά όταν μπήκε βοήθησε, ενώ στη λαρισινή ομάδα υπήρχε η ατυχία να είναι τραυματίας ο Πινακάς και είχε δηλωθεί να εκτίσει ποινή στον συγκεκριμένο αγώνα ο Ντουρμισάι.
Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ βαθμολογικά παραμένει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά η χθεσινή αγωνιστική εικόνα αφήνει χαραμάδες παραμονής κυρίως μέσω της προτελευταίας θέσης που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής. Κι αυτό οφείλεται περισσότερο στην άσχημη αγωνιστική εικόνα του Παναιτωλικού και στη βαθμολογική συγκομιδή της Λαμίας.
Η ΑΕΛ έχει ελπίδες και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα παλέψει για την παραμονή με ένα υλικό πραγματικά πολύ καλό και ιδιαίτερης ποιότητας.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα παρέταξε την ομάδα με τακτική 4-1-4-1, έχοντας τερματοφύλακα τον Μπάγιτς, στην άμυνα τους: Γκράουρ (δεξιά), Ζίζιτς, Μαξιμένκο και Γιακιμόφσκι (αριστερά), τον Στίφλερ αμυντικό χαφ και πιο μπροστά: Ακούνια (δεξιά), Μιλοσάβλιεβιτς, Μπεν Χατίρα, Κολομπίνο (αριστερά) και στην επίθεση τον Νούνιτς.
Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με 4-4-2, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Αθανασιάδη, στην άμυνα τους: Λόπες (αριστερά), Λάτσι, Νεντελτσιάρου και Μπακάκη (δεξιά), στη μεσαία γραμμή τους: Τάνκοβιτς (αριστερά), Σιμάνσκι, Μάνταλο και Γκαρσία (δεξιά). Ολιβέιρα και Ανσαριφάρντ ξεκίνησαν στην κορυφή της επίθεσης.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά προηγήθηκαν με «δώρο» της ΑΕΛ αφού μετά από κακή συνεννόηση Μαξιμένκο και Μπάγιτς με πέναλτι ο Ολιβέιρα (κέρδισε ο ίδιος από τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ) έκανε το 0-1.
Η ΑΕΛ προσπαθούσε να βρει ρυθμό, έχασε μία ευκαιρία με τον Ακούνια στο 37’ αλλά στο 43’ πάλι ο Ολιβέιρα με κεφαλιά έκανε το 0-2. Με μία φάση και ένα τραγικό λάθος της άμυνας της ΑΕΛ, η ΑΕΚ βρέθηκε μπροστά με 2-0.
Στο δεύτερο μέρος ο Γκαρσία στο ξεκίνημα θα μπορούσε να κάνει το 0-3, αλλά κάπου εκεί ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα τα παίζει όλα για όλα. Βάζει μέσα Νικολιά, Μουκαντζό, Μπέρτο και κάνει την τακτική 4-3-3. Η ΑΕΛ δεν αργεί να ισοφαρίσει σε 2-2 με Νικολιά (73’) και Ακούνια (80’).
Αρχίζει να πιέζει για ένα τρίτο γκολ με στόχο την ολική ανατροπή αλλά εκεί βρίσκει αντίπαλο και τον διαιτητή Γκορτσίλα που αρχίζει να αφήνει ατιμώρητα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών της ΑΕΚ.
Ο Αλμπάνης από ένα λάθος της άμυνας της ΑΕΛ κάνει στο 90’ το 2-3, αλλά εκεί που φαίνεται χαμένη υπόθεση ο βαθμός έρχεται ένα πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ στο 90’+3’ που όμως δεν αξιοποίησε το 90’+6’ (λόγω των καθυστερήσεων για να δει ο διαιτητής το VAR) ο Μουκαντζό (απέκρουσε ο Αθανασιάδης) και στην αντεπίθεση στο 90’+7’ ο Σιμάνσκι κάνει το τελικό 2-4. Κρίμα, άδικο το τελικό αποτέλεσμα για τους «βυσσινί».
Το παιχνίδι είχε λάθος νικητή, καθώς πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία με βάση τη συνολική εικόνα της αναμέτρησης.

 

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
2’: Ο Μάνταλος, από αριστερά κάνει σέντρα, αλλά στο πρώτο δοκάρι ο Ανσαριφάρντ δεν προλαβαίνει την μπάλα και μπλοκάρει ο Μπάγιτς.
6’: Εκτέλεση φάουλ από τον Γιακιμόφσκι και ο Ζίζιτς από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
11’: Λάθος του Μαξιμένκο, ο Ολιβέιρα φεύγει μόνος του και ο Μπάγιτς κάνει έξοδο και τον ανατρέπει στα πλάγια της μεγάλης περιοχής.
14’: Ο Νέλσον Ολιβέιρα εκτελεί εύστοχα το πέναλτι και η ΑΕΚ κάνει το 1-0.
18’: Ο Μπακάκης πιάνει δυνατό αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα περνάει λίγο άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπάγιτς.
37’: Σέντρα του Μπεν Χατίρα από δεξιά, ο Ακούνια κερδίζει τον Μπακάκη στον αέρα, αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αθανασιάδη.
43’: Εκτέλεση κόρνερ από δεξιά με κοντινή πάσα, ο Γκαρσία κάνει τη σέντρα και ο Νέλσον Ολιβέιρα, με κεφαλιά, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μπάγιτς.
48’: Ο Γκαρσία σουτάρει από δεξιά λίγο μέσα στην περιοχή, αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπάγιτς.
65’: Ο Ακούνια έπαιξε με πλάτη τον Λάτσι, μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά το γυριστό σουτ που κάνει καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη.
70’: Ο Μουκαντζό με εκπληκτική πάσα δίνει στον Νικολιά που μέσα από τη μεγάλη περιοχή πλάσαρε τον Αθανασιάδη και κάνει το 1-2.
72’: Ο Νέλσον Ολιβέιρα λίγο έξω από τη μικρή περιοχή σουτάρει απελπιστικά άουτ.
75’: Ο Αλμπάνης γίνεται παραλήπτης της μπάλας από λάθος της άμυνας της ΑΕΛ, αλλά η μπάλα χτυπάει στο πόδι του και καταλήγει άουτ.
80’: Μια ψηλή μπαλιά από τον Μαξιμένκο, ο Λάτσι αρχικά και μετά ο Λόπες χάνουν τον Ακούνια, που με εντυπωσιακό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-2.
85’: Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ που βρέθηκαν τρεις παίκτες στην επίθεση με έναν της ΑΕΚ, αλλά τη σέντρα του Νικολιά δεν την εκμεταλλεύτηκε ο Νούνιτς και ο Λόπες απομάκρυνε.
87’: Ο Σιμόες σουτάρει λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπάγιτς.
90’: Ο Νταντσένκο σεντράρει από δεξιά, και μετά από κόντρα η μπάλα φτάνει στον Αλμπάνη, που από το σημείο του πέναλτι με σουτ κάνει το 2-3.
90’+3’: Ο Γιακιμόφσκι εκτελεί φάουλ, ο Γκαρσία πήγε να κερδίσει την κεφαλιά, αλλά στη συνέχεια η μπάλα βρίσκει το χέρι του. Ο Γκορτσίλας μέσω VAR καταλογίζει πέναλτι.
90’+6’: Ο Αθανασιάδης αποκρούει το πέναλτι του Μουκαντζό! Πέφτει στη δεξιά του γωνία ο γκολκίπερ της ΑΕΚ και αποκρούει εντυπωσιακά.
90’+7’: Μετά την απόκρουση του πέναλτι η ΑΕΚ βγαίνει στην αντεπίθεση, ο Γκαρσία κάνει εκπληκτική κούρσα από δεξιά, μεταβιβάζει στον Σιμάνσκι και από κοντά κάνει το 2-4.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίοι από την ΑΕΛ ο Ακούνια και ο Ταχίρα, παίκτες για πολύ υψηλό επίπεδο. Ο Μπάγιτς δεν έδειξε σταθερότητα, ενώ και τα δύο μπακ δεν πήγαν καλά (σωστά μπήκε ο Μπέρτος). Ο Ζίζιτς ήταν ο μόνος καλός στην άμυνα, γιατί ο Μαξιμένκο υπέπεσε σε λάθη. Στο τέλος ο Φέστα έβαλε και τον Χουσίνιο για να ενισχυθεί η αμυντική γραμμή, αλλά δεν απέφυγε να δεχθεί δύο ακόμα γκολ.
Ο Στίφλερ άφησε καλές εντυπώσεις στο πρώτο του παιχνίδι, ενώ ο Μιλοσάβλιεβιτς στο πρώτο μέρος έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Ο Κολομπίνο μόνιμα καλός, ενώ οι τρεις αλλαγές (Νικολιάς, Μουκαντζό, Μπέρτος) άλλαξαν τη ροή του αγώνα.
Από την ΑΕΚ ο Ολιβέιρα ήταν ο καλύτερος, ενώ και ο Γκαρσία είναι σπουδαίος παίκτης. Τον τίτλο όμως του κορυφαίου παίρνει ο τερματοφύλακας Αθανασιάδης που έδωσε τη νίκη με την απόκρουση του πέναλτι. Ο Μπακάκης (ήταν άτυχη στιγμή για την ΑΕΚ ο τραυματισμός του) και ο Μάνταλος πρόσφεραν σημαντικά στην επιτυχία των φιλοξενουμένων...

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Γκορτσίλας (Μακεδονίας) έδειξε μία εύνοια προς την ΑΕΚ ειδικά μετά το 2-2 που δεν έδινε τα φάουλ που γινόταν στον Ακούνια. Κρίμα... Πολύ εύκολα έδειξε το πέναλτι υπερ της ΑΕΚ και δίστασε πολύ γι’ αυτό της ΑΕΛ... Κάποιες κινήσεις μαρτυρούν και σκέψεις των ανθρώπων... Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Γιακιμόφσκι, Νεντελτσεάρου.
Ο πρώτος βοηθός Ηλίας Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) υπέπεσε σε λάθη όχι όμως ο δεύτερος Θεόδωρος Αϊναλής (Μακεδονίας).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Μπάγιτς, Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γκράουρ (63’ Μπέρτος), Μπεν-Χατίρα, Ακούνια, Μιλοσάβλιεβιτς (63’ Μουκαντζό), Στίφλερ (53’ Νικολιάς), Κολομπίνο, Νούνιτς (87’ Χουσίνο), Γιακιμόβσκι.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης (54’ λ.τρ. Νταντσένκο), Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Λόπες, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Γκαρσία, Τάνκοβιτς (74’ Αλμπάνης), Ολιβέιρα (74’ Σιμόες), Ανσαριφάρντ.

 

Αρνητικό ρεκόρ...

Η ΑΕΛ μετά τη χθεσινή ήττα με 4-2 από την ΑΕΚ έμεινε για 14ο συνεχόμενο παιχνίδι μακριά από τη νίκη, κάτι που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της.
Η λαρισινή ομάδα δεν έχει κερδίσει ούτε μία φορά φέτος εντός έδρας (μοναδική φετινή της νίκη το 0-1 στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα στις 4 Νοεμβρίου σε εξ αναβολής αγώνα για τη 2η αγωνιστική), έχει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση (11 γκολ) και τη δεύτερη χειρότερη άμυνα (33 γκολ).

 

Μια αγωνιστική για τα παιδιά με καρκίνο...

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας -15 Φεβρουαρίου- η Super League σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» και τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος «ΛΑΜΨΗ», αφιέρωσε την 22η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League, στον αγώνα στήριξης των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

 

Οταν το λευκό έγινε ...πράσινο

Για τη διεξαγωγή του θεαματικού χθεσινού αγώνα ΑΕΛ-ΑΕΚ 2-4 χρειάστηκε και η προσπάθεια από τη διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας σε αγαστή συνεργασία με την ΠΑΕ ΑΕΛ, καθώς χθες τα ξημερώματα σαράντα άτομα είχαν επιστρατευτεί για να καθαρίσουν τον αγωνιστικό χώρο από το χιόνι. Και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό...

 

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ:
Γιατί αγκάλιασα τον Μουκαντζό...

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Γιώργος Αθανασιάδης, αποκάλυψε μετά το τέλος του αγώνα ότι το μυστικό της επιτυχίας στο πέναλτι που απέκρουσε ήταν τα λόγια του πρώην παίκτη της ΑΕΛ και νυν προπονητή τερματοφυλάκων της ΑΕΚ Χρυσόστομου Μιχαηλίδη, ενώ εξήγησε γιατί πήγε και αγκάλιασε τον Μουκαντζό λέγοντας: «Αυτές οι στιγμές είναι δύσκολες για τον Μουκαντζό! Μπορεί να βρεθώ κι εγώ στο μέλλον σε παρόμοια θέση. Μπορεί να χάσω την μπάλα, να δεχθώ γκολ και να μην κερδίσουμε. Συμβαίνουν αυτά».
Για την απόκρουση του πέναλτι: «Σκεφτόμουν ότι πρέπει να βγάλω το πέναλτι. Με τον Μιχαηλίδη κάνουμε μία ανάλυση. Μου είπε να περιμένω, έπεσα σωστά και το έπιασα».

 

ΤΖΙΑΝΛΟΥΚΑ ΦΕΣΤΑ:
«Πρέπει να σκεφτούμε τα επόμενα ματς»

«Πρέπει να σκεφτούμε τα επόμενα ματς» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ΑΕΛ-ΑΕΚ 2-4 ο τεχνικός της ΑΕΛ, Τζιανλούκα Φέστα. Είπε χαρακτηριστικά: «Αξίζαμε περισσότερα από την ήττα, είχαμε ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο και ήμασταν άτυχοι. Δεν μπήκαμε πολύ καλά στο ματς, στο πρώτο 20λεπτο δεν παίξαμε και μπορούσε να αρχίσουμε με καλύτερο τρόπο, όμως το πνεύμα που έδειξε η ομάδα στο δεύτερο μέρος είναι πολύ καλό και μπορούμε να «χτίσουμε» τα επόμενα παιχνίδια μας με αυτό το δεύτερο ημίχρονο».
*Για τις αλλαγές που έγιναν στο παιχνίδι:
«Οι παίκτες που μπήκαν στο δεύτερο μέρος μάς βοήθησαν πολύ, κάποιοι δεν είναι ακόμη έτοιμοι και χρειάζονται χρόνο, όμως χρειαζόμαστε βαθμούς το συντομότερο δυνατόν και είμαι ακόμη αισιόδοξος για το μέλλον αυτής της ομάδας».
*Για το χαμένο πέναλτι στο φινάλε:
«Στο ποδόσφαιρο μπορεί να συμβεί. Ο Μπέντζαμιν θα σκοράρει στα επόμενα παιχνίδια, αυτό είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να σκεφτούμε τα επόμενα ματς».

 

Ο ΘΕΟΣ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ δήλωσε: «Είναι το καλύτερο πρώτο ημίχρονο που κάναμε, αλλά συνεχίζουμε να χάνουμε ποδοσφαιριστές. Είμαστε στο 0-2 και τραυματίζεται ο Μπακάκης. Μετά έρχεται η έλλειψη συγκέντρωσης. Πρέπει να επανέλθουν κάποιοι αμυντικοί γιατί είναι δύσκολο να δουλεύουμε έτσι».
*Για το αν έπαιξε ρόλο ο τραυματισμός του Μπακάκη:
«Κατά τη διάρκεια του αγώνα αρχίζουν και βαραίνουν τα πόδια των ποδοσφαιριστών. Αυτήν τη στιγμή απουσιάζουν κάποιοι σημαντικοί ποδοσφαιριστές. Τον έλεγχο τον είχε μόνο ο Σιμόες. Τα παιχνίδια είναι μεγάλα σε χρονική διάρκεια, έχουμε νεαρούς ποδοσφαιριστές και παίκτες που πρέπει να προσαρμοστούν, όμως ο χρόνος δεν σταματά. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, κυρίως για το πρώτο ημίχρονο, αλλά και για τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργήσαμε».
*Για την αντίδραση της ΑΕΚ:
«Δεν έχω δει το πέναλτι. Δεν μπορούν οι παίκτες όμως να βάζουν τα χέρια στις... τσέπες. Ο Θεός ήταν δίκαιος με την ομάδα που ήθελε να κερδίσει».

 

Του Σωτ. Κέλλα
Φωτ.: Αλ. Παπαγεωργίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass