Πάνοπλη στην Πάτρα η Λάρισα ΚΑΕ

*ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ (17:00)

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2021 21:29

Με την ψυχολογία ανεβασμένη μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ με 76-75, η Λάρισα ΚΑΕ δοκιμάζεται σήμερα στην Πάτρα με αντίπαλο τον Προμηθέα (17:00), για την αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Basket League.

Οι «κυανόλευκοι» στην πρώτη εβδομάδα δίχως τον Τζέιμς Γουέμπ μέσα στο πρόγραμμα των προπονήσεων, προετοιμάστηκαν κατάλληλα για να αντιμετωπίσουν ένα ποιοτικό σύνολο που βρίσκει συνεχώς καλύτερα πατήματα μέσα στον «μαραθώνιο», επιθυμώντας να... «τρυπώσει» στις μεγάλες δυνάμεις της ελληνικής καλαθοσφαίρισης.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως κέρδισαν τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή με 80-78. Οι καλαθοσφαιριστές του Νίκου Παπανικολόπουλου γνωρίζουν ότι το «εμπόδιο» είναι ιδιαίτερα δύσκολο, όμως δούλεψαν σκληρά και αναμένεται να τα δώσουν όλα, για να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Θετικό είναι το γεγονός ότι κανείς από το έμψυχο δυναμικό δεν βρίσκεται εκτός πλάνων, με τον κόουτς να παίρνει όλους τους παίκτες μαζί του, αποφασίζοντας την τελευταία στιγμή ποιον θα αφήσει εκτός της τελικής δωδεκάδας που θα «μονομαχήσει» στο παρκέ του «Δημήτρης Τόφαλος».
Τέλος, ο Wesley Lamar Washpun θα πάρει χρόνο συμμετοχής βοηθώντας τα μέγιστα στην περιφέρεια, έτσι ώστε να πάρουν ανάσες οι Μπράουν και Σμιθ, για να μπορέσουν να προσφέρουν ουσία στο τελευταίο παιχνίδι, πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος. Οι αριθμοί πριν τον αγώνα:
* Η Λάρισα με τα τρία πρώτα εύστοχα τρίποντά της θα γίνει η πρώτη που θα φτάσει τα 150 στη φετινή Basket League. Σημειώνει κατά μέσο όρο 11,31, 1,77 περισσότερα από το Λαύριο που ακολουθεί στην ίδια λίστα.
*Είναι και η μόνη ομάδα που εκτελεί με 40%+ στη φετινή Basket League, έχοντας 41,88%.
* Με παίκτες που ψάχνουν το «ένας εναντίον ενός», η Λάρισα περιορίζεται σε έναν μέσο όρο 13,92 ασίστ που είναι ο δεύτερος μικρότερος της φετινής Basket League, πάνω μόνο από εκείνον του Άρη (13,17).
«ΜΑΧΗ» ΜΕ... ΦΟΝΤΟ ΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΓΙΑ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ
Αμφίρροπη «μάχη» αναμένεται ανάμεσα στην ΑΕΚ και το Περιστέρι, στο ΟΑΚΑ, στο τελευταίο χρονικά σημερινό παιχνίδι (20:00), για τη 14η αγωνιστική της Basket League. Η Ένωση που πρόσθεσε στο έμψυχο δυναμικό της τον Αμερικανό γκαρντ, Ντάριλ Μέικον, προέρχεται από απρόσμενη ήττα στη Λάρισα, η οποία ήταν η 4η την τρέχουσα σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο τζάμπολ με τους «κυανοκίτρινους» όμως, η ΑΕΚ θα πάρει θέση έχοντας έναν βαθμό περισσότερο (22β.) από τον αντίπαλό της (21β.). Η ΑΕΚ ήταν και η νικήτρια του αγώνα του πρώτου γύρου, αφού επιβλήθηκε του Περιστερίου εκτός έδρας με 66-62, καθοδηγούμενη από τον Ματ Λοτζέσκι (17π, 4/5τρ.) και τον Κιθ Λάνγκφορντ (11π, 5ασ.). Για τους γηπεδούχους στο ματς της 7ης Νοεμβρίου, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και ο Γιάννης Αθηναίου είχαν από 12 πόντους. Το Περιστέρι προέρχεται από νίκη επί του Ιωνικού, αφού το νικηφόρο σερί του 3-0 είχε σταματήσει στη Ρόδο, για τη 12η αγωνιστική. Ιδανικά, το Περιστέρι θέλει νίκη με +5, ώστε να έχει το «πάνω χέρι» σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους «κιτρινόμαυρους» στο τέλος της κανονικής περιόδου.
Στις 17:00 αρχίζουν σήμερα τέσσερις αναμετρήσεις. Ντέρμπι για την παραμονή μπορεί να χαρακτηριστεί η «μάχη» του Ιωνικού με το Μεσολόγγι στη Νίκαια, στη Ρόδο, ο Κολοσσός υποδέχεται τον Ηρακλή που δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη αγωνιστική λόγω υποχρεώσεων στο FIBA Europe Cup και ο προγραμματισμένος εντός έδρας αγώνας του με τον Άρη αναβλήθηκε.
Ο Άρης επιστρέφει στη δράση με ένα παιχνίδι στο "Nick Galis Hall", εκεί όπου σημείωσε τις τρεις από τις τέσσερις νίκες τους. H ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα (έχει έναν αγώνα λιγότερο) και θα αντιμετωπίσει το Λαύριο. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη το περασμένο Σάββατο επέστρεψε στις επιτυχίες, επικρατώντας του ΠΑΟΚ.
Προερχόμενοι από μεγάλες νίκες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ο Προμηθέας και η Λάρισα θα τεθούν αντιμέτωποι στο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτρης Τόφαλος» της Πάτρας. Οι Αχαιοί προέρχονται από την πρώτη νίκη της ιστορίας τους επί του Παναθηναϊκού, ενώ η Λάρισα σημείωσε μία πολύτιμη νίκη επί της ΑΕΚ.
Τέλος, στη μοναδική αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής που διεξάγεται αύριο Κυριακή (7/2), ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό, στη Θεσσαλονίκη, στις 17:00. Οι «πράσινοι» θα προέρχονται από το ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και δεν θα πρέπει να σταθούν στο +3 (με έναν αγώνα περισσότερο από τον ΠΑΟΚ) που έχουν στη βαθμολογία από τον αντίπαλό τους, αν θέλουν να αποφύγουν νέα ήττα, μετά από αυτήν (78-80) από τον Προμηθέα στο ΟΑΚΑ.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
(14η αγωνιστική)
ΣΗΜΕΡΑ
17:00 Ιωνικός Ν.-Μεσολόγγι Σώμος-Παντελίδης-Κάρδαρης (Δεσάρτης)
17:00 Κολοσσός Ρ.-Ηρακλής Θ.
17:00 Άρης-Λαύριο Αναστόπουλος Π.-Συμεωνίδης-Ανδρικόπουλος (Παπαγεωργίου)
17:00 Προμηθέας Π.-Λάρισα Μάνος-Μαλαμάς-Λόρτος (Θεοδω
20:00 ΑΕΚ-Περιστέρι Παπαπέτρου Π.-Ψαριανός-Πουρσανίδης Κ. (Βιδάλης)
ΑΥΡΙΟ
17:00 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός Πουρανίδης Γ.-Τσαρούχα-Παναγιώτου (Γκούμας)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 22 αγώνες)
Λαύριο 22
Παναθηναϊκός 22
ΑΕΚ 22
Περιστέρι 21
Προμηθέας Π. 20
ΠΑΟΚ 20
Κολοσσός 18
Ηρακλής 17
Λάρισα 17
Ιωνικός 17
Μεσολόγγι 17
Άρης 16

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass