Οριακό προβάδισμα με Χασάν, ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Αρη με 2-1

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΝΙΚΕΣ ΠΕΤΥΧΑΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΟΚ

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2021 20:00

Χάρη σε δύο γκολ του Αχμέντ Χασάν, ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 του Άρη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και πήρε -μικρό- προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το αυτογκόλ του Ουσεϊνού Μπα -ανάμεσα στα γκολ του Αιγύπτιου φορ- διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες των «κίτρινων» ενόψει της ρεβάνς σε δύο εβδομάδες στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Μόλις 50 δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να ανοίξει το σκορ. Ο Μάριος Βρουσάι έκανε κάθετη πάσα στον Ούγκο Κάιπερς, αυτός γύρισε στο ύψος του πέναλτι και ο επερχόμενος Χασάν με προβολή πρόλαβε τον Εμάνουελ Σάκιτς για το 1-0! Άμεση, ήταν, όμως, η απάντηση του Άρη. Από φάουλ του Μπρούνο Γκάμα και γύρισμα του Δημήτρη Μάνου, ο Μπα με το στήθος έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Κωνσταντίνου Τζολάκη για το 1-1, προτού συμπληρωθούν τέσσερα λεπτά παιχνιδιού! Οι φάσεις συνέχισαν να δημιουργούνται με καταιγιστικό ρυθμό. Στο 7’ ο Χουλιάν Κουέστα έδιωξε δύσκολα την κεφαλιά του Χασάν, στο επόμενο λεπτό ο Τζολάκης αποσόβησε το… δεύτερο αυτογκόλ του Μπα και στο 14’ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 2-1: σέντρα του Χοσέ Χολέμπας, ο Χασάν πρόλαβε και πάλι τον Σάκιτς και με πλασέ στην κίνηση σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα! Μετά, όμως, και την έξυπνη λόμπα του Φακούντο Μπερτόγλιο στο 20’, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια της εστίας των γηπεδούχων, ο ρυθμός έπεσε και οι ευκαιρίες μηδενίστηκαν.
Ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη και το παιχνίδι να μη βρίσκει ρυθμό, έχοντας πολλές διακοπές. Η κεφαλιά του Κάιπερς (71’) μετά το φάουλ του Κώστα Φορτούνη πέρασε δίπλα από αριστερό δοκάρι του Κουέστα που στο επόμενο λεπτό έκανε λάθος, ο Κάιπερς σκόραρε ωστόσο ήταν εκτεθειμένος όταν του έδωσε την πάσα ο Φορτούνης και το γκολ ακυρώθηκε. Το σουτ του Φορτούνη στο 83’ δε βρήκε στόχο, ενώ η ωραία ατομική ενέργεια του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στις καθυστερήσεις σταμάτησε στον Κουέστα. Το 2-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτές διαφορές - για μια θέση στους «4» του Κυπέλλου - που θα τις λύσουν σε δύο εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη.
Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας).
Κίτρινες: Κάιπερς, Μπα, Ραντζέλοβιτς - Μπεναλουάν, Τζέγκο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Παπασταθόπουλος (68’ Σεμέδο), Μπα, Λαλά, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (62’ Καμαρά), Σίλβα, Βρουσάι (80’ Μασούρας), Ραντζέλοβιτς, Κάιπερς (80’ Ελ Αραμπί), Χασάν (61’ Φορτούνης).
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Δεληζήσης (60’ Μπεναλουάν), Ρόουζ, Σούντγκρεν, Σάκιτς (60’ Ιωάννου), Σάσα, Τζέγκο, Σίλβα, Γκάμα (80’ Μπρούνο), Μπερτόγλιο (59’ Κάτσε), Μάνος (69’ Μήτρογλου).

 

«ΞΕΣΠΑΣΕ» Η ΑΕΚ
Με ξέσπασμα στο μέσο του πρώτου ημιχρόνου, η ΑΕΚ νίκησε 4-2 τον Βόλο στο ΟΑΚΑ και πήρε το «πάνω χέρι» για πρόκριση στους ημιτελικούς Κυπέλλου. Δύο γκολ για την Ένωση πέτυχε ο Τάνκοβιτς (29’,32’) και από ένα οι Μάνταλος (25’), Ολιβέιρα (35’-πεν.), ενώ για τους φιλοξενούμενους που προηγήθηκαν, σκόραραν ο Δουβίκας στο 14’ και ο Μήτογλου στο 57’. Η ρεβάνς θα γίνει στις 2 Μαρτίου στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.
Ένα «οργιώδες» δεκάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για να μετατρέψει τον διαφαινόμενο εφιάλτη, σε... βόλτα στην εξοχή για την ΑΕΚ, που βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ. Στο 14’ από λάθος συνεννόηση Κρίστιτσιτς-Νταντσένκο στο κέντρο, ο Νίνης έβγαλε κάθετη στον Δουβίκα, ο οποίος πλάσαρε για το 0-1 και το 9ο φετινό του γκολ.
Τίποτα δε μαρτυρούσε ότι η ΑΕΚ ήταν σε θέση να αντιδράσει και μάλιστα τόσο άμεσα και καταιγιστικά. Όμως, το οφείλει εν πολλοίς σε δύο παίκτες: τον Λιβάι Γκαρσία και τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς.
Ο Γκαρσία στο 25’ με εξαιρετική ενέργεια «ακινητοποίησε» την άμυνα του Βόλου και έβγαλε ασίστ στον Μάνταλο ο οποίος ισοφάρισε. Ακολούθησαν δύο υπέροχα γκολ του Τάνκοβιτς στο 29’ με άψογο τελείωμα από μεγάλη μπαλιά του Κρίστιτσιτς και στο 32’ με εκπληκτικό σουτ με φάλτσο από πλάγια θέση. Στο 35’ ο Λιβάι Γκαρσία κέρδισε πέναλτι από τον Τσοκάνη και ο Ολιβέιρα έγραψε το 4-1 από τη βούλα.
Ο φρενήρης ρυθμός της Ένωσης έπεσε στο β’ ημίχρονο και οι Βολιώτες βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν με τον Μήτογλου μετά από παράλληλη μπαλιά του Φεράρι στο 57’. Στο 87’ ο Βόλος είχε δοκάρι με τον Δουβίκα κι έτσι έμεινε το 4-2 που δίνει πολύ σημαντικό προβάδισμα στην ΑΕΚ. Ωστόσο, το γεγονός ότι δέχτηκε ξανά δύο γκολ, φτάνοντας συνολικά τα 9 παθητικό στους τελευταίους έξι αγώνες, προβληματίζει σίγουρα τον Χιμένεθ.
Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας).
Κίτρινες: Νταντσένκο, Κρίστιτσιτς - Μίλοκ.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Νταντσένκο (46’ Λόπες), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Μιτάι (82’ Ραντόνια), Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος (82’ Σιμόες), Γκαρσία, Ολιβέιρα (70’ Ανσαριφάρντ), Τάνκοβιτς (70’ Αλμπάνης).
ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Μήτογλου, Φεράρι, Τσοκάνης (90+2’ Σάντσες), Μπαρτόλο (76’ Κρητικός), Νίνης, Ριένστρα, Μαρτίνες (53’ Μίλοκ), Γκρίλο, Περέα, Δουβίκας.

 

«ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΣ» Ο ΠΑΟΚ
Αν και... «διπρόσωπος», ο ΠΑΟΚ πήρε σοβαρότατο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου μετά το 5-2 επί της Λαμίας στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.
Οι γηπεδούχοι με παραγωγική επίθεση αλλά προβληματική αμυντική λειτουργία, δεν ικανοποίησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα μέχρι να φθάσουν στη νίκη στο τελευταίο ημίωρο και κυρίως μέχρι να πάρουν τη διαφορά των τερμάτων που τους καθιστούν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση.
Με την πρώτη φάση του αγώνα, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Από σουτ του Ροντρίγκο και ασθενή απόκρουση του Θεοδωρόπουλου, ο Τζόλης με κεφαλιά παραβίασε την εστία της Λαμίας μόλις στο 5’.
Η Λαμία αντέδρασε άμεσα. Στο 10’ δυνατό σουτ του Αραμπούλι, στη γωνία της εστίας έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Με το κόρνερ όμως η ομάδα της Φθιώτιδας ισοφάρισε. Ηταν το 11’ και μετά από κόρνερ που δεν μπόρεσε να απομακρύνει ο Κρέσπο, ο Αντέτζο με ωραίο ψαλίδι ισοφάρισε (1-1).
Ο ΠΑΟΚ εύλογα αντέδρασε με τη σειρά του και στο 16’ με ωραίο γωνιακό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Θεοδωρόπουλου για το 2-1.
Ο χορός των τερμάτων συνεχίστηκε. Η Λαμία εκμεταλλευόμενη την αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ηταν το 24’ όταν ο Μπεχαράνο με σωστή κεφαλιά στη γωνία πέτυχε το 2-2 γκολ που καταμετρήθηκε σωστά από τον VAR παρά την αρχική υπόδειξη του β’ βοηθού για οφσάιντ.
Στο 29’ ο ΠΑΟΚ πέτυχε γκολ, με τον Σφιντέρσκι που ακυρώθηκε σαν φάουλ του Σβαμπ σε μαρκάρισμα του στον Αντέτζο.
Σε όλο το πρώτο ημίχρονο η Λαμία έδειξε μια υποδειγματική αξιοποίηση του κενού χώρου και τιμώρησε τον ΠΑΟΚ για τα αμυντικά του λάθη.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ με παραπανίσιο άγχος επιχείρησε να διασπάσει την άμυνα της Λαμίας κι έφτασε κοντά στο γκολ στο 59’ όμως το απευθείας φάουλ του Ουάρντα εξοστρακίστηκε στο οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου κι έφυγε άουτ.
Η Λαμία αμύνθηκε περισσότερο αλλά δεν απέφυγε το τρίτο γκολ. Στο 67’ από προβολή του Κρμέντσικ η μπάλα αποκρούσθηκε από το δεξί δοκάρι του Θεοδωρόπουλου και στην επιστροφή της ο Τζόλης πέτυχε το 3-2.
Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό και τη Λαμία πλέον στο προσκήνιο όταν στο 75’ δυνατό σουτ από 30 μέτρα του Γκαζαριάν έφυγε ελάχιστα άουτ δίπλα από τα δοκάρια του Πασχαλάκη.
Στο 78’ γκολ με τακουνάκι του Κρμέντσικ ακυρώθηκε σαν οφσάιντ, αλλά λίγο αργότερα στο 82’ ο Βραζιλιάνος Ροντρίγκο με άψογο σουτ πέτυχε το ωραιότερο γκολ της αναμέτρησης δίνοντας αίσθημα ασφαλείας στον προβληματικό και σήμερα ΠΑΟΚ.
Στο 88’ ο Κρμέντσικ σημείωσε με δυνατό σουτ το 5ο γκολ της ομάδας του, της οποίας η νίκη με τρία γκολ (5-2) διαφορά της δίνει αίσθηση ασφαλείας εν όψει του επαναληπτικού στη Λαμία.
Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής).
Κίτρινες: Τζόλης, Πίτι, Μπεχαράνο.
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Σβαμπ (65’ Ελ Καντουρί), Τσιγγάρας, Ουάρντα (80’ Καγκάβα), Τζόλης (92’ Νινούα), Αντρ. Ζίβκοβιτς (80’ Μουργκ), Σφιντέρσκι (65’ Κρμέντσικ).
ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Θεοδωρόπουλος, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Βύντρα, Προβιδάκης, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς (92’ Βλαχομήτρος), Γκούγκα (89’ Ασίγκμπα), Πίτι (68’ Βασιλακάκης -77’ Κωστίκας), Γκαζαριάν (89’ Τζέιμς) Αραμπούλι.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα των πρώτων προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας έχουν ως εξής:
ΑΕΚ-Βόλος    4-2
ΠΑΟΚ-Λαμία    5-2
Ολυμπιακός-Άρης    2-1
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός    ΣΗΜΕΡΑ (15:00)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass