Επιτέλους γκολ…

ΚΑΙ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡ 2-1

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2021 21:01

Η ΑΕΛ αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος, αφού μετά την ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 5-0 έχασε και στο Αλκαζάρ με 2-1. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προκρίθηκε άνετα στους προημιτελικούς.


Η είδηση ήταν ότι η ΑΕΛ μετά από έναν μήνα πέτυχε γκολ, έστω και με τη βοήθεια παίκτη του ΠΑΟΚ (Περέιρα), το πρώτο τέρμα μετά από τόσο καιρό (η λαρισινή ομάδα είχε να πετύχει γκολ από τις 3 Ιανουαρίου που είχε σκοράρει πάλι εναντίον του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα Ελλάδας).
Από κει και πέρα ντεμπούτο έκαναν οι: Γιακιμόσφκι, Γκράουρ, Μαξιμένκο, ενώ πήραν δεύτερο παιχνίδι ο Μπεν-Χατίρα κι ο Μουκαντζό.
Πιο κερδισμένος απ’ όλους ήταν ο Ιταλός τεχνικός Τζιανλούκα Φέστα που είδε αρκετούς παίκτες σε ένα δυνατό παιχνίδι και έχει ασφαλή εικόνα για το κρίσιμο παιχνίδι πρωταθλήματος του Σαββάτου στη Λαμία με τη φερώνυμη ομάδα.
Στο πρώτο μέρος όπου έπαιξαν οι παραπάνω παίκτες, η ΑΕΛ είχε ποιότητα, κατά διαστήματα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν μέχρι και αυτοί που ήταν στις ταράτσες χειροκρότησαν. Μόλις όμως έγιναν αλλαγές το θέαμα δεν ήταν το ίδιο…
Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τον ΠΑΟΚ που εκτός από τα δύο τέρματα, είχε τρία δοκάρια, ενώ δημιούργησε περισσότερες φάσεις απέναντι στην ΑΕΛ που ήταν φυσιολογικό να χάνει ρυθμό από τη στιγμή που η ενδεκάδα της για πρώτη φορά έπαιζε μαζί.

 

ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-3-3, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ναγκί, στην άμυνα τους Γιακιμόφσκι (αριστερά), Μαξιμένκο, Γκοτζαμανίδης, Καρανίκα (δεξιά), στη μεσαία γραμμή τους Γκράουρ, Ηλιάδη, Τρούγιτς, και μπροστά τους: Μπεν-Χατίρα, Πινακά και Μουκαντζό.
Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Λύρατζη (δεξιά), σέντερ μπακ Κρέσπο - Μιχαηλίδη (επέστρεψε μετά από καιρό στο αρχικό σχήμα) και Περέιρα στα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Νινούα, Λάμπρου (πρώτη φορά βασικός μετά την επιστροφή του), Ουάρντα, Τσιγγάρα και Μουργκ. Ο Κρμέντσικ έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.
Η ΑΕΛ βρήκε έναν νέο παίκτη να εκτελεί τα «στημένα», τον Γιακιμόφσκι και στο 4’ στο πρώτο που εκτέλεσε (φάουλ) ο Ηλιάδης έπιασε κεφαλιά που έστειλε την μπάλα άουτ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανταπέδωσε στο 6’ με τον Κρμέντσικ, όταν ο Τσέχος σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Ναγκί κατάφερε να αποκρούσει σε κόρνερ.

 

Ο ΠΑΟΚ ΠΗΡΕ ΤΑ ΗΝΙΑ
Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία του αγώνα με την ΑΕΛ να έχει μεταπτώσεις στον ρυθμό της. Στο 10’ σουτ του Κρμέντσικ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Ναγκί, ενώ στο 16’ ο Λάμπρου ξεπέρασε από αριστερά τον Καρανίκα, αλλά το σουτ που έκανε βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

 

ΚΑΙ 0-1... ΚΑΙ 0-2
Στο 19’ ο Μουργκ συνεργάστηκε με τον Τσιγγάρα και ο νεαρός με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 0-1. Η πίεση των φιλοξενουμένων συνεχίστηκε και στο 25’ ο Μουργκ είχε ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή που κατέληξε άουτ, ενώ στο 29’ ο Νινούα εκτέλεσε κόρνερ και ο Κρμέντσικ με κεφαλιά, χωρίς να πηδήξει έκανε το 0-2.

 

ΑΝΕΒΗΚΕ Η ΑΕΛ
Η ΑΕΛ στη συνέχεια ανέβηκε χάρη στην τριάδα Γκράουρ, Μπεν-Χατίρα, Μουκαντζό, αλλά πάλι ο ΠΑΟΚ απείλησε με σουτ του Μουργκ (προηγήθηκε υπέροχη μπαλιά του Ουάρντα και πάσα προς τον Μουργκ του Κρμέντσικ) στο 36’, αλλά απέκρουσε ο Ναγκί.
Στη συνέχεια ακολούθησε ένα σόου από κόρνερ του Γιακιμόφσκι και αν στο πρώτο κόρνερ ο Μιχαηλίδης δε σκόραρε σε βάρος της ομάδας του, δεν το απέφυγε ο Περέιρα.

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΟΚΑΡΙ
Στις αρχές του δευτέρου μέρους και στο 55’ ο Λάμπρου σημάδεψε με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή πάλι το δοκάρι, ενώ στο 57’ ένα σουτ που έκανε κατέληξε πάλι άουτ.

 

ΚΟΥΤΣΙΑΣ ΚΑΙ… ΚΑΓΚΑΒΑ
Στο 62’ μπήκε στον αγώνα ο νεαποκτηθείς Ιάπωνας Καγκάβα (πήρε τη θέση του Ουάρντα) αλλά την παράσταση αρχικά έκλεψε ο Κούτσιας που είχε δύο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή που κατέληξαν άουτ (65’, 74’), ενώ στο 82’ είχε δοκάρι με διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.
Ενδιάμεσα (80’) υπήρχε ένα σουτ του Καγκάβα από το ύψος της μεγάλης περιοχής που κατέληξε άουτ. Πάντως θα μπορούσε να πετύχει ένα τέρμα αν ο Ναγκί με το πόδι δεν τον νικούσε σε τετ-α-τετ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος παίκτης της ΑΕΛ ο Ναγκί και ακολούθησαν οι: Μπεν-Χατίρα, Μουκαντζό και Γκράουρ. Ο Καρανίκας νικήθηκε σε μία φάση από τον Λάμπρου, ενώ ο Γιακιμόφσκι φάνηκε στα «στημένα». Ο Γκοτζαμανίδης είναι ταλαντούχος και χρειάζεται προσοχή, ενώ ο Μαξιμόφσκι πήρε γεύση από ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο Ηλιάδης παλεύει, ενώ ο Τρούγιτς ήταν πειθαρχημένος. Ο Πινακάς με τις διαρκείς αλλαγές θέσεων δεν φαίνεται… Οι αλλαγές δεν πήγαν καλά, ίσως έγιναν περισσότερο για να ξεκουραστούν κάποιοι…
Από τον ΠΑΟΚ καλύτεροι οι: Τσιγγάρας, Λάμπρου, Κούτσιας, Μούργκ, ενώ ποιότητα έχει και ο Καγκάβα.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Αλέξανδρου Τσακαλίδη, αλλά οι βοηθοί έκαναν πολλά λάθη, ειδικά ο Βασιλόπουλος. Ο Τζιώτζιος ήταν ελαφρά καλύτερος. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Γλυνός, Γκοτζαμανίδης, Τσιγγάρας.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Τζ. Φέστα): Ναγκί, Γιακιμόφσκι (82’ Μαϊδανός), Μαξιμένκο, Γκοτζαμανίδης (62’ Χουσίνο), Γκράουρ (66’ Γλυνός), Ηλιάδης, Καρανίκας, Τρούγιτς, Μπεν Χατίρα (62’ Μιλοσάβλιεβιτς), Πινακάς, Μουκαντζό (62’ Νούνιτς).
ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Πασχαλάκης, Μιχαηλίδης, Κρέσπο, Λύρατζης, Περέιρα (46’ Ροντρίγκο), Τσιγγάρας, Νινούα, Ουάρντα (63’ Κούτσιας), Μουργκ (46’ Αντρ. Ζίβκοβιτς), Λάμπρου (79’ Βρακάς), Κρμέντσικ (63’ Καγκάβα).

 

ΤΖΙΑΝΛΟΥΚΑ ΦΕΣΤΑ:
Δεν ανησυχώ για τα επόμενα παιχνίδια

ΜΠΕΝ-ΧΑΤΙΡΑ: ΗΡΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΜΠΑΛΑ

Αισιόδοξος για τη συνέχεια του πρωταθλήματος εμφανίστηκε ο Ιταλός τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα αφού δήλωσε μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ τα εξής: «Δεν είμαι χαρούμενος από κάποιες καταστάσεις, δεχτήκαμε γκολ από ένα κόρνερ με εύκολο τρόπο. Είδα όμως μεγάλη προσήλωση από τους παίκτες μας, πρέπει να δουλέψουμε πολύ, αλλά δεν ανησυχώ για τα επόμενα παιχνίδια».
Για την εικόνα της ΑΕΛ:
«Δείξαμε μεγαλύτερο πάθος, παίξαμε καλύτερο ποδόσφαιρο, γι’ αυτόν τον λόγο δεν ανησυχώ για τα επόμενα παιχνίδια».

 

ΜΠΕΝ-ΧΑΤΙΡΑ
Δηλώσεις έκανε και ο Μπεν-Χατίρα που είπε: «Έχω έρθει εδώ για να παίξω ποδόσφαιρο, δεν με ενδιαφέρουν τόσο οι ομορφιές της πόλης, οι πρώτες μέρες μου εδώ δεν ήταν εύκολες γιατί η ομάδα μου έχασε μία πρόκριση, τώρα προσπαθώ να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής, αρχής γενομένης από τον αγώνα του Σαββάτου. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι γνωστό, υπάρχουν πολλά φημισμένα κλαμπ και πολλοί γνωστοί παίκτες έχουν περάσει από εδώ στην καριέρα τους».

 

ΕΓΚΩΜΙΑ ΓΙΑ ΚΑΓΚΑΒΑ
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία έπλεξε το εγκώμιο του Σίντζι Καγκάβα, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στην εκτός έδρας νίκη (1-2) επί της ΑΕΛ.
Είπε: «Πάντα το πιο σημαντικό είναι η λειτουργία της ομάδας και σήμερα είχαμε αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές, όπως ο Καγκάβα που σήμερα ήταν καλός. Πάνω από όλα προτεραιότητά μας είναι η λειτουργία της ομάδας και έχουμε ποδοσφαιριστές με δεδομένα εξέλιξης και θα πρέπει να δουλέψουν και οι ίδιοι για να το πετύχουν.
Νομίζω ότι όλοι τον γνωρίζουμε πολύ καλά τον Καγκάβα. Ξέρουμε ότι δουλεύει σκληρά για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο αγωνιστικού ρυθμού, αλλά η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη. Εξαρτάται από τον εκάστοτε ποδοσφαιριστή αν θα καταφέρει να κερδίσει τη φανέλα βασικού».

 

Δηλώσεις του Σπαρβ εξετάζονται από την ΠΑΕ

Δηλώσεις που έκανε ο παίκτης της ΑΕΛ Τιμ Σπαρβ σε μέσο της χώρας του εξετάζονται από την ΠΑΕ ΑΕΛ για την ακριβή τους μετάφραση, καθώς ορισμένες (αν είναι αληθείς) προκάλεσαν την αντίδραση της ΠΑΕ. Το σίγουρο είναι ότι στις δηλώσεις του αναφέρει για τις πολλές προσθήκες παικτών στην ομάδα και την τρίτη αλλαγή προπονητή.

 

Ερχεται ο Στίφλερ

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το πρωί αναμένεται στη Λάρισα ο Γερμανός Μάνουελ Στίφλερ. Ο 32χρονος Γερμανός μέσος έμεινε ελεύθερος από την Καρσλρούη (62 συμμ. 5 γκολ) τον περασμένο Ιούλιο, ήταν μάλιστα συμπαίκτης του Μπεν - Χατίρα και από τότε βρίσκεται χωρίς ομάδα. Είναι γεννημένος στις 25 Ιουλίου 1988 έχει ύψος 1.78 μ.

 

Του Σωτ. Κέλλα
Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass