Ανακλήθηκαν 10 δελτία, πήρε …11

Η ΑΕΛ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΠ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΟΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (15/6/2020), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΠ - ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΕΚΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗ

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2021 21:25

Η πρώτη δικαστική μάχη της ΑΕΛ στην Επιτροπή Ιδιότητας-Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών (ΕΙΠ) κερδήθηκε, καθώς χθες η λαρισινή ομάδα πέτυχε την ανάκληση της απόφασης για τα δέκα δελτία των νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών λόγω ληξιπρόθεσμης επιταγής των «βυσσινί».

Η ΑΕΛ πήρε τελικά όχι μόνο τα δέκα δελτία των νεοαποκτηθέντων παικτών, αλλά προστέθηκε και ενός ακόμα νεοαποκτηθέντα, αυτό του Μάνουελ Στιέφλερ.
Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας επισήμανε ότι αυτό επιτεύχθηκε χάρη σε ενέργειες του προέδρου της ΕΠΟ κ. Βαγγέλη Γραμμένου και του ταμία της ΕΠΟ κ. Περικλή Λασκαράκη.
Η μεγαλύτερη μάχη όμως θα δοθεί μεθαύριο Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021 στις 12.00 μ. που κλήθηκε σε απολογία η ΠΑΕ ΑΕΛ. Τι προβλέπει το άρθρο 21, παράγραφος 3, ΙΙ, α και β που είναι στο κατηγορητήριο. Οι «βυσσινί» κατηγορούνται ότι δεν κατέβηκαν ν’ αγωνιστούν και απειλούνται με απώλεια του ματς με 3-0 και πρόστιμο από 8.000 έως 40.000 ευρώ. Την ίδια ημέρα δε, θα εκδικαστεί και η ένσταση που έχει κάνει από την πλευρά της η ΠΑΕ ΑΕΛ για αντικανονική μη τέλεση του αγώνα, για την οποία κλήθηκε να παραστεί και η ΠΑΕ Λαμία, στον αθλητικό δικαστή. Αναλυτικά:
Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία, την Παρασκευή 12-02-2021 και ώρα 12:00 τις παρακάτω ΠΑΕ.
Α/ ΠΑΕ ΑΕΛ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 06/02/2021 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 06/02/2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα» στον αγώνα ΠΑΕ Λαμία-ΠΑΕ ΑΕΛ. *Για παράβαση των άρθρων 17 παρ. 2 και 21 παρ. 3 Ι περ. α και ΙΙ περ. α και β ΚΑΠ/ΕΠΟ.
ΠΑΕ ΑΕΛ: «Με βάση την από 09-02-2021 ένστασή σας για αντικανονική μη τέλεση του από 06.02.2021 ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΠΑΕ Α.Ε.Λ. για την 21η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος SUPER LEAGUE 1 ΕΛΛΑΔΑ της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, κατά της ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ, καλείσθε την Παρασκευή, 12-02-2021, και ώρα 12.00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας κατ’ άρθρα 8 και 33 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων της Ε.Π.Ο., κατά την εκδίκασή της, προκειμένου να την υποστηρίξετε».

 

ΤΟ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
Η ΠΑΕ ΑΕΛ στην ένστασή της αναφέρει ότι υπήρξε παρόμοια περίπτωση, στον από 15.6.2020 αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, όπου ο 4ος διαιτητής διαπίστωσε ότι τα δελτία υγείας 12 ποδοσφαιριστών της γηπεδούχου ομάδας είχαν λήξει και έκανε τη σχετική σημείωση στο φύλλο αγώνα, αφού προηγουμένως ενημέρωσε αμφότερες τις ομάδες. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ η έλλειψη δελτίων υγείας αντιμετωπίζεται όπως και η έλλειψη δελτίου αθλητικής ιδιότητας στο ίδιο άρθρο 18 («ο διαιτητής υποχρεούται να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή για τον οποίο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές. Εάν, παρά την απαγόρευση, ο ποδοσφαιριστής μετάσχει στον αγώνα η συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική, η υπαίτια δε ομάδα, σε περίπτωση αποδοχής ένστασης ή καταγγελίας υφίσταται τις προβλεπόμενες για την περίπτωση κυρώσεις»). Μετά την ενημέρωση από τον 4ο διαιτητή οι ομάδες συμφώνησαν να διεξαχθεί ο αγώνας με τους ποδοσφαιριστές, των οποίων τα δελτία υγείας είχαν λήξει, και πράγματι ο αγώνας διεξήχθη. Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν κατέθεσε ένσταση, ως είχε δικαίωμα. Σημειώνεται ότι στην αρχική ενδεκάδα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ με ληγμένο δελτίο υγείας ήσαν 7 (Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Τζόλης, Άκπομ, Μιχάι), ενώ μπήκαν με αλλαγή δύο ακόμα με ληγμένο δελτίο υγείας (Λιμνιός και Στοχ).
Μάλιστα υποστηρίζει ότι... «αν οι αντικανονικώς συμμετέχοντες στην αρχική ενδεκάδα είναι άνω των δύο, ώστε οι εναπομείναντες να είναι κάτω των 9, ο διαιτητής δεν έχει δικαίωμα να εφαρμόσει το άρθρο 17 παρ. 2 ΚΑΠ/ΕΠΟ, να θεωρήσει δηλαδή ότι η ομάδα έχει λιγότερους από 9 παίκτες και να αποφασίσει τη μη διεξαγωγή του αγώνα. Αυτό που μπορεί και οφείλει να κάνει είναι να μνημονεύσει στο Φύλλο Αγώνα τους αντικανονικά συμμετέχοντες, ώστε να μπορεί η αντίπαλη ομάδα να στραφεί, αν επιθυμεί, κατά του κύρους του αγώνα ασκώντας ένσταση».

 

ΕΠΙΔΟΣΗ ΟΧΙ ΣΑΒΒΑΤΟ
Η ΑΕΛ με συμπληρωματικό της έγγραφο υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομία δεν μπορεί να γίνει επίδοση Σάββατο ή Κυριακή η αργία.
Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με το άρθρο 125 ΚΠολΔ (το οποίο εφαρμόζεται αναλογικά, ελλείψει δικονομικού κανονισμού της Επιτροπής Ιδιότητας – Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών ΕΠΟ) «1. Η επίδοση δεν επιτρέπεται να γίνει νύχτα, Σάββατο ή Κυριακή ή άλλη εορτή που ορίζεται από το νόμο ως αργία, χωρίς να συναινεί ο παραλήπτης ή χωρίς άδεια του αρμόδιου δικαστή, στον οποίο εκκρεμεί η υπόθεση και, αν πρόκειται για πολυμελή δικαστήρια, του προέδρου τους… 3. Η άδεια που δίνεται στις περιπτώσεις της παραγράφου 1 πρέπει να σημειώνεται στο έγγραφο που επιδίδεται και στην έκθεση της επίδοσης».
Εν προκειμένω, η απόφαση της Επιτροπής Ιδιότητας – Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών με αριθμό 408/2021 εξεδόθη ημέρα Σάββατο, 6.2.2021, και διαβιβάστηκε στην εταιρεία μας μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Η εν λόγω επίδοση όμως ήταν άκυρη αφού έγινε ημέρα Σάββατο, χωρίς να έχουμε συναινέσει προς τούτο (άλλωστε αγνοούσαμε παντελώς τη διαδικασία ενώπιον της Επιτροπής και η αποστολή της ομάδας βρισκόταν στη Λαμία) και χωρίς να συνοδεύεται από σημείωση του Προέδρου της Επιτροπής για επίδοση της απόφασης ημέρα Σάββατο. Επομένως, η εν λόγω επίδοση δεν παρήγαγε έννομα αποτελέσματα και δεν συνεπαγόταν την τυχόν αντικανονική συμμετοχή των ποδοσφαιριστών μας, των οποίων ανακλήθηκαν τα δελτία αθλητικής ιδιότητας. Κατ’ επέκταση ο διαιτητής του αγώνα δεν είχε ούτε δικαίωμα ούτε υποχρέωση να απαγορεύσει τη συμμετοχή τους και πολύ περισσότερο δεν είχε δικαίωμα να αποφασίσει τη μη τέλεση του αγώνα κατ’ ά. 17 παρ. 2 ΚΑΠ λόγω ελλιπούς αρχικής ενδεκάδας της ομάδας μας.
Για τους ως άνω λόγους η απόφαση του διαιτητή περί μη τέλεσης του ως άνω αγώνα ήταν αντικανονική, αναιτιολόγητη και αντίθετη στον ΚΑΠ/ΕΠΟ σύμφωνα με τις διατάξεις που αναφέρθηκαν».

 

ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΣΤΙΤΣΙΤΣ
Τα ματς με Απόλλωνα Σμύρνης και ΑΕΛ θα χάσει ο Νέναντ Κρίστιτσιτς, ο οποίος την Κυριακή (07/02) στον αγώνα με τον Άρη, συμπλήρωσε κάρτες και θα πρέπει να μείνει εκτός σε δύο από τα τέσσερα προσεχή ματς της ΑΕΚ. Με απόφαση του Μανόλο Χιμένεθ ο Σέρβος μέσος δηλώθηκε να μην χρησιμοποιηθεί στον εκτός έδρας αγώνα που ακολουθεί στο στάδιο Αλκαζάρ με την ΑΕΛ (14/02), καθώς και στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης, στις 7 Μαρτίου 2021.

 

H Super League στηρίζει τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας -15 Φεβρουαρίου- η Super League σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» και τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος «ΛΑΜΨΗ», αφιερώνει την 22η αγωνιστική (13-15/02/2021), στον αγώνα στήριξης των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.
Η σχετική ανακοίνωση της Super League αναφέρει:
«Η Παγκόσμια Ημέρα για τον παιδικό καρκίνο έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.
Υπολογίζεται ότι, στον κόσμο, κάθε χρόνο, 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα.
Το 80% από αυτά, προέρχεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες, στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης και σωστής θεραπείας.
Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.
Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο νοσούν 280 - 300 παιδιά.
Το 80% από αυτά με εξειδικευμένη θεραπεία κερδίζει τη μάχη για ζωή.
Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη, ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε ίαση τα περισσότερα παιδιά.
Γι’ αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία:
- Στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο και
- στη σωστή ενημέρωση των γονιών, ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.
Οι Σύλλογοι «Φλόγα» και «Λάμψη» βρίσκονται δίπλα στις οικογένειες, μοιράζονται τους φόβους και τις αγωνίες τους και στηρίζουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους. Προσπαθούν να ενημερώσουν σωστά την κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και να εξαλείψουν τις προκαταλήψεις.
Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί!
Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από την εθνική, κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση!
Τα παιδιά με καρκίνο έχουν την ανάγκη όλων μας!».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass