Το Τόκιο πιο... μακριά

Η ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΠΑΛΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΙΤΣΙΑΒΑ, ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ «ΧΛΩΜΟ»

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2021 21:13

Το Τόκιο πηγαίνει πιο μακριά για τους Έλληνες αθλητές λόγω της πανδημίας και η μόνη Λαρισαία που διεκδικούσε τη συμμετοχή της, η Κατερίνα Πιτσιάβα του Όγχηστου Πλατυκάμπου, δείχνει να βλέπει το όνειρό της να γίνεται «χλωμό» εξαιτίας της ελλειπούς προετοιμασίας.


Πάντως δεν το βάζει κάτω και ετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο προολυμπιακό τουρνουά, που θα γίνει στις 18 Μαρτίου στη Βουδαπέστη, και για τη συμμετοχή της ο προπονητής της Χάρης Χονδρονάσιος μάς λέει: «Θα παλέψουμε και ό,τι βγει... Το λέμε κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η Κατερίνα έχει επιλεγεί να κάνει προπονήσεις αλλά πώς είναι δυνατόν μια αθλήτρια πάλης να κάνει μόνη της προπόνηση. Δεν υπάρχει άλλος αθλητής πάλης απ’ όλη τη Θεσσαλία για προπόνηση. Οι προπονήσεις γίνονται με ένα ανδρείκελο και προσπαθεί να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα».
*Η κατάσταση στην πάλη ποια είναι;
«Σε όλη την Ανατολική Ευρώπη γίνονται κανονικά προπονήσεις και πραγματοποιήθηκαν διεθνείς αγώνες υψηλού επιπέδου αλλά και εθνικά πρωταθλήματα και κύπελλα. Δεν το κρύβω ότι έχουμε σκεφτεί με την Πιτσιάβα να μεταβούμε σε Βουλγαρία, Σερβία και άλλες γειτονικές χώρες να βρούμε παλαίστρα για να κάνουμε προετοιμασία με άλλους παλαιστές. Αυτήν τη στιγμή θα πρέπει να εξαντλήσουμε τις ελάχιστες πιθανότητες που έχει η Κατερίνα για τη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα.
Θα προσθέσω και κάτι ακόμα. Αν υποθέσουμε ότι η Πιτσιάβα είχε πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς, και είχε πάρει και το πριμ των 10.000 ευρώ της Ε.Ο.Ε στην κατάσταση που είναι σήμερα ο Ελληνικός Αθλητισμός ήταν αδύνατον να γίνει μια σωστή προετοιμασία στην Ελλάδα έλλειψη εθνικών ομάδων και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα γυμναστήρια που είναι κλειστά...! Είναι τραγικό, αλλά ακόμη κι αν βρεθούν τα χρήματα, η χώρα δεν μπορεί πλέον να παρασταθεί στους Έλληνες αθλητές που κάνουν κατ’ οίκον ουσιαστικά προπόνηση για μεγάλο χρονικό διάστημα…
Τέλος ο Χάρης Χονδρονάσιος σχολίασε και τις αντιθέσεις ενόψει των εκλογών των ομοσπονδιών, λέγοντας: «Οι αθλητές είναι τα μόνα πραγματικά θύματα αυτής της ιστορίας. Βλέπουν θυσίες και την καριέρα τους να απαξιώνονται στον βωμό της αντιπαράθεσης λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έπειτα είναι άδικο και για τους ίδιους τους παράγοντες και τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών γιατί στην περίπτωση όπου μία κακή διοίκηση οδηγήσει το άθλημα σε αποτυχία στους αγώνες λόγω της κακοδιαχείρισης, δίκαιο θα ήταν να επωμιστεί και το κόστος της αποτυχίας της. Επίσης δεν βλέπω τον λόγο που μια νέα διοικητική ομάδα θα προτιμήσει να «απαλλάξει» μια κακή διοίκηση μια ανάσα πριν την τελική της κρίση, τα αποτελέσματα δηλαδή στην Ολυμπιάδα και να επωμιστεί η ίδια μία αποτυχία που δεν της αναλογεί. Ισχύει επίσης και το αντίθετο σενάριο (αν και πιο σπάνιο) μία διοίκηση με αποδεδειγμένα αγωνιστικά αποτελέσματα λίγο πριν από μία ακόμα επιτυχία στους Ολυμπιακούς να αντικατασταθεί από καινούρια στελέχη τα οποία θα «καρπωθούν» μία επιτυχία για την οποία όμως κάποιοι άλλοι εργάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Χειρότερο ακόμα μπορεί να γίνει το σενάριο αυτό στην περίπτωση που μια καινούρια διοίκηση αποδειχθεί μελλοντικά κατώτερη αγωνιστικά της προηγούμενης.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο αγωνιστικός αθλητισμός της χώρας μας αλλά και κάθε κράτους εξαρτάται επί πολλοίς από την παρουσία στους Ολυμπιακούς. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι απλώς το μεγαλύτερο αθλητικό και οικονομικό γεγονός του πλανήτη. Σε αυτό το παγκόσμιο γεγονός αντανακλάται το βιοτικό επίπεδο του κάθε λαού, δοκιμάζονται καινούριες τεχνολογικές εξελίξεις, τα συστήματα της Παιδείας και το Ήθος των ανθρώπων που συμμετέχουν. Από μια τέτοια γιορτή η Ελλάδα δεν μπορεί ούτε να είναι απούσα και ακόμα περισσότερο θα πρέπει να ενισχύει τον ρόλο των Ελλήνων Αθλητών στην γιορτή αυτή».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass