Σέντρα στα δικαστήρια για Λαμία και ΑΕΛ

*ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ 24.000 ΕΥΡΩ ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΕΛ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΛΑΜΙΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΡΙΩΝ ΒΑΘΜΩΝ (ΑΡΘΡΟ 17) *ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΙΑΥΤΗ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ»

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2021 21:01

Σέντρα στα δικαστήρια θα κάνουν Λαμία και ΑΕΛ αφού ο χθεσινός αγώνας στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής που επρόκειτο να γίνει στη Λαμία ματαιώθηκε, λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, η Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ πήρε απόφαση αναστολής έκδοσης δελτίων για δέκα παίκτες της ΑΕΛ που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο λόγω του σφραγίσματος μίας επιταγής ύψους 24.000 ευρώ που αφορούσε πρόστιμα της ομάδας από ποινές (κόκκινες και κίτρινες κάρτες, κ.ά.).

Οι δέκα ποδοσφαιριστές των οποίων ανακλήθηκαν τα δελτία είναι οι ακόλουθοι: Ντίνου Γκράουρ, Ενίς Μπεν-Χατίρα, Νίκολα Γιακιμόφσκι, Μπέντζαμιν Μουκάντζο, Αντριάν Χουσίνο, Ματίας Ακούνια, Νίκος Καρανίκας, Μαξίμ Μαξιμένκο, Αθανάσιος Στοΐνοβιτς, Αντριάν Κολομπίνο, Ούρος Τσόσιτς. Η ΠΑΕ ΑΕΛ πριν το ξεκίνημα του αγώνα δήλωσε στην αρχική ενδεκάδα τους εξής παίκτες: Μπάγιτς, Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γκράουρ, Κολομπίνο, Μπεν - Χατίρα, Γιακιμόβσκι, Χουσίνιο, Νικολιάς, Ακούνια, Ντουρμισάι.
Το τι έγινε στη συνέχεια το περιγράφει ο διαιτητής Κοτσιαύτης στο φύλλο αγώνα που αναφέρει ότι στις 3.15 μ.μ. ειδοποιήθηκε για την απόφαση της ΕΙΜ (Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών) ότι ανακαλούνται δέκα δελτία ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ.
Κατά την κατάθεση των δελτίων υγείας και βάσει του άρθρου 17 παράγραφος 2 (Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνιστεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του ελάχιστου επιτρεπομένου ορίου ποδοσφαιριστές για την έναρξή του, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, εκτός από την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης, τιμωρείται με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3 και με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, στα πρωταθλήματα των επαγγελματικών κατηγοριών, δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ στα πανελλήνια ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και πεντακόσια (500) ευρώ σε κάθε αγώνα στα τοπικά πρωταθλήματα. Περαιτέρω η ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου. Η ποινή αυτή επιβάλλεται για κάθε αγώνα που η ομάδα δεν παρουσιάζεται κανονικά, παραιτείται ή δηλώνει αποχώρηση από το πρωτάθλημα και μέχρι τρεις (3) αγώνες σε κάθε πρωτάθλημα) διαπίστωσε ότι η ΑΕΛ είχε στην εικοσάδα εννέα ποδοσφαιριστές που δεν είχαν δικαίωμα να αγωνιστούν και στην ενδεκάδα επτά. Ο κ. Κουτσιαύτης αναφέρει ότι σε συνομιλία που είχε με τον εκπρόσωπο της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, τον ρώτησε αν υπάρχουν άλλοι ποδοσφαιριστές για να αγωνιστούν και εκείνος απάντησε πως δεν υπάρχουν. Ετσι, ο διαιτητής έκλεισε το φύλλο αγώνα βάσει του άρθρου 17 παράγραφος 2.
ΛΑΘΟΣ ΑΡΘΡΟ
Ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει ότι ανεξάρτητα από το θέμα των δελτίων, ο αγώνας έπρεπε να γίνει κανονικά και έκανε τεράστιο λάθος ο διαιτητής. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Έκανε και ένα τεράστιο λάθος ο διαιτητής. Εμείς κατεβήκαμε να αγωνιστούμε κανονικά, το τι θα έκανε η Λαμία μετά ή όποιος είχε έννομο συμφέρον είναι άλλο θέμα, θα μπορούσε να κάνει ένσταση κακής συμμετοχής και να κερδίσει τον αγώνα. Για να γίνει αυτό, έπρεπε ο διαιτητής να σφυρίξει την έναρξη του αγώνα. Το άρθρο 18 του ΚΑΠ λέει ότι ο ποδοσφαιριστής πρέπει να συμμετάσχει. Όταν δεν ξεκινήσει ο αγώνας δεν συμμετέχει κανένας ποδοσφαιριστής. Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει με τα δελτία, το παιχνίδι αυτό θα διεξαχθεί κανονικά και είμαι βέβαιος ότι θα παίξουμε με τους κανονικούς παίκτες που εκδόθηκαν τα δελτία τους. Γιατί αυτό το τερατούργημα της ΕΙΜ θα καταρρεύσει στο δικαστήριο».

Τι λένε στην ΠΑΕ ΑΕΛ για το θέμα της «σφραγισμένης» επιταγής…
Η επιταγή των 24.000 ευρώ ήταν αυτή που άναψε «κόκκινο» στους νεαποκτηθέντες παίκτες της ΑΕΛ αφού σφραγίστηκε προχθές το μεσημέρι, με την ΑΕΛ να υποστηρίζει ότι δεν ειδοποιήθηκε από την Τράπεζα, ενώ υπήρχε υπόλοιπο λογαριασμού 39.000 ευρώ που κάλυπτε την υποχρέωση της επιταγής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ έχει ως εξής:
«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζει ότι κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών, ανακλήθηκαν τα δελτία 10 ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΑΕΛ, καθώς δεν πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις απόκτησής τους, βάσει των άρθρων 3 και 4 του παραρτήματος Γ του ΚΙΜΠ κι ελλείψει εν ισχύ βεβαίωσης περί μη οφειλών στην ΕΠΟ.
Η απόφαση αυτή έχει κοινοποιηθεί από νωρίς το μεσημέρι σήμερα στην ΠΑΕ ΑΕΛ και τη Super League 1».
Ο μεγαλομέτοχος κ. Κούγιας είπε: «Όταν φτάσαμε στο γήπεδο, συγχρόνως με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος της Super League, ο κύριος Μπουτσικάρης, ο οποίος μου ανέφερε πως του κοινοποιήθηκε μία απόφαση της Ε.Ι.Μ. (Επιτροπή Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ) βάσει της οποίας ανακαλούνται όλα τα δελτία των παικτών τους οποίους αποκτήσαμε από την 1η Ιανουαρίου και μετά. Να σας πω ότι τα δελτία αυτά εκδόθηκαν από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και χθες. Το τελευταίο δελτίο ήταν του Γκράουρ. Μου είπε ότι η αιτιολογία της ανακλήσεως είναι πρωτοφανής μεν, αλλά αναφέρει τα εξής. Επειδή δήθεν μία επιταγή που έληγε 19 Ιανουαρίου σφραγίστηκε χθες το μεσημέρι, την ώρα που κλείνουν οι τράπεζες, η Ε.Ι.Μ. σήμερα το πρωί με έκτακτη συνεδρίαση ανακάλεσε όλα τα δελτία των ποδοσφαιριστών που εξεδόθησαν μετά την 1η Ιανουαρίου. Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι το εξής. Από τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι οι επιταγές που αφορούν εταιρείες έχουν προθεσμία πληρωμής 75 ημερών από τη στιγμή που η ίδια η ΕΠΟ την επιταγή αυτή δεν τη σφράγισε στις 19 του μηνός, δεν τη σφράγισε μέσα στο 8ήμερο».

Επίθεση στην ΕΠΟ
Τα «πυρά» του μεγαλομετόχου της ΑΕΛ δέχθηκε η ΕΠΟ λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «Δεν περίμενα ότι η Ε.Π.Ο. θα φθάσει σε τέτοιο κατάντημα 2 ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα μας στη Λαμία, με ευτελώς παράνομο τρόπο και με την κωμική δικαιολογία ότι δήθεν δεν πληρώθηκε μία επιταγή στις 19/1/2021 και αφού προηγουμένως, τόσο πριν τη λήξη της επιταγής, όσο και μετά τη λήξη της επιταγής με τελευταία ημερομηνία την 2/2/2021 εξέδωσε 11 δελτία των νέων επίλεκτων ποδοσφαιριστών, με τους οποίους έχουμε συμβόλαια έως και το 2024. Η ενέργεια της Ε.Π.Ο. είναι εντελώς παράνομη και είναι αδύνατον να μην τους έχει ενημερώσει η νομική υπηρεσία της με τους επτά ακριβοπληρωμένους δικηγόρους των 10.000,00 ευρώ τον μήνα ο καθένας, αφού εάν πράγματι έπρεπε να έχουν εξοφληθεί οι υποχρεώσεις μας μέχρι την 31η/12/2020, δεν θα έπρεπε να μας εκδώσει κανένα δελτίο, αλλά το ίδιο έπρεπε να κάνει και μετά τις 19/1/2021 και μέχρι τις 2/2/2021, όπου εξέδιδε συνεχώς δελτία των νέων ποδοσφαιριστών μας με τελευταίο του διεθνούς Μολδαβού Dinu Graur, χωρίς η ίδια επιτροπή υπό την προεδρία του περιβόητου νέου εξυγιαντή να αρνηθεί να εκδώσει τα δελτία. Δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί νομίζουν ότι όπως είναι οι συνθήκες και το περιβάλλον της Ε.Π.Ο., είναι και οι συνθήκες και το περιβάλλον της Τακτικής Δικαιοσύνης της οποίας μέλη είναι οι Αεροπαγίτες του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο. στην οποία θα προσφύγουμε και είμαστε βέβαιοι, ότι θα ακυρώσει την κατάπτυστη αυτήν απόφαση της ΕΙΜ και θα ακυρώσει και την ανάκληση των δελτίων των νέων επίλεκτων ποδοσφαιριστών μας». Παράλληλα προανήγγειλε εξελίξεις λέγοντας: «Έρχονται και τα κακουργήματα για τις οικονομικές ατασθαλίες της Ε.Π.Ο. και είμαι βασικός μάρτυρας και είμαι βέβαιος ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο. θα κάνει το καθήκον της, ό,τι και να κάνει η γραμματέας κα Κόντου, ο σύζυγός της κ. Κουτσούκης και ο Αλέξης Δέδες που ενημερώνουν τον Παπαδόπουλο και τους υπόλοιπους, για το ποιοι μάρτυρες καταθέτουν. Σημειωτέον ότι στις 31/12/2020 για να έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε μεταγραφές πληρώσαμε στην Ε.Π.Ο. για ποινές από δηλώσεις, από κίτρινες και κόκκινες κάρτες 200.000 ευρώ μετρητά και είναι κωμικό να μας ανακαλούν τα δελτία με αυτήν την κωμική δικαιολογία και μάλιστα μετά το τέλος των μεταγραφών χωρίς καμία προειδοποίηση, ώστε να μην μπορούμε να κάνουμε νέες μεταγραφές και 10 επίλεκτοι ποδοσφαιριστές μας να μείνουν άνεργοι για τουλάχιστον 8 μήνες».

Τι είπε ο πρόεδρος της Λαμίας...
Μετά την οριστική απόφαση του διαιτητή, Αριστομένη Κουτσιαύτη, ότι ο αγώνας Λαμία-ΑΕΛ δεν θα ξεκινήσει, ο ιδιοκτήτης της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, μιλώντας στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού ανέφερε τα εξής: «Αυτό που γνωρίζω είναι πως η φιλοξενούμενη ομάδα είχε ένα θέμα με τα δελτία της. Είχαν ανακληθεί από το μεσημέρι. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Έχουν ενημερωθεί και διαιτητές και ΠΑΕ πως έχει θέμα με δελτία. Η αποστολή είχε 22, οι 9 δεν μπορούσαν να παίξουν. Η ΠΑΕ Λάρισα προτίμησε να βάλει 9 που δεν μπορούσαν και ο διαιτητής είπε πως αφού δεν είχαν δελτίο δεν θα παίξουν. Εμάς μας διαβεβαίωναν πως θα ξεκινήσει ο αγώνας κανονικά. Αυτό έγινε από τη μία το μεσημέρι. Λάρισα-Λαμία είναι μία ώρα και θα μπορούσε να κατεβάσει ποδοσφαιριστές. Ο Κούγιας θέλει να προστατεύει την ομάδα του και να κάνει ό,τι καλύτερο για τη δική του ομάδα. Είναι δυσάρεστο το ότι δεν έγινε το παιχνίδι γιατί θα μπορούσε να έχει γίνει. Δεν μπορεί να γίνει το παιχνίδι όταν οι παίκτες είναι αντικανονικοί και σήμερα ήταν αντικανονική η συμμετοχή 9 παικτών που δεν μπορούσαν να αγωνιστούν. Γιατί στην ενδεκάδα της ΑΕΛ ήταν 9 παίκτες που δεν μπορούσα να παίξουν».

Νίκη του ΠΑΟ στο Περιστέρι

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες το βράδυ του Σαββάτου (06/02) επικρατώντας του Ατρόμητου με 3-2 στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, μετά από ματς... θρίλερ, που κρίθηκε στο 84ο λεπτό με συνεργασία των δύο εκ των τριών νέων αποκτημάτων του: Ασίστ του Γενί Ενγκμπακοτό και κοντινή εκτέλεση του Γιουνούς Σανκαρέ.
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στις αναμετρήσεις της 21ης αγωνιστικής της Super League:
Λαμία – ΑΕΛ    Δεν διεξήχθη
Ατρόμητος – ΠAO    2-3
(45+1’ Γούτας, 55’ Αγκάγεφ - 10’ Βέλεθ, 48’ Καρλίτος, 84’ Σανκαρέ)

ΣΗΜΕΡΑ
ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμ.    (15:00)
Βόλος – Αστέρας Τρ.    (17:15)
Ολυμπιακός – ΟΦΗ    (17:15)
ΑΕΚ – Άρης    (19:30)ΑΥΡΙΟ
Παναιτωλικός – Γιάννινα    (19:30)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 20 αγώνες)
1. Ολυμπιακός    54
2. ΑΕΚ    40
3. Άρης    39
4. ΠΑΟΚ    39
5. Παναθηναϊκός    38 -21 αγ.
6. Αστέρας Τρίπολης    33
7. Ατρόμητος    25 -21 αγ.
8. ΝΠΣ Βόλος    24
9. ΟΦΗ    19
10. Απόλλων Σμ.    18 -19 αγ.
11. ΠΑΣ Γιάννινα    18
12. Παναιτωλικός    13
13. Λαμία    11 -18 αγ.
14. ΑΕΛ    9 -19 αγ.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass