ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΛΑΜΙΑ

Στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ προσφεύγει η ΑΕΛ

*Γρήγορη απόφαση θα ζητήσει η λαρισινή ΠΑΕ

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2021 21:00

Λαμία και ΑΕΛ είναι γραφτό μέχρι στιγμής να μην έρθουν αντιμέτωπες αγωνιστικά, αφού κάθε ορισμός παιχνιδιού τους ματαιώνεται και περιμένουμε την επόμενη ορισθείσα αναμέτρηση των δύο ομάδων για να δούμε αν θα διεξαχθεί στις 24 Φεβρουαρίου στο Αλκαζάρ.


Η μη διεξαγωγή του προχθεσινού αγώνα και η αιτία της έγινε θέμα σε πανελλαδικό επίπεδο. Υπενθυμίζουμε ότι λίγες μόλις ώρες πριν τη διεξαγωγή του προχθεσινού αγώνα Λαμία-ΑΕΛ στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής της Super League, ανακλήθηκαν από την Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών τα δελτία των νεαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών, πράγμα που σημαίνει ότι αν η ΑΕΛ ήθελε να αγωνιστεί θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει στον αγωνιστικό χώρο τους τερματοφύλακες!
Ο διαιτητής έκλεισε το φύλλο αγώνα βάσει του άρθρου 17 παράγραφος 2, που προβλέπει μηδενισμό της λαρισινής ομάδας και αφαίρεση τριών βαθμών.
Το ερώτημα είναι τι γίνεται από δω και πέρα; Η υπόθεση πηγαίνει σε ένα γήπεδο όπου ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Αλέξης Κούγιας, παίζει καλά μπάλα, δηλαδή στα δικαστήρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ΑΕΛ πήραν την απόφαση να μην αγωνιστούν για να σταθούν στο θέμα της παράνομης απόφασης, όπως υποστηρίζουν, ανάκλησης των δελτίων των νεαποκτηθέντων παικτών που αν κερδηθεί, τότε κακώς δεν μετείχαν στο παιχνίδι.
Ο μεγαλομέτοχος αυτήν τη στιγμή περιμένει η ΕΙΠ να ανακαλέσει την απόφαση της ανάκλησης των δελτίων των νεοαποκτηθέτων παικτών και μάλιστα προχθές το βράδυ πληρώθηκε η επιταγή που είχε σφραγιστεί για οφειλές της ομάδας στην ΕΠΟ.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ σε ανακοίνωσή της επικαλείται ότι ο ταμίας της ΕΠΟ κ. Λασκαράκης δεν γνώριζε τίποτα και δεν είχε δώσει καμία εντολή για σφράγισμα της επιταγής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ:
«H ΠΑΕ ΑΕΛ μέσω winbanking, μόλις ο οικονομικός διευθυντής κ. Χριστακόπουλος επέστρεψε στη Λάρισα από τη Λαμία, από τον τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς κατέθεσε στον τραπεζικό λογαριασμό της Ε.Π.Ο. το ποσό των 24.000€ και εξόφλησε την περιβόητη επιταγή, που το βρώμικο κύκλωμα στην Ε.Π.Ο. χρησιμοποίησε ως αιτιολογία για να ανακαλέσει δύο ώρες, πριν από την έναρξη του αγώνα ΛΑΜΙΑ - ΑΕΛ, τα δέκα δελτία των επίλεκτων διεθνών ποδοσφαιριστών μας, για να μην αγωνισθούν στον σημερινό αγώνα. Στον λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΕΛ στην Τράπεζα Πειραιώς υπάρχουν και μέχρι αυτήν τη στιγμή 34.205,19€ και εφόσον ενημερωνόμασταν από την Ε.Π.Ο., όπως συνήθως μας ενημέρωναν όλα αυτά τα χρόνια για τη σφράγιση μιας μεταχρονολογημένης επιταγής, δεν θα είχαμε κανένα λόγο να μην την εξοφλήσουμε.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ δημοσιοποιεί τα στοιχεία που αποδεικνύουν το υπόλοιπο των διαθεσίμων χρημάτων στο λογαριασμό της, καθώς και το καταθετήριο που αποδεικνύει, ότι από τον λογαριασμό της στην Τράπεζα Πειραιώς κατατέθηκαν πριν από λίγο τα χρήματα στον λογαριασμό της Ε.Π.Ο.
Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. κ. Γραμμένο, ο οποίος δεν απαντά στις κλήσεις του, αλλά και με τον εκτελεστικό γραμματέα της Ε.Π.Ο. κ. Δέδε, ο οποίος επίσης δεν απαντά.
Στον Δέδε ο κ. Κούγιας απέστειλε γραπτό μήνυμα, το περιεχόμενο του οποίου θα δημοσιοποιήσουμε αύριο εφόσον ο Δέδες δεν επικοινωνήσει με τον κ. Κούγια.
Ο μόνος ο οποίος απήντησε στις κλήσεις του κ. Κούγια είναι μόνο ο Ταμίας της Ε.Π.Ο. κ. Περικλής Λασκαράκης, ο οποίος και εξέφρασε την έκπληξή του για τη σφράγιση αυτής της επιταγής, διαβεβαιώνοντας τον κ. Κούγια ότι ενώ αυτός είναι ο μόνος αρμόδιος να δώσει εντολή για τη σφράγιση της επιταγής, αφού προηγουμένως ενημερωθεί η ΠΑΕ και είτε δεν την αντικαταστήσει, είτε δεν την εξοφλήσει, αυτός δεν έδωσε καμία εντολή και ό,τι έγινε, έγινε με εντολή του Αλέξη Δέδε, χωρίς ποτέ αυτός να ενημερωθεί και να το εγκρίνει».

ΣΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Η ΑΕΛ θα προσφύγει σήμερα στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ με σκοπό να βγάλει άκυρη την απόφαση της ΕΙΠ για ανάκληση των δελτίων των νεοαποκτηθέτων παικτών και ζητώντας η συγκεκριμένη απόφαση να βγει γρήγορα, ώστε πρώτα να γίνει το παιχνίδι στη Λαμία, αν γίνει, και μετά στο Αλκαζάρ (υπενθυμίζουμε ότι το παιχνίδι αυτό μεταξύ των δύο ομάδων είναι από τον πρώτο γύρο!). Το ερώτημα που υπάρχει είναι πόσο γρήγορα μπορούν να τρέξουν οι συγκεκριμένες διαδικασίες από το Διαιτητικό Δικαστήριο…
Στην ΠΑΕ ΑΕΛ υποστηρίζουν ότι θα δικαιωθούν και χαρακτηρίζουν πρωτοφανές το γεγονός να ειδοποιηθεί μία ομάδα που αγωνίζεται στις 17.15 για ανάκληση των δελτίων της στις 14.29 δηλαδή λιγότερο από τρεις ώρες από την έναρξη του παιχνιδιού. Προκύπτει το ερώτημα, σύμφωνα με την ΠΑΕ, γιατί η ειδοποίηση δεν είχε γίνει την προηγούμενη μέρα που σφραγίστηκε η επιταγή ώστε να πληρωθεί η συγκεκριμένη επιταγή. Επίσης αρκετοί από τους παίκτες των οποίων ανακλήθηκαν τα δελτία, είχαν αγωνιστεί σε αρκετά προηγούμενα παιχνίδια με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Νίκο Καρανίκα. Η ΑΕΛ θα παίζει μπάλα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και στις αίθουσες των δικαστηρίων...

Διόρθωσε η Super League!
Σε διόρθωση της αρχικής της ανακοίνωσης για τον αγώνα Λαμία-ΑΕΛ προχώρησε η Superleague. Έτσι το Άρθρο 18 που είχε αρχικά ανεβεί στην ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής αντικαταστάθηκε με το Άρθρο 17.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Superleague: «Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το Φύλλο Αγώνος, ο διαιτητής του αγώνα ΠΑΣ Λαμία - ΑΕΛ, κ. Α. Κουτσιαύτης, αποφάσισε «την οριστική μη έναρξη του αγώνα», βάσει του Άρθρου 17 του ΚΑΠ της ΕΠΟ».

Οι ξένοι δεν κατάλαβαν τι γινόταν με τον αγώνα…

Οι παίκτες της ΑΕΛ σίγουρα έζησαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία… Το θέμα με τις ανακλήσεις των δελτίων το έμαθαν μόλις έφθασαν στο γήπεδο της Λαμίας για να κάνουν ζέσταμα όπου και είδαν μια αναστάτωση. Έκαναν ζέσταμα με τους ξένους να μην ξέρουν τι συμβαίνει, ενώ οι Έλληνες άρχισαν να αγωνιούν. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΑΕΛ έλεγαν προς τους παίκτες ότι ο αγώνας θα γίνει κανονικά. Τελικά αντί να μπουν στον αγωνιστικό χώρο για να παίξουν, μπήκαν στο πούλμαν και αναχώρησαν για τη Λάρισα με αισθήματα ανάμεικτα. Πάντως αυτό που συζητούσαν είναι ότι η απόφαση ανήκει αποκλειστικά στον μεγαλομέτοχο που πλέον θα παίξει τις πιθανότητες παραμονής της ομάδας στο δικό του γήπεδο… Σε μία δίκη που θα κρίνει το μέλλον της ΑΕΛ.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass