Δίκαιη ήττα του Απόλλωνα

ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΥΝΑΤΟ ΙΩΝΙΚΟ ΜΕ 1-0 - ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ - ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2021 21:10

Την τέταρτη φετινή του ήττα σε επτά αγώνες γνώρισε ο Απόλλωνας στο πρωτάθλημα της Super League 2, καθώς έχασε στο γήπεδο της Νίκαιας από τον Ιωνικό με 1-0 από ένα τέρμα που πέτυχε στο 56’ ο Κάστρο ύστερα από σέντρα του Πλατέλλα.


Η λαρισινή ομάδα αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα και πληρώνει την αστοχία της αφού έχει μία από τις χειρότερες επιθέσεις του πρωταθλήματος πετυχαίνοντας μέχρι τώρα 4 τέρματα. Έχει τον ίδιο ακριβώς αριθμό τερμάτων με τον Εργοτέλη που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο και μόλις ένα παραπάνω από τη Δόξα Δράμας που έχει δύο παιχνίδια λιγότερο.
Οι ελπίδες της ανόδου δείχνουν σε κάθε αγώνα να εξανεμίζονται, ενώ ακόμη και η είσοδος στα πλέι οφ δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Χθεσινές πληροφορίες ανέφεραν ότι εξετάζεται από τη Διοίκηση της λαρισινής ομάδας να επιστρέψει στη φυσική της έδρα, στο γήπεδο της Φιλιππούπολης αντί του Ael Fc Arena, που μετακόμισε στην έναρξη της φετινής περιόδου.
Στον χθεσινό αγώνα, η ομάδα του Ιωνικού που βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας κέρδισε δίκαια τη λαρισινή ομάδα που δεν έκανε στο χθεσινό παιχνίδι ούτε μία ευκαιρία!
Μάλιστα, κινδύνευσε να δεχθεί και δεύτερο τέρμα στο 88’, αλλά ο Αστράς είχε… άστρο στο σουτ του Κάστρου μέσα από τη μικρή περιοχή. Οι γηπεδούχοι στις καθυστερήσεις αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπρίτο στο 90’, αλλά και χωρίς προπονητή αφού αποβλήθηκε ο τεχνικός τους Δημήτρης Σπανός (επίσης με δεύτερη κίτρινη κάρτα).
Ωστόσο, δεν άλλαξε κάτι στις καθυστερήσεις αφού οι παίκτες του Ιωνικού έγιναν ένα με το... χορτάρι «ροκανίζοντας» τον χρόνο.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο Ιωνικός από την αρχή φάνηκε ότι ήθελε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, έχοντας μάλιστα, τον πρώην παίκτη της ΑΕΛ, Βαγγέλη Πλατέλλα, σε μεγάλα κέφια. Στο 9’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Γκόλιας πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Κάστρο μετά τη συρτή σέντρα του Ομάρ.
Στο 16’ ο Πλατέλλας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, αλλά ο Γκόλιας στην προσπάθειά του να διώξει, λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ, ενώ στο 21’ ο Ματσούκας σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά μπλόκαρε ο Αστράς.
Η ομάδα του Κώστα Φραντζέσκου βρισκόταν διαρκώς στην άμυνα και στο 37’ ο Πλατέλλας από το σημείο του πέναλτι δεν μπόρεσε να σκοράρει στέλνοντας την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αστρά ύστερα από σέντρα που έκανε από αριστερά ο Ομάρ.
Πρώτη καλή στιγμή για τον Απόλλωνα ήταν ένα σουτ του Γιάκου στο 41’ που πέρασε ψηλά άουτ, ενώ στο 45’ ο Πλατέλλας εκτέλεσε φάουλ και στο δεύτερο δοκάρι έπιασε κεφαλιά ο Φαζός, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.
Ό,τι δεν κατάφερε στο πρώτο μέρος ο Ιωνικός, το πέτυχε με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Στο 56’ ο Πλατέλλας από τα δεξιά έκανε ό,τι ήθελε και στη σέντρα του βρέθηκε αμαρκάριστος ο Κάστρο που δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το 1-0.
Οι γηπεδούχοι άρχισαν να κάνουν διαχείριση του αποτελέσματος, ενώ ο Απόλλωνας φαινόταν αδύναμος να αντιδράσει αφού δεν μπορούσε να δημιουργήσει ούτε μία φάση.
Ο Πλατέλλας στο 67’ με εκτέλεση φάουλ στέλνει την μπάλα άουτ, ενώ στο 88’, ο Ιωνικός έχασε τεράστια ευκαιρία για να τελειώσει την αναμέτρηση. Ο Ρόλε έκανε σέντρα από τα αριστερά με τον Κάστρο να σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής και να αποκρούει ο Αστράς.

 

ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΡΟΝΤΕΟ
Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, ο Μπρίτο μάρκαρε τον Καρίκι και ο διαιτητής έδωσε φάουλ και δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Ιωνικού που αποβλήθηκε, ενώ στην ίδια φάση έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα και στον τεχνικό των γηπεδούχων, Δημήτρη Σπανό, που επίσης αποβλήθηκε. Παράλληλα, στην ίδια φάση πριν μπει στον αγώνα ως αλλαγή είδε κίτρινη κάρτα και ο Τσιριγώτης του Ιωνικού!
Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Απόλλωνας κέρδισε φάουλ κοντά στην περιοχή του Ιωνικού, αλλά πέρασαν ανεκμετάλλευτα.
Το τελικό 1-0 κρίνεται δίκαιο και οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Ο Απόλλων προσπάθησε να «κλέψει» τη νίκη αλλά δεν τα κατάφερε...

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Πλατέλλας, Ομάρ (αποχώρησε τραυματίας στο 78ο λεπτό, καθώς είχε ενοχλήσεις στον προσαγωγό κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης), Ματσούκας και Ρόλε ήταν οι καλύτεροι του Ιωνικού, ενώ από τον Απόλλωνα κορυφαίοι οι: Αστράς (σπουδαία απόκρουση στο 88’), Γκόλιας, Ντα Κάμπιο (δανεικός από τον Ολυμπιακό Βόλου), ενώ αισθητή έκανε την παρουσία του ο Μπάμπης (δανεικός από την ΑΕΚ) που ίσως έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Μαχαίρα (Αθηνών) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Κύργιας, Μπρίτο (η δεύτερη ήρθε από διαμαρτυρία), Σπανός (και οι δύο κάρτες από διαμαρτυρία), Τσιριγώτης (διαμαρτυρία). Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Κωνστάντιος (Ευβοίας), Σταυρόγλου (Αθηνών).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Παπαγεωργίου, Κύργιας, Φαζός, Ομάρ (Μουστάκης 78’) Γκοτσούλιας, Νιάσσε (Τιεντσέ 63’), Ματσούκας (Μπρίτο 63’), Ρόλε (Τσιριγώτης 90’), Πλατέλλας (Μάναλης 90’), Κάστρο.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κώστας Φραντζέσκος): Αστράς, Σκούπρας (Νύκταρης 78’), Γκόλιας, Καρίκι, Μόρας, Μπαλογιάννης (Λίταινας 37’), Μπαστιανός (Ντα Κάμπο 58’), Χατζής, Αθανασιάδης (Τασιουλής 78’) , Μπάλλας (Μπάμπης 58’), Γιάκος.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass