Φιλικό μεταξύ Ολυμπιακού-ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΕ

Με κερδισμένους Πανεπιστημιακό και Γενικό Νοσοκομείο - Ν. Λεπενιώτης: Συμβάλλουμε με αίσθημα αλληλεγγύης

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2021 21:11

Eνα φιλικό παιχνίδι διαφορετικό από τα άλλα θα δώσει σήμερα η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ στο ΣΕΦ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (20.00), στο πλαίσιο του προγράμματος των φιλικών αγώνων της Πειραϊκής ομάδας «Together We Fight against Covid-19», με κερδισμένα τα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας το Πανεπιστημιακό και το Γενικό, στα οποία η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα δώσει υλικό για την αντιμετώπιση του Covid-19.


Ο αγώνας θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3 και θα τιμηθούν οι υγειονομικοί των δύο Νοσοκομείων στα πρόσωπα των διοικητών Δημήτρη Κατσικονούρη (Πανεπιστημιακό Νοσσοκομείο) και Γρηγόρη Βλαχάκη (Γενικό Νοσοκομείο).
Η ομάδα της ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ μετά τον αγώνα της στην Πάτρα με τον Προμηθέα (όπου έχασε με 81-63) ταξίδεψε απευθείας στην Αθήνα, όπου θα παραμείνει για δύο μέρες, προπονήθηκε στο ΣΕΦ, ενώ εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο τη διακοπή του πρωταθλήματος. Το επόμενο παιχνίδι της λαρισινής ομάδας είναι στις 28 Φεβρουαρίου με τον ΠΑΟΚ εντός έδρας.
Ο Λαρισαίος γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, που βρέθηκε χθες στη Λάρισα για οικογενειακούς λόγους, μας είπε: «Επεξεργαστήκαμε πολλούς μήνες το συγκεκριμένο πρόγραμμα και θεωρούμε υποχρέωσή μας να συμβάλλουμε και εμείς όσο μπορούμε στην αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης συγκυρίας που δοκιμάζει και τη χώρα μας. Με το πρόγραμμα «Monday’s Game Night against Covid-19» θέλουμε να στηρίξουμε με έμπρακτο τρόπο τις προσπάθειες της Πολιτείας και να συμβάλλουμε με αίσθημα αλληλεγγύης στη συλλογική μάχη κατά της ασθένειας του Covid-19, από την οποία ελπίζουμε σύντομα η ανθρωπότητα να βγει νικήτρια. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων όλες τις ομάδες, ελληνικές και ξένες, που έχουν ήδη ανταποκριθεί και ελπίζουμε να ανταποκριθούν και άλλες στο πρόγραμμα αυτό. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον πρόεδρο της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ Θόδωρο Ριζούλη που ανταποκρίθηκε, ενώ είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τα δύο νοσοκομεία αφού η περιοχή της Λάρισας έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία».
Η σειρά των αγώνων είναι αφιερωμένη:
- Στην καταπολέμηση της πανδημίας,
- στην ευαισθητοποίηση του κοινού και την προώθηση των μηνυμάτων των επιστημόνων,
- στην ασφαλή ψυχαγωγία των φιλάθλων,
- στην ενίσχυση της προσπάθειας της Πολιτείας,
- στην επιβράβευση κοινωνικών ομάδων και επαγγελματιών που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας,
- στην κάλυψη τρεχουσών αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και άλλων οργανισμών που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας και παραπλήσιων στόχων.

 

ΔΙΠΛΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ
Η Λάρισα υποχρεώθηκε να μείνει από νωρίς πίσω στο σκορ στον προχθεσινό αγώνα με τον Προμηθέα Πατρών. Μένοντας στους τρεις πόντους στην πρώτη περίοδο, σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ στη φετινή σεζόν αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των έξι πόντων που είχαν ο Κολοσσός και ο ΠΑΟΚ στην πρώτη περίοδο των εκτός έδρας αγώνων τους με τον Προμηθέα και την ΑΕΚ αντίστοιχα. Πρόκειται και για αρνητικό ρεκόρ διετίας αφού η προηγούμενη μικρότερη επίδοση ήταν εκείνη των δύο πόντων που είχε η Κύμη στην πρώτη περίοδο του παιχνιδιού της 24ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2018-19 κόντρα στον Άρη.
Η θεσσαλική ομάδα περιορίστηκε στους 17 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν οι 19 που είχε το Μεσολόγγι στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού της 12ης αγωνιστικής με τον Άρη.

 

ΔΙΚΑΙΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ
Η Λάρισα δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο ματς με τον Προμηθέα Πάτρας, ενώ χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν η αποβολή του Νίκου Παπανικολόπουλου με δύο τεχνικές ποινές. Για το θέμα αυτό δήλωσε: «Να κλείσουμε το θέμα με τις τεχνικές ποινές, είναι λάθος. Οι προπονητές δεν είναι για να αποβάλλονται αλλά για να είναι στον πάγκο. Ό,τι λάθος κι αν έχει γίνει. Εγώ διαμαρτυρήθηκα για κατασκήνωση και όχι για τρία δευτερόλεπτα».
Για τον αγώνα: «Ο Προμηθέας νίκησε δίκαια και μας πίεσε. Κάναμε τραγικά λάθη και δώσαμε 18 πόντους από δικά μας λάθη. Δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν τραγικοί στην άμυνα, αλλά στην επίθεση δεν παίξαμε καθόλου καλά.
Παίξανε πολύ δυνατά όπως συνηθίζουν. Είναι διαφορετική ομάδα ο Προμηθέας. Έχει γκαρντ που μπορούν να πιέσουν και να ανοίξουν το γήπεδο. Είναι αθλητική κι επικίνδυνη ομάδα».
Για την αποχώρηση του Γουέμπ:
«Δεν είναι μόνο η φυγή του Γουέμπ αλλά και ο ερχομός του νέου παίκτη Ουόσπαν που για σαράντα λεπτά δημιουργούσε νέες καταστάσεις. Ο Ρας έπαιξε ως κατά συνθήκη «τεσσάρι» και βρήκαμε έτσι τον ρυθμό μας, αλλά μετά χτύπησε και βγήκε κι άνοιξε η διαφορά».
Για τη διακοπή και τις δύο εβδομάδες για δουλειά και τι θα κάνει για να παρουσιαστεί καλύτερη η ομάδα του:
«Μετά τη διακοπή είναι τα πολύ σημαντικά ματς για την ομάδα μας. Θα πρέπει να ενσωματώσουμε τον Ουόσπαν και να καλύψουμε το κενό του Γουέμπ και να αποκτήσουμε ομοιογένεια. Θα πάρουμε παίκτη αλλά θα πρέπει να είμαστε και τυχεροί. Για να πάει ο Γουέμπ στη Μούρθια δείχνει πόσο καλός ήταν. Θα προσπαθήσουμε να τον αντικαταστήσουμε με κάποιον που θα προσεγγίζει τα χαρακτηριστικά του».
Ο προπονητής του Προμηθέα Μάκης Γιατράς στις δηλώσεις είπε: «Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους. Παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο και ανοίξαμε τη διαφορά. Στο δεύτερο μέρος ο αντίπαλος μείωσε τη διαφορά, αλλά στο τέλος βρήκαμε ξανά ρυθμό και νικήσαμε εύκολα. Καλή συνέχεια στη Λάρισα που είναι μια ποιοτική ομάδα. Εμείς πλέον επικεντρωνόμαστε στο Κύπελλο και στο ματς με τον Κολοσσό Ρόδου και ελπίζουμε η εβδομάδα να είναι όπως ονειρευόμαστε».

 

ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΔΕΙΑ
Μετά το σημερινό φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ οι παίκτες της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας θα πάρουν μια βδομάδα άδεια.
Ήδη έχουν φύγει Σμιθ, Ρας, Μπράουν και δεν θα παίξουν σήμερα.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass