Σε δημόσια διαβούλευση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2021 20:10

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από χθες και ως τις 26 Φεβρουαρίου, στο σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA για το ποδόσφαιρο και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας».


Μεταξύ άλλων, το εν λόγω νομοσχέδιο επανακαθορίζει τον τρόπο λειτουργίας και τις αρμοδιότητες της ΕΕΑ, προχωρά στην κατάργηση της τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας ποδοσφαίρου (Football League) και στην αυστηροποίηση των όρων συμμετοχής στη δεύτερη κατηγορία (Super League 2), από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ενώ θεσπίζει την απελευθέρωση των ερασιτεχνών αθλητών από τα σωματεία στα οποία ανήκουν, μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους. Περιλαμβάνει επίσης διατάξεις για τις εκλογές στην ΕΠΟ, σε συμμόρφωση με την ολιστική μελέτη των FIFA/UEFA, για τις λέσχες φιλάθλων, ενώ προβλέπει τη δυνατότητα, ειδικά για φέτος, τροποποίησης των προκηρύξεων αθλητικών διοργανώσεων, με απόφαση του Δ.Σ. ή της Εκτελεστικής Επιτροπής της διοργανώτριας αρχής, με αυξημένη πλειοψηφία τριών τετάρτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass