Ξέσπασε με …Κλάους ο Απόλλων Λάρισας

Σκόραρε μετά από δύο χρόνια ο Αθανασιάδης - Στην πρώτη φετινή νίκη κόντρα στην Α.Ε. Καραϊσκάκης (3-0) - Την Τετάρτη αγωνίζεται στη Νίκαια με τον Ιωνικό

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2021 21:02

Επιτέλους νίκη για τον Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος σε αγώνα για την 6η ημέρα του πρωταθλήματος της Super League 2, υπέταξε στο AEL FC ARENA την Α.Ε. Καραϊσκάκης με 3-0 και βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας.


Το ευχάριστο για τη λαρισινή ομάδα είναι πως σκόραρε μετά από δύο χρόνια ο Κλάους Αθανασιάδης, καθώς το τελευταίο του τέρμα ήταν κόντρα στον Παναθηναϊκό την 9η Φεβρουαρίου του 2019 (7α8 ημέρες πριν), αγωνιζόμενος με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Βρήκε λοιπόν ξανά δίχτυα ο Ελληνας επιθετικός, αυτήν τη φορά με τη φανέλα των «κυανόλευκων», κόντρα στην Α.Ε. Καραϊσκάκης και η συνέχεια αναμένεται πως θα είναι καλύτερη.
Τον δρόμο λοιπόν για την πρώτη νίκη των «κυανολεύκων» άνοιξε στο 41’ ο Κλάους Αθανασιάδης για να τον ακολουθήσει στο 46’ ο Πάρης Μπάμπης, με ένα υπέροχο γκολ, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 78’ ο Μπαστιάνος. Ο Απόλλωνας είχε ευκαιρίες κυρίως με τον Λίταινα, για να πετύχει περισσότερα τέρματα.

 

ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΣΑΚΜΑΚΙΔΗΣ
Πολύ σημαντικό ρόλο στο να κατακτηθεί το νικηφόρο αποτέλεσμα έπαιξε η παρουσία του Ευριπίδη Γιάκου στον αγωνιστικό χώρο και του Γιάννη Τσακμακίδη στον πάγκο.
Ο πρώτος έκανε πολύ καλή δουλειά και έδειξε με την εμπειρία του πως μπορεί να βοηθήσει πολύ, ενώ ο δεύτερος διαχειρίστηκε ψύχραιμα το παιχνίδι και οι κινήσεις του ήταν πολύ προσεκτικές.
Επέλεξε δε να αγωνιστεί ο Απόλλωνας με σύστημα 4-2-3-1.
Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αστράς, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά οι Σκούπρας, Μόρας, Καρρίκι, Μπούσης, αμυντικά χαφ ο Μπάλας με τον Μπάμπη, ενώ πιο μπροστά βρισκόταν αριστερά ο Λίταινας, δεξιά ο Μπαλογιάννης και πίσω από τον Αθανασιάδη, που έπαιζε στην κορυφή της επίθεσης, ήταν ο Γιάκος.

 

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Με διάθεση ξεκίνησαν τον αγώνα οι δύο ομάδες και στο πρώτο μέρος όσο περνούσε η ώρα, ο Απόλλων γινόταν όλο και πιο απειλητικός στην εστία του Σοϊλεμέζογλου.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, στο 33’ο Σκούπρας βγήκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά ο τερματοφύλακας του Καραϊσκάκη, απέκρουσε την μπάλα, ενώ στο 37’ σε εκτέλεση φάουλ του Γιάκου η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Αμέσως μετά, στο 38’ ο Δούμτσιος έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αστρά.
Πάντως στο 41’ έγινε το 1-0, όταν από φάουλ του Μπαλογιάννη και κεφαλιά του Μόρα, οι αμυντικοί του Καραϊσκάκη και ο γκολκίπερ δεν απομάκρυναν σωστά την μπάλα.
Εκείνη πήγε στον Κλάους Αθανασιάδη, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Σοϊλεμέζογλου, πετυχαίνοντας το 1-0, γκολ που πανηγύρισε και ο ίδιος έξαλλα. Μάλιστα, ο Απόλλωνας στο 43’ και 45’ απείλησε δύο ακόμα φορές με σουτ του Μπαλογιάννη. Το πρώτο απέκρουσε εντυπωσιακά ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων, ενώ το δεύτερο πέρασε ψηλά άουτ.

 

ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΕΤΥΧΕ ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΗ ΣΕΝΤΡΑ
Λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση του δευτέρου μέρους, ο Πάρης Μπάμπης βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια του έξω από την περιοχή του Καραϊσκάκη, μετά από λάθος της αντίπαλης ομάδας, ελίχθηκε όμορφα και με φοβερό σουτ έκανε το 2-0.
Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Μπούσης βρήκε μέσα στην περιοχή τον Λίταινα, που με πλασέ δεν βρήκε στόχο, στέλνοντας την μπάλα παράλληλα στην εστία της ομάδας της Άρτας.
Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 78’ ο Γιάννης Μπαστιάνος, ο οποίος έκλεψε την μπάλα από τον Παπανίκου, μπήκε στην περιοχή και με λόμπα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Ο Μπαστιάνος είχε ευκαιρία για να πετύχει ακόμα ένα τέρμα στο 83’. Σε αντεπίθεση βγήκε τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ της ομάδας της Άρτας προτιμώντας να δώσει στον Λίταινα, ο οποίος είδε τον Σοϊλεμέζογλου να τον κερδίζει για μία ακόμα φορά στο παιχνίδι.

 

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από τον αναγεννημένο Απόλλωνα ξεχώρισαν οι Γιάκος (κορυφαίος), Μπάμπης, Αθανασιάδης, Καρίκι, Σκούπρας, Μπαλογιάννης, ενώ από τον Καραϊσκάκη οι Ρουμπανγκούκα, Τάμπας.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ. Πουλικίδη (Δράμας), ο οποίος είχε άξιους συμπαραστάτες τους συνεργάτες του κ. Καραγιάννη (Θράκης), Κηλικιώτη (Ξάνθης), ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο κ. Ψυχούλας (Βοιωτίας).
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Απόλλωνα ο Μπαστιάνος και από τον Καραϊσκάκη οι Φαν Ίπερεν και Ρουμπανγκούκα.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γιάννης Τσακμακίδης): Αστράς, Σκούπρας, Μπούσης, Μόρας (81’ Γκόλιας), Καρίκι, Μπάλλας (86’ Χατζητερζόγλου), Μπάμπης, Γιάκος, Λίταινας (86’ Καμπέρης), Μπαλογιάννης (62’ Μπαστιάνος), Αθανασιάδης (81’ Νύκταρης).
ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ (Βασίλης Αργυρίου): Σοϊλεμέζογλου, Φαν Ίπερεν (75’ Βανκεβάι), Τάμπας, Ρουμπανγκούκα (61’ Κορέλας), Μπεκατώρος (26’ λ.τ. Γαλεάδης), Δούμτσιος, Μαραθωνίτης (46’ Γυφτοκώστας), Θεολόγου, Παπανίκου, Δερμιτζάκης (61’ Κλιγγόπουλος), Λόβριτς.

 

*Στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2, ο Απόλλων Λάρισας θα αγωνιστεί μεθαύριο Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και ώρα 14:45 στη Νίκαια με τον Ιωνικό.

 

Εγκώμια Φραντζέσκου στους παίκτες του Απόλλωνα

Δύο θα είναι οι συνεργάτες τουΥπό το βλέμμα του νέου τεχνικού τους ηγέτη Κώστα Φραντζέσκου που έφερε… αύρα στην ομάδα, ο Απόλλων Λάρισας επικράτησε της Α.Ε. Καραϊσκάκης, με 3-0.
Ο προπονητής των «κυανόλευκων» παρακολούθησε τον αγώνα στο AEL FC ARENA από την κερκίδα, δίπλα από τα δημοσιογραφικά θεωρεία και όχι από τις σουίτες, παρέα με τον γυμναστή Βασίλη Καλαποθαράκο.
Είχε στα χέρια του τις συνθέσεις, ενώ μόλις ξεκίνησε το παιχνίδι, επιπλέον στοιχεία που ζήτησε τα έφερε ο προπονητής της Κ-19 του Απόλλωνα, Βαγγέλης Στουρνάρας.
Έζησε το παιχνίδι και έδειχνε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας, ενώ σε ένα σκληρό τάκλιν που έγινε πάνω στον Αθανασιάδη, σηκώθηκε για να δει εάν ήταν σοβαρός ο τραυματισμός.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης συνοδευόμενος από τον οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ Αχιλλέα Σακελλαρίου πήγε στα αποδυτήρια και, από ό,τι πληροφορηθήκαμε, είπε στους παίκτες πως αδικούνται κατάφωρα από τη βαθμολογική τους θέση, αλλά με δουλειά και λίγα λόγια, μπορεί να φτάσουν εκεί όπου τους αξίζει να βρίσκονται.
Εν συνεχεία έγινε γνωστό πως ο Φραντζέσκος θα έχει στο τιμ δύο συνεργάτες, τον Γιάννη Τσακμακίδη, που παραμένει μετά και τη χθεσινή πετυχημένη παρουσία του ως πρώτου προπονητή, ενώ δίπλα του θα είναι και ο Βασίλης Καλαποθαράκος.
*Σήμερα η προπόνηση είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 12 το μεσημέρι υπό τις οδηγίες του Φραντζέσκου και όσοι παίκτες αγωνίσθηκαν χθες, θα κάνουν αποθεραπεία.
ΧΡ. ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ

 

Οι... Οράνιε της Φιλιππούπολης

Οράνιε λέμε την εθνική Ολλανδίας και συνήθως εκεί μας παραπέμπει το πορτοκαλί χρώμα. Χθες στο AEL FC ARENA που πέρυσι είχε βυσσινί χρώμα και φέτος μπλε από το σήμα του Απόλλωνα, είδαμε μια πορτοκαλί απόχρωση στις φανέλες των παικτών του και η ψυχή των «κυανόλευκων» ο Παναγιώτης Δοξόπουλος, φρόντισε να λύσει άμεσα την απορία μας: «Δεν γίναμε ξαφνικά και Ολλανδία. Μην τρελαθούμε. Είναι νέα στολή και ελπίζουμε να μας φέρει τύχη».

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Αλέξανδρος Παπαγεωργίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass